30 mei 2020

THE BODY SHOP HEMP

Mijn blog heeft even stil gelegen. Het zijn ook zo'n ontzettend gekke tijden. Het was niet mijn (top) prioriteit om online te zijn op sociale media of blogposts te maken. Maar wel om even te focussen op mijn gezin en onze gezondheid. We zijn gelukkig allemaal gezond! Hoe gaat het met jou? Ik hoop dat je veilig en gezond bent. 

Vandaag kriebelde het om een blogpost te maken over een bodycare lijn die al even in mijn badkamer vertoeft namelijk The Body Shop Hemp lijn.  Het is geen nieuwe lijn, maar sinds dit jaar is het gamma uitgebreid met meerdere nieuwe producten. 

The Body Shop hemp


Eén tube om de negen seconden gaat er over de (virtuele) toonbank bij The Body Shop. De Hemp hard-working hand protector is sedert twintig jaar een bestseller. In het verleden schreef ik er een review over. Het is een volle boterachtige handcrème met een voedende en beschermende werking op de handen. Elke tube bevat zo'n 966 hennepzaadjes. De hennepolie wordt op duurzame wijze geproduceerd in Frankrijk. In tijden dat we allemaal onze handen veelvuldig wassen, is een voedende handcrème zeker welkom.

De hemp lijn is vooral een aanrader voor droge tot zeer droge huidtypes. Dat merk je aan de dikke textuur van de Hemp heavy-duty body moisture protector. Voor mijn huidtype is deze te rijk en te vol waardoor ik er bijna niet naar grijp. De body butter warm je best even op tussen je handpalmen vooraleer je de body butter aanbrengt op het lichaam. Zodat de boter kan smelten door de warmte van je handen. Wederom dezelfde kruidige geur als de handcrème. Zelf ben ik niet helemaal overtuigd van de geur maar soms primeert werking op geur. Hoewel 'ie door mij minder vaak gebruikt wordt, kan ik mij inbeelden dat zeer droge huidtypes hier een fijne body butter aan hebben.

The Body Shop hemp
The Body Shop hemp

 heavy-duty body moisture protector & overnight nourishing rescue mask

Deze maand ben ik bezig met de mei masker challenge. Natuurlijk komt het overnight nourishing rescue mask goed van pas. Het is een nachtmasker met een grappige groene kleur. Wederom zit hier hennepolie in voor extra hydratatie en voeding te geven aan de huid tijdens de nacht. Voor mij een makkelijke manier om wat extra te geven aan de huid. Tegenwoordig heeft iedereen weinig tijd en dan zijn nachtmaskers een godsgeschenk. 

De geur is bijzonder. Fris groen en lichtjes scherp. Niet meteen de wellness geur die je verwacht bij een masker. Ik gok dat de geur hoofdzakelijk afkomstig is van de hennepolie. Echter na het aanbrengen verdwijnt de geur langzaam aan. Ik breng het masker aan in een dunne laag als slaapmasker. Soms breng ik ook een dikker laagje aan dat ik eerst gedurende 20 minuten laat inwerken en inmasseer. Overtollig product verwijder ik met een tissue, zodat je nog steeds een dun laagje aan product hebt op de huid als nachtcrème.

Het is een masker perfect als je een droge tot zeer droge huid hebt. Dan kan je dit masker met gemak twee à drie keer per week gebruiken. Een normale huid gebruikt het overnight nourishing rescue mask maximaal één keer per week. Vette huidtypes kijken uit naar een beter geschikt masker binnen het assortiment van The Body Shop. Edit: inside information vanuit The Body Shop laat weten dat een vochtarme vette huid het masker zeker kan gebruiken. Ben je in voor een zuiverende werking dan heb je baat bij het charcoal masker of het tea tree overnight masker.

De verpakking is een glazen pot met een plastieken deksel erop. Voelt lekker stevig aan, wel opletten dat je de pot niet per ongeluk laat vallen. Oogt zeker mooi in de badkamer. 

The Body Shop hemp
The Body Shop hemp

Hemp collectie bevat lekker veel verzorgende en voedende ingrediënten voor een mooi gehydrateerde en gevoede huid.


Te koop bij The Body Shop
Hemp hand protector 100 ml - 13 euro
Hemp shower oil 250 ml - 8 euro
Hemp overnight nourishing rescue mask 75 ml - 20 euro
Hemp heavy- duty body moisture protector 200 ml - 18 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

samples

2 opmerkingen:

  1. Van deze lijn heb ik nog nooit iets gekocht. Als ik er nog eens ben ga ik zeker eens snuffelen. De laatste jaren merk ik dat mijn huid droger wordt en hydratatie is dan altijd meer dan welkom. Leuke producten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jammer genoeg is TBS weg uit Hasselt en ze hebben geen online webshop. Dat vind ik wel jammer.

      Verwijderen