14 jun. 2020

MEI MASKER CHALLENGE - HET VERLOOP

De maand mei zit erop! Wie mij volgt, weet dat ik meegedaan heb aan de 'mei masker challenge'. Het was een idee dat ik oppikte bij een Amerikaanse Youtuber en dat mijn interesse opwekte. Ik ben een skincare liefhebber en toch vergeet ik vaak een masker te doen. Onder het mom van te weinig tijd, geen goesting etc. Benieuwd hoe de challenge verlopen is?


mei masker challenge

Begin mei pikte ik enkele maskers uit mijn collectie waar ik de focus op wou leggen. De meesten waren maskers in tube of pot vorm. Omdat ze al een tijdje in mijn collectie vertoefde. Ik wou mijn maskers opnieuw wat meer liefde schenken en vermijden dat een aantal slecht zouden worden. Dat is het nadeel van meerdere potjes en tubes open te hebben. Waardoor je minder snel door je producten roteert. De volledige intro video kan je terug bekijken, mocht je willen.

In totaal heb ik maximum zeven keren geskipt. Strikt genomen is de challenge voor mij gefaald, toch heb ik er enorm veel plezier aan beleefd. Voor mijn huid zelf was het een enorme boost aan vocht en hydratatie. 

Welke maskers sprongen er voor mij echt uit? Daarnaast ben ik ook tot de conclusie gekomen dat maskers van Montagne Jeunesse totaal niet meer mijn ding zijn. Je kent ze wel, ze waren een aantal jaren geleden razend populair vanwege de handige sachet vorm. Voor mij te overheersend geparfumeerd en vaak op basis van klei. Het masker droogt op als een extreem hard klei masker dat onaangenaam aanvoelt. De maskers die ik nog had van dit merk heb ik dan ook meteen gedeclutterd. 

Van een aantal maskers wist ik verdomd goed dat het toppertjes zijn. Onder andere de Vichy maskers zijn aanraders. Ze bevatten fijne ingrediënten en zijn fijn van prijs. Het Double Glow Peel masker gebruikte ik bijna standaard op zondag ochtend. Het neemt max 5 minuten tijd in beslag en geeft je nadien een prachtige glow. Het exfolieert de huid tweeledig. Met AHA extracten én effectieve scrubdeeltjes afkomstig van vulkanisch gesteente.

Vichy maskers


Filorga is een mooi merk dat je kan kopen bij de parfumerie. Innovatief en gericht op het selecteren van de beste ingrediënten voor een optimaal anti-age effect. Scrub & Mask is er een mooi voorbeeld van. Een handige pompflacon die luchtledig is waardoor ingrediënten beter bewaard blijven. Eerst mag je genieten van een dubbele peeling. Zo bevat Scrub & Mask milde scrubdeeltjes en een enzymen peeling. Vervolgens treedt het bubbelend effect op. Voelt een beetje kriebelend aan. Zuurstof wordt uit de lucht in de huid gezogen en geeft een energieboost. Ik gok dat dit ook meteen het duurste masker is dat ik momenteel bezit.

Filorga Scrub & Mask

Voor de dagen dat ik weinig tijd en goesting had, maakte ik gebruik van slaapmaskers. Het Uriage Water Night Sleeping Mask is een toppertje. Het gel nachtmasker voelt lekker fris aan op de huid, verzacht en kalmeert de huid en zit boordevol hydraterende ingrediënten. 's Morgens word je wakker met een frisse, gehydrateerde huid. Bevat ook een heerlijke geur, zeker niet te overheersend.


Uriage Water Night Sleeping Mask


Het GlamGlow Thirstymud masker wou ik graag uitproberen. Ik had er een kleine sample van. Dit masker zou ik graag nog wat verder gaan ontdekken. Je kan het masker multifunctioneel gebruiken. Zoals een klassiek masker afwassen na 10 à 20 minuten of aanbrengen in een dun laagje als nachtmasker. Het merk raadt dit masker ook aan als je reist met het vliegtuig omdat het intens hydraterend is. Helaas kan ik op basis van het kleine staaltje er te weinig over zeggen.


Beauty Treasures
bloglovin'
- twitter - facebook - youtube - instagram
samples
 

7 opmerkingen:

 1. Dat sleeping mask is ook een favoriet van mij, echt een toppertje!Leuk dat je zo'n challenge gedaan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, fijn dat je dit deelt! ik moet ook eens dringend wat meer maskers gaan gebruiken, komt er inderdaad veel te weinig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Filorga scrub en mask en het Vichy zuiverend masker heb ik 2x gekocht. Het Uriage masker lijkt mij ook erg fijn. Hydratatie is altijd goed. Leuk dat je hierover schreef ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet zeker het Uriage masker eens proberen, is ook niet heel duur in aankoop.

   Verwijderen