23 dec 2018

PAESE MAKE UP REVIEW, SWATCHES & LOOK

Een nieuw merk om te ontdekken en om mee aan de slag te gaan, niets is leuker dan dat! Ken je het merk Paese al? Het is een Pools make up merk en Paese betekent in het Italiaans land. Laten we samen het beautyland van Paese ontdekken. Want ik kreeg een pakketje binnen met daarin producten om een volledige look mee te maken.

Paese

Het merk voegt verzorgende componenten toe zoals natuurlijke UV-filters, mineralen en vitamine complexen. Ik hou van make up met een plus. Ik gebruik dagelijks make up en dan vind ik het prettig als make up ook verzorgend is. Paese test niet op dieren, bevat geen parabenen, allergenen of andere schadelijke stoffen.

Paese make up

Gelaat

De Collagen Moisturizing foundation bevat aloë vera, collageen en D-panthenol voor extra verzorging. Het is een foundation die gebruikt kan worden door een gevoelige, droge en/of allergische huid. Voor het moment is mijn huid wat droger waardoor elke extra verzorging mooi meegenomen is. Als je een ander huidtype hebt, geen paniek. Er zijn verschillende soorten foundations binnen het Paese gamma. Ongetwijfeld zit er eentje tussen dat bij jouw huidtype past. Op de verpakking staat medium dekking aangegeven, maar het is eerder licht tot medium. De foundation oogt zeer naturel, blijft goed zitten en zorgt voor een soft focus finish in combinatie met het Long Cover Powder. De laatste tijd heb ik wat problemen ondervonden met foundations die na het aanbrengen oxideren en donkerder worden of oranje uitslaan. Gelukkig stelde er zich geen probleem met deze foundation. Yeah!

Er zijn 12 tinten verkrijgbaar met 3 ondertonen (warm, cool, neutral). Ik draag de kleur 301W Ivory en de kleur matcht perfect. De foundation werkt prima. Alleen de applicator vind ik wat minder. Ik had liever een pompje gezien. 

Paese Collagen Moisturizing foundation

De Brightening Concealer is mijn minst favoriete product uit de reeks. Op weekdagen gebruik ik zelden foundation enkel een concealer. Dan verwacht ik dat mijn concealer goede dekking geeft en daarnaast verhelderend werkt. Deze concealer dekt naar mijn idee onvoldoende en verheldert de oogcontour doordat het een lichtere kleur is dan mijn foundation. Brightening vanuit de formule of textuur merk ik weinig. Persoonlijk vind ik dat er betere concealers op de markt zijn die in sommigen gevallen zelfs nog goedkoper zijn. Ik gebruikte de kleur 2 Natural.

Paese Brightening concealer

De foundation laat een gezonde glans na. Zelf vind ik dat mooi, zeker tijdens de feestdagen. Als je niet houdt van een dewy finish of je wilt de dekking opbouwen dan kan je het Long Cover Powder aanbrengen over de foundation. Het poeder matteert en is dekkend. Met het bijgeleverde sponsje kan je het poeder aanbrengen. Ik gebruik meestal een grote poederkwast. Omdat ik het poeder gebruik om te matteren. Het poeder kan zowel droog als vochtig aangebracht worden. Ik gebruik de kleur 40.

Paese Long Cover Powder en Mosaic Bronzer

Kleur geven aan het gelaat doe je met een bronzer en niet met een te donkere kleur foundation. Een misvatting die we hopelijk ooit helemaal uit de wereld kunnen helpen. De Mosaic bronzer is een mengeling tussen bronzer en highlighter. De gemarbelde textuur is fascinerend om naar te kijken. Als ik definitie en kleur wil geven aan het gelaat vind ik een matte bronzer mooier ogen. De Mosaic bronzer breng ik aan als blush. In de zomer sublimeert een glanzende bronzer je bruine teint, maar aangezien ik deze niet heb, breng ik de Mosaic bronzer subtiel aan als blush. Zonder blush oogt het gelaat heel vlak en dat kan raar overkomen.

Ogen

De concealer gebruikte ik als oogschaduwbasis en daar werkte de concealer goed voor. Mijn oogschaduw bleef de volledige dag zitten en hoopte niet op in de arcadeboog.

De Sparkle oogschaduw glanst behoorlijk en bevat mini glitters. In de kleur 405 (parelmoer) komt de sparkle meer naar voor dan in de kleur 418 (donker bruin). Ik vind de oogschaduws goed gepigmenteerd. Brengen prima aan en blenden oké. 405 is net wat droger van textuur. De nieuwste soort oogschaduw in het Paese assortiment is de Foil oogschaduw. Wat een droom oogschaduw! Deze textuur is romig, zacht en een zaligheid om aan te brengen. Zowel met een oogschaduwpenseel als met je vingertoppen brengt de kleur opaak en dekkend aan. De formule is verrijkt met Cera Fluid. Een vloeibare ceramide met een anti-age werking op de oogleden en werkt eveneens hydraterend. De Foil oogschaduw is bijna dubbel zo duur als de Sparkle oogschaduw, maar het is echt een hele fijne oogschaduw in gebruik. Dubbel en dik zijn geld waard.


Paese oogschaduw
Paese oogschaduw swatches
Sparkle oogschaduw nr 405 - Sparkle oogschaduw nr 418 - Foil oogschaduw Antique  

Twist up oogpotloden gebruik ik het liefste. Onlangs reviewde ik het Maria Galland twist up oogpotlood. Volledig vergelijkbaar met het Paese Linea Automatic Eyeliner potlood. De kleur Black Glam is een intens zwart potlood dat makkelijk aanbrengt en goed blijft zitten. Niks dan lof. Bovendien is het Paese twist up oogpotlood 5 euro goedkoper dan het Maria Galland Infini oogpotlood. 

Paese Linea Automatic Eyeliner

De ooglook werk ik af met mascara. Paese Adore Volume Lash Mascara heeft een dikke nylon borstel. Geeft volume aan de wimpers en defineert. Je kan de mascara opbouwen, wat nodig is, aangezien één laagje voor mij onvoldoende volume geeft. Ik houd van dikke, volle wimpers. De mascara maakt de wimpers niet ultra hard wat ik fijn vind.

Paese Adore Volume Lash mascara

Momenteel loopt er een eindejaarsactie in de Paese webshop. Je kan een mascara, zwarte eyeliner en Foil oogschaduw in de kleur Antique kopen voor 35 euro ipv 50.50 euro. Een leuke deal zeker als je wilt kennismaken met het merk.

Lippen

De Lipstick Argan Oil is een verzorgende lipstick verrijkt met arganolie (of course) en vitamine A, C en E. Tijdens het aanbrengen merk je meteen dat het een romige, zachte lipstick is die makkelijk over de lippen heen glijdt. De dekking is super. Je krijgt met één swipe over je lippen een mooie kleurafgave. In deze koude wintermaanden is het geweldig om een verzorgende lipstick te kunnen gebruiken. Je hebt geen aparte balsem nodig. Eventueel 's avonds voor het slapengaan kan je nog een verzorgend laagje leggen op je lippen met een lipbalsem. Maar in principe vervangt overdag de Lipstick Argan Oil je klassieke lipbalsem. Top! Weer wat extra plaats bespaart in de handtas. In totaal zijn er 35 verschillende kleuren verkrijgbaar. Ik heb de kleur 37, een nude roze kleur. Een mooi kleurtje om dagelijks te gebruiken. Op de foto hieronder lijkt de kleur donkerder roze dan in het echt. De houdbaarheid is niet waw. Het is ook geen longlasting lipproduct. Na drinken en eten moet je de lipstick opnieuw aanbrengen. De verpakking heeft een magnetische klikdop. Stevig en luxueus.

Paese Lipstick Argan Oil

Wenkbrauwen

Ik draag een bril omdat ik bijziend ben. Hierdoor vallen mijn wenkbrauwen regelmatig weg achter mijn brilmontuur. Toch vind ik het belangrijk dat ze mooi in vorm geëpileerd zijn en bijgewerkt om mijn make up look te definiëren. Je wenkbrauwen geven vorm en expressie aan het gelaat. Meestal gebruik ik een wenkbrauwpotlood omdat ik het gewoon makkelijk vind. Naar een brow pomade grijp ik minder vaak, omdat het meer tijd vraagt. In het verleden heb ik Anastasia Beverly Hills Dipbrow gebruikt. De Paese Brow Couture Pomade is vergelijkbaar. De pomade is intens gepigmenteerd en je hebt de kleinste hoeveelheid nodig om je wenkbrauwen in te kleuren en bij te werken. Het kiezen van een kleur is niet gemakkelijk en al snel valt (naar mijn idee) zo'n pomade te donker uit. De kleur 01 Taupe is perfect. Niet te donker, ondanks dat ik donkere wenkbrauwen heb, en niet te warm van kleur. Ik breng een minimale hoeveelheid aan op een angled eyelinerkwast en ik teken zachtjes. Nadien borstel ik even door de wenkbrauwen met een spoolie om het effect te verzachten en er één geheel van te maken. Het voordeel van een pomade is dat je er een natuurlijk effect mee kan bereiken, maar evengoed de perfecte instagram wenkbrauw. Afhankelijk van hoeveel product je aanbrengt en of je het al dan niet nadien doorkamt met een spoolie.

De Paese pomade vind ik fijner dan de Anastasia Beverly Hills variant. De reden hiervoor is de textuur. Makkelijker om mee te werken en tevens sneller in aanbreng. Na gebruik het potje steeds goed sluiten. Op deze manier voorkom je dat de pomade snel uitdroogt. Dit is een longlasting product dat ook waterproof is.

Paese Brow Couture Pomade

De eerste look dat ik maakte met de Paese producten is een hele simpele everyday look. Hiervoor gebruikte ik de Paese Collagen Moisturizing foundation, Long Cover powder, Brow Couture Pomade, mascara en de lipstick in de kleur 37.


Paese everyday look

Voor de tweede look liet ik mij inspireren door de aankomende feestdagen. Smokey eyes met in het midden van mijn ooglid de Foil Eyeshadow aangebracht. Ik gebruikte hiervoor allemaal Paese make up producten met uitzondering van de lipstick.


Paese smokey eyes

Een mooie eerste kennismaking met het merk. De kwaliteit is goed. Ik ben aangenaam verrast. De concealer was een beetje een bummer, maar voor de rest vind ik het fijne producten. Met als topper de Foil oogschaduw en de wenkbrauwpomade.

Wat vind jij van deze Paese make up producten?

Te koop via een Paese verkooppunt of e-shop.
Collagen Moisturizing foundation - 22.99 euro
Clair Brightening concealer - 15.90 euro
Long Cover powder - 19.50 euro
Bronzing powder - 18.50 euro
Sparkle oogschaduw - 7.50 euro
Foil oogschaduw - 14.90 euro
Adore Volume mascara - 16.95 euro
Linea Automatic eyeliner - 14.50 euro
Lipstick Argan Oil - 13.50 euro
Brow Couture Pomade - 15.90 euro

Beauty Treasures   
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

samples

4 opmerkingen:

  1. Ik had nog nooit van het merk gehoord maar ben wel heel benieuwd nu. Je look is prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige producten en erg mooie look!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had ook nooit eerder van dit merk gehoord. Mooie look! Ook je lipkleurtje ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij look 1 draag ik de Paese lipstick die vermeld is in de blogpost, de tweede look draag ik een matte rode lipstick van Sothys.

      Verwijderen