18 mrt 2017

CLARINS CONTOURING PERFECTION LENTE LOOK

Clarins betovert met een lente look met de focus op het modelleren van de gelaatsvormen. Klaar voor een partijtje contouring, optische effecten en nieuwe dimensies?

Clarins Contouring Perfection lente look

Als ik denk aan Clarins make up verwacht ik geen nieuwe trends of spectaculaire kleuren. Het merk blijft trouw aan een draagbare make up look voor jong en oud. Universele kleuren en gebruiksvriendelijke producten. Ook dit voorjaar is het niet anders.

Face Contouring Palette

De hype van het contouren/shapen blijft aanhouden. Clarins springt (eindelijk) mee op de kar en introduceert een limited edition face contouring palette.  Een gouden doosje met aan de binnenzijde een handige spiegel en drie matte poeders. Het lichtste poeder om te verhelderen, een donkere kleur om te contouren en een blush kleur voor de gezonde, frisse toets te geven aan het gelaat. Geen oneindig veel kleuren en verschillende paletten, maar gewoon één kit die allesomvattend is. Duidelijk en makkelijk zelfs voor beginners. 

Clarins Face Contouring palette

De contour kleur (middelste tint) vind ik tamelijk warm. Ik durf deze kleur zelfs te omschrijven als een bronzer ipv een typische contourkleur. Een nadeel? Voor sommigen wel als je opzoek bent naar een neutrale of koele taupe kleur. Voor mij persoonlijk vind ik dit niet erg, aangezien ik een bronzy touch verkies, maar ik kan begrijpen dat de shape kleur een afknapper kan zijn.


Clarins Face Contouring palette

De kwaliteit van de poeders vind ik goed. Stuk voor stuk goed gepigmenteerd, fijn gemalen en stevig gepressed waardoor je amper tot geen last hebt van ronddwarrelend poeder. De tinten brengen egaal aan op de huid. De blush tint komt aardig in de buurt van mijn favoriete blush  (M.A.C. BlushBaby). De poeders zijn zachtjes geparfumeerd en dit zorgt voor een luxueus effect.

Het bijgeleverde kwastje is gemaakt van natuurhaar en schuin afgeknipt voor het volgen van de contouren. Geen musthave, ik prefereer mijn eigen make up penselen, maar het kan een handige tool zijn als je start met contouring. Het maakt de kit volledig en startersproof.

Clarins Face Contouring palette
swatches Clarins Contouring Perfection
 swatches Face Contouring palette en Ombre Iridescente in Silver Rose

Ombre Iridescente 

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met de Ombre Iridescente oogschaduw en ik was meteen verkocht. Het is een crèmetextuur die verandert naar poeder zodra je de oogschaduw aanbrengt op het ooglid. De kleur Silver Rose geeft een frisse uitstraling en is perfect voor een dagmake up. Op dagen dat het allemaal wat sneller moet gaan, breng ik een beetje oogschaduw aan met mijn wijsvinger. In minder dan één minuut is de klus geklaard en je hebt instant frisheid en een open blik. Niet alleen de textuur is bijzonder, de oogschaduw werkt fijn en blijft lang mooi zitten. Aanrader!

Clarins Ombre Iridescente

Voor de look maakte ik gebruik van zowel het contour palette als de Silver Rose oogschaduw. Waarbij ik de oogschaduw combineerde met een mat bruine oogschaduw in de arcadeboog en subtiele valse wimpers. Onder het oog bracht ik eveneens diezelfde mat bruine oogschaduw aan en een donker grijs oogpotlood op de waterlijn. Zie je die prachtige schittering in mijn binnenste ooghoek? 100% Silver Rose die daar aan het blinken is. De gezichtshighlighter is er eentje van Too Faced. De look kan je live zien in mijn unboxing video

Clarins Contouring Perfection lente look
  
Voorts bestaat de Clarins lente look uit een toffe oldschool balpen met meerdere kleuren oogpotlood, een wenkbrauwkit, een smoky eyes palette, een mascara, nieuwe kleuren Joli Rouge Brilliant lipstick en enkele face essentials (gezichtsbasis en foundation)

Clarins lente look Contouring Perfection is te koop bij de parfumerie.
Clarins Face Contouring Palette - 49 euro limited edition
Clarins Ombre Iridescente oogschaduws - 25.50 euro 

Beauty Treasures

2 opmerkingen:

  1. Mooie producten en look, ik heb er nog nooit iets van geprobeerd maar is duidelijk wel de moeite.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waauw zeg, wat een mooi product en wat een prachtige look heb je gemaakt! Looking good.

    BeantwoordenVerwijderen