10 aug 2018

ZOMERSE MAKE UP PLAYDATE

De vorige make up playdate viel erg in de smaak. Tijd om hier een vervolg aan te breien. Welke soort make up draag jij tijdens deze broeierige temperaturen? Ik skip het liefste foundation en ga voor een laagje concealer, blush, mascara en een glossje. Heel basis, heel simpel. Voor naar het werk vind ik dat prima. In het weekend of voor een feestje mag het net wat meer zijn. Dan ga ik voor een vederlichte basis. Lees snel verder om te ontdekken hoe ik die basis creëer.

zomerse make up playdate

Om de gezichtsmake up goed te laten zitten kies ik voor een gezichtsprimer. Clarins heeft een reeks SOS primers om doelgericht 'kleine' problemen aan te pakken. Zoals roodheid, imperfecties, doffe teint, ... . De Blurs Imperfections (32.50 euro) is een licht getinte primer die zeer zachtjes imperfecties uitwist. Geen foundation effect, maar een eerste laagje. Als je niet graag foundation draagt of het teveel vindt tijdens de zomer is dit een goede optie om alleen te dragen.

Clarins SOS primer Blurs Imperfections

Na de primer breng ik Yves Rocher Pure Light foundation (19.90 euro) aan. Een hele lichte foundation in aanvoelen net als in dekking. Geeft een naturel effect en voel je amper op de huid. De foundation egaliseert, maar biedt weinig dekking. Het opbouwen van dekking gaat moeilijk. Je wrijft als het ware de eerste laag opnieuw open waardoor je een streperig effect bekomt. In mijn ervaring breng ik deze foundation het liefste aan met een kwast. Een sponsje werkte voor mij niet. Het is een dunne textuur bijna lopend te noemen die je kan doseren met behulp van het pipetje. Mocht je het belangrijk vinden, de Pure Light foundation bevat 0% alcohol, parabenen of siliconen en bestaat uit 98% natuurlijke ingrediënten verrijkt met edulis water voor een hydraboost. Ik draag de kleur 200 Beige. Doordat de kleur oxideert is de kleur net wat aan de donkere kant, maar het kan nog net. 


Yves Rocher Pure Light foundation

Onder de ogen gebruik ik graag net wat meer dekking voor een frisse, stralende blik. Hiervoor gebruik ik L.A. Girl Pro Concealer (4.99 euro). Recent opnieuw herontdekt in mijn  stash. Het is een fijne concealer voor een fijn prijsje. Ik bestelde de concealer via Boozyshop. Online is het altijd een beetje uitvissen welke kleur je nodig hebt. Ik gebruik de kleur Creamy Beige. Omdat de LA Girl Pro Concealer matcht met de kleur van mijn foundation breng ik nog een beetje Sans Soucis concealer stick aan. Door het warme weer is de concealer romig van textuur en makkelijk aan te brengen en uit te werken. Deze concealer heb ik al lang. Dat kan je ook zien aan de grootte van het stickje. Ik kocht deze lang geleden bij mijn (voormalige) schoonheidsspecialiste. Ik durf niet te zeggen of Sans Soucis überhaupt in België nog verdeeld wordt. 

Het geheel wordt afgewerkt met een beetje Lottie Londen Ready Set Go translucent setting powder (5.99 euro). Als egaliserende finishing en om links en rechts een beetje te matteren.


zomerse make up playdate

Het gezicht warm ik op met Sothys blush & zonnepoeder duo Escapade Soleil (44 euro). In een drie beweging breng ik de bronzer aan met een grote poederkwast. Vervolgens neem ik een blush kwast en breng ik op de appels van mijn wangen de prachtige koraal blush aan. Subtiel glinsterend met een fijne gouden partikels. 

Op de lippen koos ik voor een  jumbo lipstick (32.50 euro) eveneens van het merk Sothys. Ik vermoed dat deze kleur 20 Rose Lumière uit een limited edition collectie komt en dat deze momenteel niet meer te koop is. Het is een mooie kleur die goed blijft zitten op de lippen. 

De ogen heb ik eenvoudig gehouden met goud en bruintinten. Ik gebruikte hiervoor het Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance palette (54.90 euro). Als basis gebruikte ik geen oogschaduwbasis, maar de L.A. Girl Pro Concealer afgepoederd met Lottie Londen setting powder.

In de arcadeboog bracht ik een mix aan van Golden Ochre en Raw Sienna. Om wat meer diepgang en intensiteit te creëren bracht ik Warm Taupe aan ook in de arcadeboog maar zeer plaatselijk en zonder de kleur omhoog te blenden. Onder de wenkbrauw de neutrale kleur Tempera. Op het bewegend ooglid koos ik voor glans met de kleur Primavera. Met een eyeliner penseel bracht ik de kleur Cyprus Umber aan zowel langs de bovenste als onderste wimperrand. Vervolgens vervaagde ik de kleur met een Cent Pur Cent smudge kwast voor een smokey effect. 


Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance palette

De wenkbrauwen worden bijgewerkt zonder teveel op te vullen of te wijzigen aan de vorm met mijn favoriet wenkbrauwpotlood van Anastasia Beverly Hills Brow Wiz (28.90 euro). Ik gebruik de kleur Medium Brown.

De look wordt afgewerkt met mascara. Ik gebruik al een tijdje de budgetvriendelijke Catrice Rock Couture Extreme Volume Lifestyleproof mascara (3.99 euro). Deze mascara geeft mijn wimpers volume en separatie. Prijsgewijs een zeer fijne mascara.

zomerse make up playdate



Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram  
samples
 

3 opmerkingen:

  1. Mooie producten! Ik blijf verliefd op het Modern Renaissance palette. Wordt tijd dat ik die eens een keer ga kopen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel mooie look Steffi! Lipkleurtje vind ik zeer geslaagd!

    BeantwoordenVerwijderen