20 mrt 2016

CLARINS ECLAT INSTANTANÉ REVIEW, SWATCHES & LOOK

In het voorjaar kies ik voor frisse, heldere tinten. Subtiel iriserende nude tinten op de oogleden, een fleurig kleurtje op de lippen en een stralende huid. Een perfect plaatje, wie droomt er niet van? Clarins Eclat Instantané benadrukt in de lente look een gezonde glow. Geen intense hoogglans, maar subtiele (mooie) producten die de natuurlijke schoonheid naar voor laten komen.

Clarins Eclat Instantané lente look

Op een felle lipkleur na, zijn de producten subtiel en licht iriserend. De look is compleet. Precies wat ik van een stralende lente look verwacht. Het mooiste product uit de collectie vind ik de nieuwe Ombre Iridescente. Een paar jaar geleden had L'Oréal een gelijkaardig product in hun collectie namelijk Color Infaillible oogschaduw. Ken je deze nog? De Clarins Ombre Iridescente is exact hetzelfde. Een mousse, crème oogschaduw die na het aanbrengen poederig opdroogt en een goede houdbaarheid heeft. Een oogschaduw waar je vlotjes mee kan werken zelfs zonder oogschaduwpenseel. De kleur Silver Green is zoals de naam omschreven wordt een mix tussen groen en zilver. Mooi om alleen te dragen, als gekleurde basis of als accent kleur in de binnenste ooghoek. 

Clarins Ombre Iridescente Silver Green

Het vijfdelige oogschaduw palet is het enige limited edition product uit de lente look. De rosé bronzen etui is geheel up to date met de huidige trends. Natural Glow bevat vier glanzende en één matte oogschaduw. Waarbij ik zeer blij ben dat Clarins gekozen heeft voor een matte crème kleurige highlighter. Dit palet zou het kleine zusje kunnen zijn van het Urban Decay Naked 3 palet.  Wederom goede pigmentatie met mooie kleuren die onderling goed te combineren zijn. 

Clarins oogschaduwpalette Natural Glow
Clarins oogschaduwpalette Natural Glow swatches

De Multi Blush in de kleur Rose was liefde op het eerste zicht. De smeltende crème textuur is eenvoudig aan te brengen en zorgt voor een frisse, gezonde blos op de wangen. Gelijkaardig aan een uurtje buiten stappen met de eerste zonnestralen op je snoet. In contact met de huid verandert de textuur van crème naar poeder. De kleur Rose geeft een jeugdige uitstraling en de nodige frisheid (na de winter) aan de huid.

Clarins Multi-Blush Rose

Naar de Instant Light Natural Lip Perfector was ik al een tijdje benieuwd. Na zoveel goeds erover gelezen te hebben, was het eindelijk mijn beurt om deze lipgloss/lipbalm uit te te testen. Clarins verwelkomt twee nieuwe tinten waarvan ik 07 Toffee Pink Shimmer ontving. De kleur is een soort oud roze met een hintje bruin erdoor heen gemixt. De smeuïge textuur brengt makkelijk aan met de spons apllicator en geeft hydratatie en verzorging aan de lippen. De formule is verrijkt met galamboter en een peptide dat de synthese van hyaluronzuur activeert. De zoete geur van vanille maakt het extra aangenaam in gebruik. Ik snap erg goed dat dit een favoriet is van veel vrouwen. 

Clarins Instant Light Natural Lip Perfector
Clarins Instant Light Natural Lip Perfector
Clarins Instant Light Natural Lip Perfector swatch

Tot slot voegt Clarins een BB Skin Detox Fluid toe aan het vaste gamma. Een vreemde keuze dat Clarins zich nu pas waagt aan het BB avontuur. De meeste merken hebben intussen een CC, DD en zelfs een EE crème. Anyway! De lichte vloeibare textuur hydrateert, verzorgt en corrigeert oneffenheden zonder aan te voelen als een masker. De formule verrijkt met acerolazaadjes zorgt voor een goede oxygenatie van de huid.  Ik vind het een pluspunt als mijn foundation een SPF bevat en ook deze BB crème bevat een minealen SPF 25. De kleur medium is jammer, maar helaas te donker voor mij, maar voelt aangenaam en comfortabel aan op de huid (uiteraard heb ik het wel uitgetest voor jullie). De dekking is opbouwbaar tot medium coverage met een satijnen finish. 

Clarins BB Skin Detox Fluid SPF 25
Clarins BB Skin Detox Fluid SPF 25 swatch
Ombre Iridescente - Multi-Blush - BB Skin Detox Fluid

Voor de look gebruikte ik bovenstaande producten met uitzondering van de BB Skin Detox Fluid omdat ik op de foto's niet wou "uitblinken" als veel te donkere oempa loempa. 

Clarins Eclat Instantané lente look
Clarins Eclat Instantané lente look
Clarins Eclat Instantané lente look

Voor de ooglook gebruikte ik Ombre Iridescente Silver Green in de binnenste ooghoek. Op het bewegende ooglid bracht ik de bronze oogschaduw aan (uit het vijfdelige palet). Om te look een tikje intenser te maken, blendde ik in de buitenste ooghoek, arcadeboog en onder het oog de donker bruine oogschaduw. Onder de wenkbrauw bracht ik de mat, crèmekleurige oogschaduw aan. Op het hoogste punt onder de wenkbrauw bracht ik met een puntig oogschaduwpenseel de glanzende licht roze oogschaduw aan voor een subtiele glans. Afgewerkt met een git zwarte eyeliner en mascara.

Wat vind jij van de Clarins lente look?
 
Clarins Eclat Instantané lente look is te koop bij de parfumerie.
Ombre Iridescente - 25 euro
Palet 03 Natural Glow - 47.50 euro (limited edition)
Multi Blush 05 Rose - 27 euro
Instant Light Natural Lip Perfector - 17.50 euro
BB Skin Detox Fluid SPF 25 - 36 euro
 
 
Beauty Treasures 
 bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
 

16 opmerkingen:

  1. Wow, die instant light geeft een mooi effect.
    En dat palette is idd precies het kleine broertje/zusje van de naked basic.
    Al vind ik deze kleuren wel wat fijner door de rosé tinten.

    Ilona
    www.artthisisart.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow die oogschaduw palette is echt mooi! De blush heeft ook een prachtige kleur, al heb ik geen ervaring met dit soort formule voor blush.

    x Karen
    http://dressinginlabels;blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wauw ziet er prachtig uit en die foto's... amazing! je hebt er een nieuwe bloglovin volger bij!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow je heb echt een hele mooie look gemaakt. De kleurtjes passen erg mooi bij je ogen ^^ x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie producten zeg, de blush lijkt me heel erg fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wauw, echt mooie producten! Ik ben onder de indruk van de producten en je look, zo mooi :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De blush is inderdaad eeeeeecht wel mooi zeg, wat een lief lentekleurtje! En van de lip perfectors ben ik ook serieus fan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooie producten en look staat je goed. Clarins foundation is mijn favoriet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen ervaring met Clarins foundation, maar je maakt mij benieuwd!

      Verwijderen
  9. Wat ziet alles er zo mooi uit! Het oogschaduwpalette springt er voor mij bovenuit :) en heel mooie look!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel mooie look met prachtige foto's! Dat oogschaduwpalette komt sowieso op mijn wishlist te staan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Het oogschaduwpalet is prachtig! Veel mooie en draagbare kleuren, I like!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Supermooi oogschaduwpalette en prachtige gloss. Top!

    BeantwoordenVerwijderen