25 apr 2012

REVIEW: BLICIOUS

Wist jij dat er een een Belgische luxe verzorgingsmerk bestaat? Producten van bij ons, die tevens zorgen voor een hoog "Me Time" moment. Word je daar niet heel erg benieuwd naar? Ik testte alvast twee producten uit van het merk Blicious.

Blicious is een merk dat exclusief te koop is via hun webshop en een mooi aanbod heeft aan verzorgingsproducten voor gelaat en lichaam. De producten zijn niet getest op dieren, zijn vrij van parabenen en hypoallergeen.


Als eerste laat ik je even kennis maken met de Cell Hydrating Body Wash. Een hele mond vol om met andere woorden te zeggen dat het een douchegel is. Vol enthousiasme probeerde ik dit product uit en het eerste wat mij opviel was de bijzondere geur. In mijn ogen een unisex geurtje met een kruidige toets. Deze geur gebruik ik graag 's morgens omdat het mij meteen wakker maakt, en zo'n douche in de ochtend geeft je ook meteen een opkikker voor de dag. Schuimt rijkelijk (iets waar ik ontzettend van hou) en reinigt op milde wijze het lichaam. In kader van mijn opleiding ontleed ik zeer regelmatig de ingrediëntenlijst van een product. En ik moet bekennen deze Cell Hydrating Body Wash bevat effectief milde reinigers en ingrediënten die instaan voor het vochtpeil. Zeker een groot pluspunt als je last hebt van een gevoelige en eventueel een droge huid. De verpakking is sober. Naar mijn mening een beetje "goedkoop"  (vooral de zilveren plastieken dop) als je je wilt positioneren als luxe merk. We zullen maar denken de inhoud is wat telt, en dat is dik in orde. Een minpunt vind ik toch wel de prijs. Je betaalt maar liefst 28 euro, nu tijdelijk 19 euro, wat toch een behoorlijk bedrag is voor een douchegel.



Daarnaast gebruikte ik de Intelligent Cleansing Cream.  Een fijne reiniger in gebruik. Zeker als je houdt van lichte texturen. Het is namelijk geen traditionele melkreiniger, maar een gel emulsie. Het voelt erg licht en fris aan op de huid. Eerst pomp ik het product in mijn handpalm, vervolgens wrijf ik het product openen tussen mijn handen en breng ik het in roterende beweging aan op het gelaat en hals. Verwijderd make up prima. Alleen blijf ik een echte oogdemaquillant preferen voor het verwijderen van mijn oogmake up. De Intelligent Cleansing Cream emulgeerde makkelijk, maar desondanks dat het een geltextuur is, gaat dit product niet schuimen. De geur is aangenaam fris en de verpakking vind ik prima. Het liefste spoel ik even na met zuiver water, maar je kan ook het overtollige verwijderen met een tissue of watje. Handige, en bovendien hygiënische verpakking. Voor mij hoeft dat niet meer te zijn. In principe is een toner overbodig, want het is een 2 in 1 product. Werkt tijdsbesparend, maar af en toe gebruik ik nog een beetje toner op een watje. Gewoon even voor de frisheid, maar niet uit noodzaak.




Algemeen vind ik de Intelligent Cleansing Cream super. Ik hou van de geur, de textuur en zijn werking. De Cell Hydrating Body Wash daarentegen vind ik naar mijn mening te duur. Persoonlijk zou ik dit bedrag liever spenderen aan een gezichtsproduct of een bodylotion. Want dat laatste blijf je nodig hebben, ondanks dat de douchegel mild is.

Exclusief te koop via de webshop.

Intelligent Cleansing Cream - 36 euro
Cell Hydrating Body Wash - 28 euro (nu tijdelijk 19 euro)


9 opmerkingen:

  1. De cleansing cream klinkt inderdaad wel goed !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De cleansing cream klinkt zalig, wel een beetje heel erg duur. Ik geef liever niet meer dan 25 euro aan een facewash.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo, wat duur :/ Vind de producten er ook een beetje cheap uit zien... Ik zou geen 25eu uitgeven aan een facewash, terwijl er ook heel goede zijn voor een paar euro's.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. best prijzig maar vind de verpakking wel leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik kende het merk nog niet. Voor een cleanser idd behoorlijk wat geld.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De verpakking ziet er in ieder geval al cute uit. :) Zelf ken ik het merk niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De douchegel had ik ook en inderdaad, hij is prijzig... maar wel goed :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De Cleasing Cream ben ik nu nog aan het gebruiken, heel fijn product!

    BeantwoordenVerwijderen