28 dec 2020

BODY&BESS RASPBERRY MICELLAR CLEANSING WATER

In mijn beauty gift guide van 2020 kon je lezen dat ik twee giftboxen ontving van het Belgische merk Body&Bess. Als skincare geek ben ik verzot op professionele merken en producten. Daar zit ongetwijfeld mijn schoonheidsspecialiste diploma voor iets tussen. Ik ging op ontdekkingstocht en maakte verder kennis met het merk Body&Bess en de producten. 

Body&Bess

Heel nieuw is het merk voor mij niet. Per toeval ontdekte ik dat ik het merk eerder al eens probeerde. Zo'n paar jaar geleden maakte ik kennis via de Deauty box met de facial scrub. Body&Bess is een Belgisch familiebedrijf voor schoonheidssalons. De focus ligt op hoge concentraties aan natuurlijke, actieve bestanddelen. Het doel is de weerstand van de huid te versterken en celgroei te stimuleren zodat de huid zich kan beschermen en herstellen. Daarnaast zijn de producten vrij van parabenen en wordt er niet getest op dieren. 

Body&Bess

Body&Bess heeft twee hoofdlijnen: Skin Control (gemengde tot vette huid) en Hydro Sensitive (droge en gevoelige huid). Ik probeerde het micellaire water uit. Deze behoort tot de Hydro Sensitive lijn, maar kan in principe door iedereen gebruikt worden. Het merk houdt het eenvoudig en simpel qua lijnen wat voor consumenten handig kan zijn. Zo verlies je geen overzicht tussen de verschillende tientallen potjes en tubes.

Bij de naam Raspberry Micellar Cleansing Water denk ik aan de geur van frambozen. Verrassend genoeg is dit een parfumvrij micellair water en dat vind ik fijn! Het is een olievrije formule en kan gebruikt worden voor het reinigen van gelaat en ogen. Zelfs als je lenzen draagt of wimperextensions hebt. 

Body&Bess Raspberry Micellar Cleansing Water

Het is een fijn micellair water dat zeker effectief is voor het verwijderen van oogmake up. Dat blijft toch altijd een klein issue. Ofwel werkt je micellair water zeer goed ofwel verwijdert het voor geen meter mascara, eyeliner, ... . Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk, herken ik enkele fijne, milde ingrediënten zoals squalaan, frambozenpitolie, melkzuur en citroenzuur. Deze staan allemaal hoog in de lijst, je kan rekenen op  hoge concentraties en goede effectiviteit. Ik gebruikte intussen het travelsize formaat van 30 ml op. Ik heb nog eentje over, ook een travelsize formaat. Maar deze houd ik even opzij voor in mijn zwangerschapsvalies te stoppen voor de bevalling. 

Te koop bij een Body&Bess schoonheidssalon of webshop 
Raspberry Micellar Cleansing Water 30 ml - 4.95 euro
Raspberry Micellar Cleansing Water 200 ml - 21.95 euro

 

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
 
samples

 

 

8 opmerkingen:

  1. In jouw beauty gift guide was het eigenlijk de eerste keer dat ik dit merk tegen kwam. Klinkt wel goed

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, ik vind het atijd lastig te begrijpen hoe je van buitenaf celgroei kan stimuleren: cellen worden van binnen uit aangemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zover ik het begrijp wil het merk vooral hier duiden op celvernieuwing. En dat gebeurt wel van buitenaf door dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor kunnen volgende producten beter in de huid indringen.

      Verwijderen
  3. Ik had er nog niet van gehoord en dacht in eerste instantie ook dat het wel erg zoet zou zijn, want die associatie heb ik bij frambozen, maar fijn dat het dus meevalt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die verwachting had ik ook, maar het is een volledig parfumvrij product.

      Verwijderen
  4. Dit lijkt mij een zeer prettige huidverzorgingslijn

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kende het merk niet...maar ga deze echt uit proberen

    BeantwoordenVerwijderen