3 apr 2017

I HEART MAKE UP CHOCOLATE PALETTEN REVIEW, SWATCHES & LOOK

Chocolade weerstaan? Nope, mij lukt het niet! Die romige smaak, heerlijk gewoon! Maar die calorieën... . Vandaag introduceer ik jullie mijn nieuwe favoriete chocolade. Vrij van suiker, vrij van calorieën maar wel met de nodige fun. Maak kennis met de I Heart Make Up Chocolate paletten in verschillende varianten. Lees snel verder voor een volledige review, swatches & make up look.

I Heart Make Up Chocolate paletten

De paletten zien er stuk voor stuk leuk uit en zijn geïnspireerd op de Chocolate Bar paletten van Too Faced. Met het grote verschil dat deze paletten van I Heart Make Up budgetvriendelijk zijn voor de portemonnee. De verpakking is origineel en lijkt op een grote blok Côte d'Or chocolade waar reeds aan geknabbeld is. Intussen is de chocolade aan het smelten, dus snel mee aan de slag gaan zou ik zeggen!

Ik ontving drie oogschaduw paletten en twee blush paletten ter review. Het merk is makkelijk terug te vinden bij Kruidvat. De oogschaduw paletten bevatten 16 oogschaduws, een mix tussen glanzende en matte tinten. In ieder palette zijn er twee kleuren dubbel zo groot. Meestal een lichte highlighter die je kan gebruiken als basis, onder de wenkbrauwen, in de binnenste ooghoek of zelfs onder het oog voor een oplichtend effect. Daarnaast vind je aan de binnenzijde een dubbelzijde sponsapplicator en een grote spiegel.

I Heart Make Up Chocolate paletten

Naked Chocolate oogschaduw palette

Met dit palette trek ik meteen de aandacht van de witte chocolade liefhebber. Overwegend warme brons, bruin en bordeaux tinten zijn terug te vinden in het Naked Chocolate palette. Links en rechts zie je een taupe of mauve tint waardoor het palette niet overheersend warm is. De pigmentatie van dit palette vind ik in het algemeen goed, zeker de glanzende oogschaduws komen mooi tot hun recht. De matte tinten zijn minder intens, maar goed op te bouwen. De kleuren brengen makkelijk aan en blenden moeiteloos. 

Mijn favoriete kleuren uit dit palette zijn: Divine, Choc-fest en Frosted Choc. 

I Heart Make Up Naked Chocolate palette

I Heart Make Up Naked Chocolate swatches
 Smoothly - Divine - Mocha Lover - Dipped - Choc-Fest

I Heart Make Up Naked Chocolate swatches
 Adorable - Buttons - Frosted Choc - Delight - Sweet Shop - Sugar

I Heart Make Up Naked Chocolate swatches
Double Dip - Tob-Le-Rone - Wonka - Milky - Way

Chocolate Vice oogschaduw palette

De donkere (pure) chocolade variant vind ik een evenwichtig en uitgebalanceerd palette. Met een mooie mix tussen lichte, donkere en accentkleuren. De focus van dit palette bevindt zich opnieuw in de warme tonen. De pigmentatie van dit Chocolate palette vind ik goed met uitzondering van de kleur Need. Deze valt weg tijdens het aanbrengen en vraagt iets meer aandacht. 

Mijn favoriete kleuren uit dit palette zijn: Sway, Crave en Lust.

I Heart Make Up Vice Chocolate palette
I Heart Make Up Vice Chocolate swatches
 Vice - Sway - Satisfy -  Require - Convert

I Heart Make Up Vice Chocolate swatches
Treat - Habit - Persuade - Need - Crave - Lust
I Heart Make Up Vice Chocolate swatches
Reason - Must - Maleficence - Fancy - Appeal

Salted Caramel oogschaduw palette

Mijn favoriete oogschaduw palette heb ik gehouden tot het laatste namelijk Salted Caramel. Dit palette lijkt sterk op het Semi Sweet palette van Too Faced. Ik kan geen echte vergelijking maken aangezien ik het Semi Sweet palette niet in mijn bezit heb, maar als je online gaat kijken, merk je meteen de gelijkenissen op. Net als bij de vorige twee paletten val ik in herhaling. De kwaliteit van de oogschaduws vind ik goed. Ze zijn goed gepigmenteerd, brengen fijn aan en zijn makkelijk te blenden. Het effect is mooi en de kleuren ogen egaal eens aangebracht. Met uitzondering van de kleur Cake. Deze brengt korrelig aan en voelt grof vanwege grotere glitters. 

De eerste rij bevat uitsluitend matte tinten en zijn fijne basics. De tweede rij zijn glanzende oogschaduws met een koelere ondertoon. De laatste rij is een mix van mat en glanzend waarbij de kleuren naar het warme neigen. Door het gevarieerde aanbod en de verschillende ondertonen vind ik dit het meest veelzijdig oogschaduw palette van de drie. Het Salted Caramel palette heeft een lichte zoete geur. Voor mij niet meteen een must, maar wel een plezant extra'tje. 

Mijn favoriete kleuren uit dit palette: Heavenly, Crunch, Caramel en Spoon.

I Heart Make Up Salted Caramel palette

I Heart Make Up Salted Caramel swatches
 Delicious - Tempt - Heavenly - Drizzle - Enjoy


I Heart Make Up Salted Caramel swatches

 Choc - Cake - Perfect - Crunch - Sweet - Fudge

I Heart Make Up Salted Caramel swatches

Salted - Candy - Caramel - Spoon - Yum!

De look maakte ik met het Salted Caramel palette. Heavenly bracht ik royaal aan in de arcadeboog. Onder de wenkbrauw bracht ik de matte kleur Delicious aan. Sweet bracht ik gedefinieerd aan in mijn arcadeboog, maar lager dan Heavenly. In de binnenste en buitenste ooghoek koos ik voor Drizzle. Met in het midden op mijn bewegend ooglid Spoon. Waarbij Drizzle en Spoon samen gebracht werden voor een soort halo eyes effect. Afgewerkt met Catrice zwarte vloeibare eyeliner, Rimmel Extra Super Lash mascara, UNE wenkbrauwpotlood en NYX Butter Gloss in Devil's Food Cake.

I Heart Make Up Salted Caramel make up look
I Heart Make Up Salted Caramel make up look

Bronze and Glow & Light and Glow palette

Niet alleen de grote chocolade paletten zijn leuk, ook de kleinere varianten trekken mijn aandacht. Het Bronze and Glow palette bevat een matte bronzer en een mooie gouden highlighter. De bronzer is ideaal voor lichte huidskleuren. Niet te donker en zonder oranje schijn. De textuur is zacht, licht poederig, maar brengt egaal aan. De pigmenatie van zowel de bronzer als highlighter is wat ik verwacht van een gezichtspoeder.  Niets dan lof over dit kleine chocolade paletje. 

I Heart Make Up Bronze and Glow & Light and Glow
I Heart Make Up Bronze and Glow

Zoals je kan zien ogen zowel de bronzer als de highlighter zeer natuurlijk op de wangen. Vooral de highlighter valt erg in de smaak. Ook mooi om aan te brengen op je sleutelbeen, je schouders of onder de wenkbrauwen.

I Heart Make Up Bronze and Glow palette
I Heart Make Up Bronze and Glow palette

Het Light and Glow palette vind ik qua verpakking iets minder mooi. Het roze over de crèmekleur heen vind ik niet helemaal passend. Aan de binnenzijde vind je twee mooie highlighters. Totaal verschillend van elkaar. Wederom van kwaliteit uitstekend wetende dat je minder dan 8 euro voor dit palette neertelt.

I Heart Make Up Light and Glow
I Heart Make Up Bronze and Glow & Light and Glow swatches
 Bronze and Glow - Light and Glow

I Heart Make Up Chocolate palette
 I Heart Make Up Chocolate palette

Dit was mijn eerste kennismaking met I Heart Make Up. Het merk is het kleine zusje van Make Up Revolution, misschien wel beter gekend onder sommigen. De paletten zijn gemaakt van een stevig plastiek en zijn qua afwerking niet perfect. Echter hebben de paletten in korte tijd mijn hart weten te veroveren en ik heb de afgelopen dagen zeer veel deze suikervrije paletten gebruikt. De vormgeving is leuk, de kwaliteit van de oogschaduws/poeders is dik oké en ze zijn bovendien betaalbaar. Het proberen waard of leuk om cadeau te geven als je opzoek bent naar een budgetvriendelijk cadeautje voor je moeder, je vriendin, je schoonzus, ... .

I Heart Make Up is te koop bij Kruidvat.
Naked Chocolate palette - 9.59 euro
Chocolate Vice palette - 9.59 euro
Salted Caramel palette - 9.59 euro
Light & Glow palette - 6.99 euro
Bronze & Glow palette - 7.99 euro

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

11 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een mooie look heb je gemaakt. Ik gebruik naked chocolate bijna elke dag samen met nog een ander chocolate palet. En ik hou heel erg van bronskleurige looks dus je hebt me zeker geïnspireerd!! <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De look die ik maakte is met het Salted Caramel palette, maar ongetwijfeld kan je een gelijkaardige look maken met het Naked palette. Super dat je het palette bijna dagelijks gebruikt!

      Verwijderen
  2. Ik kocht er ook al eens een palette van en ik was ook verrast van de kwaliteit. Ik vond dat je zelfs wat chocolade rook. Mooie ooglook meid!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik herken bij het Salted Caramel palette een licht zoete geur, bij de andere twee niet.

      Dankjewel!

      Verwijderen
  3. Ze zien er idd erg goed uit. Van de verpakkingen ben ik geen fan, maar voor die prijs zou ik dat geen probleem vinden. Het Naked Chocolate palette trekt het meest mijn aandacht

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Steffi, je hebt er weer een prachtige look mee gemaakt 😍 Naked Chocolate en Salted Caramel spreekt mij het meest aan. Misschien moet ik er toch eens eentje van gaan kopen. Maar het kiezen zal niet makkelijk zijn, dat weet ik nu al 🙂

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Je kan de paletten makkelijk terugvinden bij Kruidvat. Ik gok voornamelijk in de grotere filialen.

      Verwijderen
  5. Ik heb het Naked Chocolate palette en ben heel tevreden. Heb intussen bij enkele kleurtjes al de pan geraakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben fan! Zelf heb ik het bruin-golden palette met mooie bruin, groen en Bordeaux tinten

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind die verpakkingen wel leuk! En de swatches en look zien er méér dan prima uit, dus absoluut fijn met zo'n prijs, denk ik dan.

    BeantwoordenVerwijderen