4 feb 2021

GRAVEYARD PROJECT & LOW BUY 2021

De eerste blogpost van 2021! We zijn intussen februari. Ongelofelijk! Januari was voor mij nog even alles geven op professioneel vlak (daarom dat het hier ook zo stil was) en sinds afgelopen maandag ben ik aan het genieten van mijn bevallingsverlof. De laatste zaken op orde aan het stellen en mezelf aan het voorbereiden op de komst van baby 2. Intussen hoop ik jou de komende tijd af en toe te kunnen updaten met leuk en interessant beauty nieuws. Ik heb enkele persoonlijke doelen voor 2021. In deze blogpost vertel ik je graag meer over mijn beauty doelen voor 2021.

graveyard project 2021

 Graveyard project

In 2019 startte ik met een graveyard project. Zegt het jou nog iets? Het was gekoppeld aan een no (of low) buy waarbij ik de focus legde op enkele oudere beauty items opgebruiken. 

Als je mijn laatste empties video gezien hebt, is het jou waarschijnlijk niet ontgaan dat ik eindelijk het laatste product uit mijn graveyard project 2019 opmaakte. Het principe is eenvoudig en iedereen kan meedoen. Het enige wat je moet doen is goed zoeken - liefst helemaal achteraan in de badkamerkast - naar producten die je al een tijdje open hebt. Die zeker nog goed zijn, maar die je het liefst van al (met veel liefde opnieuw) wilt gaan gebruiken. 
 
Normaal sluit het graveyard project af rond Halloween. Maar je kan het ook een project pan noemen. Het is eigenlijk gelijk, alleen specifiek bij het graveyard project ga je doelbewust om met producten die al een tijdje open zijn. Ik maakte een selectie aan producten die fijn zijn, maar de afgelopen tijd onvoldoende liefde en aandacht kregen. Soms doordat nieuwkomers de revue passeren voor de blog, soms doordat ik bepaalde producten beu geraakte en liever tijdelijk een vervanger in gebruik nam. 
 
Wederom ga ik geen termijn plakken op dit project, omdat ik niet geforceerd wil worden. Plus met de komst van de baby in het vooruitzicht, weet ik niet hoe ik mij de komende tijd voel. Ga ik veel of weinig beauty uitproberen/gebruiken? 
 
graveyard project haarverzorging
 
Wat stopte ik in het graveyard project aan producten?
 • L'Oréal Professionnel Volume Expand spray: intussen is de naam van deze lijn verandert naar Volumetry. Status: halfleeg.
 • Benefit POREfessional blurring primer: de verpakking van mij is best oud, intussen zit de primer in een nieuw jasje. Status: 1/4 over.
 • Smith's Rosebud Salve lipbalsem. Status: halfleeg.
 • NYX Matte Finish setting spray. Status: halfleeg.
 • Schwarzkopf BC Oil Miracle liquid conditioner. Status: halfleeg.
 Een mix tussen make up en haarverzorging. 
 
graveyard project make up


Low buy


Net als de vorige keer wil ik gekoppeld aan het graveyard project een low buy doen. Hupasakee! Sinds eind 2020 ben ik tot het besef gekomen, dat ik dringend moet opgebruiken wat ik heb. Ik heb een beauty voorraad om U tegen te zeggen.  
 
Natuurlijk heb ik het geluk dat de verleiding minder groot is. Doordat ik op geregelde basis een PR pakketje krijg om uit te proberen. Daar ben ik natuurlijk super blij mee en dankbaar voor. Dit speelt in mijn voordeel om de low buy vol te houden en minder nood heb om nieuwe spullen te kopen.
 
Mijn zwakte is skincare en vooral professionele merken, K-beauty en ook de Caroline Hirons (CH) kits zijn intussen een kleine obsessie geworden. Zo heb ik intussen 3 CH kits in huis.  Ze zijn niet goedkoop, integendeel, de laatste kit kostte zelfs 300 pond! Ze hebben een hoog hebben, hebben, hebben gehalte doordat ze limited edition zijn. Daarnaast is het een kit die je koopt, maar waarbij je ongeveer 50% (of soms meer) bespaart. Eind januari was de launch van de winter kit. Mijn nieuwsgierigheid was immens, maar al snel kwam ik tot de conclusie dat er geen mogelijkheid was om deze te bestellen. Aangezien de CH webshop niet leverde aan Europa vanwege de brexit. Ongelofelijk jammer, maar anderzijds voor mijn portemonnee wel een meevallertje. 

In januari ben ik wel niet zo goed van start gegaan. Ik heb namelijk enkele make up items gekocht bij lokale handelaars. Om mezelf te verwennen met de laatste loodjes. Door de lockdown en heel het Corona gebeuren ben ik nog meer kleinschalig gaan kopen. Vroeger vond ik het fantastisch om te gaan shoppen in steden, maar dat zegt mij dezer dagen niets nog. Kleine, lokale winkels/webshops spreken mij meer aan. Ook doordat ze vaak extra service leveren of een extra attentie cadeau doen. Daar ben ik wel gevoelig aan. Zo sprong ik opnieuw op de mineralen trein door aankopen te doen van BelláPierre en I.Am.Klean. Ik kreeg van mijn beste vriendinnen ook een brunch aan huis geleverd (een kleinschalige babyshower buiten - 100 % Coronaproof) met een tof Naïf cadeau erbij. Super leuk en attent.

haul

Verder heb ik gisteren een beauty swap pakket op de post gedaan richting Kim. Ik ken haar intussen 10 jaar (niet gelogen) en we hebben nog best veel contact na al die jaren via instagram. Tevens net als mij een beauty liefhebber in hart en nieren. We beslisten samen enkele beauty/make up items op te sturen aan elkaar. Op deze manier krijgen de goodies (hopelijk) een tweede leven. Als het beauty swap pakket toekomt voor de bevalling, zit de kans erin dat ik de unboxing ervan vastleg in een Youtube video.

Zou je het fijn vinden om updates te krijgen over het verloop van deze twee projecten?
 
Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
 

3 opmerkingen:

 1. Ik vind dit een heel fijn idee die ik zelf eens zou moeten toepassen! Mijn kast ligt al jaren vol met haarproducten die ik zo goed als nooit meer gebruik!! Ga er toch eens werk van maken om er een paar uit te halen en deze te gaan opgebruiken!
  OOk de beautyswap is een heel leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Benefit Pore Primer is hier ook favoriet voor een goede basis van mijn make-up!

  BeantwoordenVerwijderen