26 mei 2016

NIEUWE MAKE UP TECHNIEK - HALO EYES

make up techniek halo eyes

Halo eyes, heb jij er al van gehoord? Het is een make up techniek die de laatste tijd op Youtube zeer veel opduikt. Het is een vorm van smoky eyes maar dan anders aangebracht. 

Het principe van smoky eyes is dat de oogschaduw van donker naar licht gradueert en netjes in elkaar overloopt. Bij halo eyes breng je de donkerste kleur oogschaduw aan in de binnenste en buitenste ooghoek. In het midden van je bewegend ooglid breng je een lichtere kleur aan. Meestal (maar in make up zijn er geen regels) een glanzende tint of een gekleurde oogschaduw voor extra contrast en speelsheid. Ik probeerde het recent voor de eerste keer uit en ik moet toegeven, dit is zo'n leuk effect! 

Voor de look gebruikte ik het Urban Decay Vice LTD Reloaded palette dat ik eerder deze week reviewde. Ik startte met een zwart oogpotlood als basis over het bewegende ooglid. Dat ik met een platte oogschaduwkwast vervaagde. Vervolgens bracht ik Oilslick aan in de binnenste en buitenste ooghoek. In de arcadeboog Suspect voor een mooie overgang tussen Oilslick en onder de wenkbrauwen Anonymous. Mildew bracht ik pal in het midden van mijn bewegend ooglid aan en Acid Rain als finishing touch in de binnenste ooghoek. In de waterlijn een streepje zwart oogpotlood dat ik vervaagde met Oilslick onder de wimperrand en in het midden opnieuw Mildew. Twee laagjes mascara en als extra'tje een paar valse wimpers. Ik koos voor Eylure Katy Perry Oh Honey lashes.
  
make up techniek halo eyes

Dit is slechts één voorbeeld van kleurencombo's die je kan maken. Halo eyes kan met eender welke kleur die je wilt gebruiken. Waarbij je minimaal twee tinten oogschaduw hebt waarvan één donker(der) kleurtje voor de binnenste en buitenste ooghoek aan te zetten.

Extra inspiratie nodig? Ik vond op Youtube een leuke tutorial van Linda Hallberg met halo blue eyes. Volgens haar dé voorjaarstrend van 2016. 

Wat denk je? Is dit een techniek die jij de moeite waar vindt om een keertje uit te proberen?

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

9 opmerkingen:

 1. Jij komt natuurlijk met veel weg maar voor mensen met zeer dicht bij elkaar staande ogen lijkt mij dit niet zo'n goed plan. Smokey eyes werken trouwens enkel corrigerend bij bolle ogen, daarom zie je Veronique De Kock er steeds mee.Wel tof als je de perfecte ogen hebt natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Peggy, interessant om te weten! Thanks! Altijd fijn om handige tips bij te leren van een pro MUA!

   Verwijderen
 2. Vind je look echt geweldig hier! Misschien probeer ik het wel eens uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie ooglook heb je gemaakt!
  Inderdaad wat Peggy zegt, donkere tinten de binnenste ooghoek brengt je ogen visueel dichter naar mekaar toe.
  Maar het staat jou erg leuk en ik vind het concept erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die look is echt prachtig. Ga ik ook eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Love it! Ik zou er een highlighter in de binnenkant van mijn ogen moeten bij toevoegen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw ziet er goed uit, ga ik ook eens uitproberen :D

  Ilona
  www.artthisisart.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super mooi gedaan! En het maakt de groene kleur direct wat draagbaarder. Leuk voor een avondje uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit echt supermooi! De kleuren staan je ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen