13 jul. 2016

MAKEUP REVOLUTION REVIEW, SWATCHES & LOOK


Beauty shoppen doe ik de laatste tijd zeer veel bij DI beauty & care. Zeker sinds er in Hasselt eentje gelegen is waardoor ik makkelijk tijdens de lunch pauze even kan binnen springen. Naar mijn mening is de beauty afdeling een stuk ordelijker dan bij Kruidvat. Plus ik heb het idee dat de nieuwe producten sneller in de rekken liggen. DI beauty & care verkoopt oa het budgetvriendelijke make up merk MakeUp Revolution. Het merk sterkt zich in het ruime aanbod make up paletten. Waarvan ik er twee in huis heb die ik vandaag ga reviewen. 

MakeUp Revolution


Ultra Blush palette - Golden Sugar

Laten we beginnen met mijn favoriet, het Golden Sugar blush palette. Een strakke zwarte verpakking met een rosé gouden opdruk. Erg charmant en een mooi voorproefje op hetgeen zich aan de binnenkant bevindt. 

MakeUp Revolution ultra blush palette Golden Sugar

Het palette bevat acht pannetjes met een totale waarde van 13 gram. Niet slecht als je weet dat de kleuren sterk gepigmenteerd zijn en je maar weinig nodig hebt voor een mooi resultaat. Het Golden Sugar palette bestaat uit een gevarieerd aanbod highlighter, blush en bronzer. Individueel voorzien van een flinke dosis glans met uitzondering van één matte bronzer.
 
MakeUp Revolution ultra blush palette Golden Sugar

De kwaliteit is prima. Zelfs een stuk beter dan bepaalde dure blushes die omwille van de looks, de naam, ... in mijn stash liggen te pronken. De toppers uit het palette zijn voor mij de matte bronzer te samen met de gouden highlighter (net erboven in het palette).
 
MakeUp Revolution ultra blush palette Golden Sugar
MakeUp Revolution ultra blush palette Golden Sugar look
MakeUp Revolution ultra blush palette Golden Sugar swatchesSinds ik het palette in huis heb, grijp ik er iedere keer opnieuw naar. Het is fijn om in de ochtend niet al teveel te moeten nadenken en gewoon één palette uit de lade te nemen. Waar je dan meteen de keuze hebt tussen verschillende tinten die onderling goed bij elkaar passen. Bovendien is het Golden Sugar palette een musthave om mee te nemen op vakantie.


Redemption palette - Iconic Elements

Naast mooie blushes verkoopt MakeUp Revolution ook oogschaduw paletten. Waarbij de Redemption lijn als inspiratiebodem de Urban Decay Naked paletten heeft. Het Iconic Elements palette wordt online regelmatig beschreven als het zusje (of broertje) van het Urban Decay Naked Basics én Naked Basics 2 palette. Je leest het goed, twee paletten in één. De kleuren zijn gelijkaardig en komen in de buurt van het originele.

MakeUp Revolution Redemption palette Iconic Elements

Iconic Elements bestaat hoofdzakelijk uit matte tinten. Voor dagelijks gebruik vind ik het fijn om matte oogschaduws bij de hand te hebben. Mat oogt aangebracht op de ogen een stuk rustiger dan glanzende tinten en lenen zich perfect voor een gesofisticeerde dagmake up. 

MakeUp Revolution Redemption palette Iconic Elements

Het palette ziet er aan de buitenkant eenvoudig uit. Niet iets waar mijn hartje spontaan sneller van begint te slaan. Maar je ziet meteen de kleurenvariëteit en je krijgt er een lange sponsapplicator bij. Geen standaard werkgerief voor mij, maar prima als redder in nood.  Een kleine tip: breng highlighter onder je wenkbrauwen aan met een sponsapplicator. Je wenkbrauwen krijgen een instant lift en je highlighter ziet er netjes opaak uit. 

MakeUp Revolution Redemption palette Iconic Elements swatches
 MakeUp Revolution Redemption palette Iconic Elements swatches

Elf matte oogschaduws en één buitenbeetje. Met in totaal vier highlighters (waarvan één glanzende tint), drie transitiekleuren en vijf donkere oogschaduws. De arm swatches vallen tegen, maar eens je aan de slag gaat, verbazen de kleuren je in de aangename zin. Je hebt keuze uit koele en warme tinten waardoor het palette geschikt is voor iedereen van daytime to nighttime. Het enige minpunt dat ik kan bedenken aangaande dit Redemption palette is het aanbod highlighters. Het zijn er vier, maar ze lijken sterk op elkaar en sommige kleurtjes zijn poederig in gebruik. Even je kwast aftikken voor je de oogschaduw aanbrengt, voorkomt fall out.

Om te tonen hoe mooi dit Redemption palette Iconic Elements is, ging ik aan de slag. Ik bracht een zwart oogpotlood aan zo dicht mogelijk tegen mijn bovenste wimperrand dat ik vervolgens vervaagde als basis. Over de basis depte ik met een platte oogschaduwkwast de donkerste kleur. Voor een zachte overgang van donker naar licht koos ik voor een bruine oogschaduw met een licht paarse ondertoon in de arcadeboog. Onder de wenkbrauwen flink wat highlighter en in de binnenste ooghoek de glanzende highlighter. Op de waterlijn bracht ik hetzelfde zwarte oogpotlood aan dat ik vervaagde met een pencil brush met de zwarte oogschaduw.

MakeUp Revolution make up look

MakeUp Revolution heeft mij in de aangename zin verbaasd. Prijsgewijs zijn dit twee toppers en echte allemansvrienden. Mocht je slechts voldoende geld hebben voor één van de twee paletten aan te kopen, dan zou ik adviseren om voor het Ultra Blush Golden Sugar palette te gaan. Dit palette is zonder enige twijfel een favoriet!

MakeUp Revolution is te koop bij DI beauty & care.
Ultra Blush palette Golden Sugar - 12.99 euro
Redemption Palette Iconic Elements - 6.99 euro
Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

4 opmerkingen:

 1. wow dat palette met highlighters en blushes is super mooi.

  x karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het palette met highlighters en blushes zó mooi! Ook echt een musthave voor op vakantie. Wauw! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een pracht van een palette, echt een juweeltje om naar te kijken..

  BeantwoordenVerwijderen