28 mei 2018

MAKE UP PLAYDATE MET CATRICE - GONE IN 60 SECONDS

Catrice stuurde mij een perspakket dat instant mijn aandacht trok. De producten behoren tot het vaste assortiment maar worden in de kijker geplaatst onder het mom van de 'gone in 60 seconds' look. Met de zonnige dagen in het vooruitzicht wilt niemand tijd verliezen aan urenlange make up sessies. Gewoon snel een make upje opdoen en let's go. Ik gooide de producten in de test tijdens een make up playdate. 

Catrice make up


Ik startte zoals gewoonlijk met een goed gehydrateerd gelaat door mijn favoriete huidverzorgingsproducten aan te brengen. Make up brengt zoveel mooier aan op een gehydrateerde huid. Primer is een product dat ik niet dagelijks gebruik eerder occasioneel als ik uitga of een leuk feestje op de planning staan heb. De Yves Rocher Pure Light foundation is nieuw in mijn stash. Een vederlichte textuur die je niet voelt zitten. Net zoals een tweede huid met een lichte dekking. Momenteel is mijn huid rustig waardoor ik weinig te camoufleren heb. Behalve mijn under eyes. Hiervoor gebruikte ik mijn concealer duo Maybelline Age Rewind Eraser en M.A.C. Waterweight.

Mijn volledig gelaat afpoederen doe ik al even niet meer. Enkel en alleen de zones waar het nodig is. Met andere woorden de T-zone en onder de ogen om creasing te voorkomen. Hiervoor gebruik ik L'Oréal Nude Magique BB poeder. Eentje dat al een poosje in mijn collectie vertoeft. Ik heb de pan goed geraakt. Iets wat je zelden ziet. Volgens mij werd dit poeder in België nooit verkocht. Ik kocht het destijds bij DM in Duitsland.  

Op de wangen bracht ik eerst een beetje bronzer aan van het Sothys Escapade Soleil duo met een grote poederkwast. Op de appels van mijn wangen bracht ik de Catrice Matt to Cheek Blush Stick in de kleur Peach Fiction. Een mooie oud roze slash perzik kleur. Deze tint weet ik te appreciëren en lijkt op mijn geliefde M.A.C Blushbaby blush. Enkel dan in cream stick formule. Eerst en vooral wat een pigment! Je mag echt met een super lichte hand deze stick aanbrengen. Applicatie gewijs prima en doet mij sterk denken aan de Clinique Cheek Colour Balm.

Catrice Matt to Blush Stick

In tegenstelling tot gezichtsprimers gebruik ik telkens ik oogschaduw aanbreng een oogschaduwprimer. Hier kan ik niet zonder. Momenteel gebruik ik Too Faced Shadow Insurance. Een oude bekende die terug van weg is. De kleuren oogschaduw zijn neutraal gehouden met een twist. In het MakeUpGeek x MannyMUA (limited edition) palette zit een prachtige duochrome oogschaduw. Afhankelijk van de lichtinval kleurt deze meer naar het groen of naar het bruinrode. Heel mooi. In de binnenste ooghoek gebruikte ik Catrice Stylo Eyeshadow Pen in de kleur G'Old Mc Donald als highlighter. Dit soort sticks zijn zo handig! Makkelijk in gebruik, goed gepigmenteerd en werken snel. Geen penselen, geen gedoe. Ik snap waarom Catrice dit product toevoegt aan de gone in 60 seconds look. Zo dicht mogelijk bij de onderste wimperrand bracht ik het Maria Galland Le Crayon Yeux Infini oogpotlood aan in de kleur Lavande.

Catrice Style Eyeshadow Pen

De mat zwarte Liquid Liner eyeliner is toevallig ook van Catrice. Kocht ik intussen een hele poos geleden op aanraden van A  Beauty To Rock. Ik gebruik niet vaak eyeliner, maar deze bevalt mij. Het is trouwens eentje met een fijne vilten tip. De look werd afgewerkt met mascara! De Catrice Rock Couture Extreme Volume Mascara lifestyleproof 24H is waterproof. Zelden, zelfs niet in de zomer gebruik ik waterproof. Ik vind het vaak lastig te verwijderen en ook bij deze is het niet anders. Je hebt echt een goede oogdemaquillant nodig. Deze partner in crime is diepzwart, geeft extra volume aan de wimpers en is sport- en transpiratiebestendig. De mascara borstel is giga! Een nieuwe mascara in gebruik nemen is toch altijd weer even wennen. De polymeerborstel separeert en neemt de wimpers mee vanaf de aanzet. De wenkbrauwen kregen vorm dankzij Anastasia Beverly Hills Brow Wiz.

Catrice Rock Couture Extreme Volume Mascara lifestyleproof 24H

Mag ik even een vreugdedansje doen? Dit voorjaar valt het op dat lipgloss opnieuw de bovenhand neemt. De afgelopen twee à drie jaar werd er niet veel nieuws gelanceerd qua lipgloss. Vanwege de matte liptrend en vloeibare lipsticks. Deze beauty fanaat is alvast blij met de ommekeer. Ik ben een die hard lipgloss gebruiker. Catrice Pure Pigments lip lacquer is een lipgloss met een intense dekking en een hoogglans. Een beetje vinyl achtig. De kleur Rosie's Peony is gewoon prachtig. Een mix tussen oud roze en fushia. Staat heel erg mooi bij veel looks. De applicator is lang. Persoonlijk zou ik het prettiger werken vinden mocht deze iets korter zijn. Zodat ik net wat meer controle heb tijdens het aanbrengen. De lipgloss blijft lang zitten.

Catrice Pure Pigments Lip Lacquer
Catrice make up swatches
Catrice Matt to Cheek Blush stick - Catrice Style Eyeshadow Pen - Catrice Pure Pigments lip lacquerµ
Catrice make up
Catrice make up

Catrice heeft me aangenaam verrast met de 'gone in 60 seconds look'! Wat is een rebuy waard? En bijgevolg jouw zuur verdiende centen. Als eerste de Pure Pigments Lip Lacquer. Super mooi! Zeker als je net als mij houdt van gloss. De Style Eyeshadow Pen is een handige oogschaduwstick om in de ochtend gebruiken. Zeker op dagen dat het snel moet gaan. De Rock Couture Extreme mascara vind ik fijn, maar de waterproof variant is niet aan mij besteed. Gelukkig bestaat deze mascara ook in een gewone versie. De Matt to Cheek Blush Stick vind ik mooi en goed gepigmenteerd. Maar wellicht geen rebuy waard. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een poeder tenzij je geen foundation draagt. Dan is een crème blush een betere keuze. Op je eigen huid blijft een crème beter 'plakken' en langer zitten.

Catrice is te koop bij Kruidvat.
Rock Couture Extreme Volume mascara lifestyleproof 24H - 3.99 euro
Pure Pigments Lip Lacquer - 3.99 euro
Style Eyeshadow Pen - 3.99 euro
Matt to Cheek Blush Stick - 4.59 euro

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 
 

12 opmerkingen:

 1. Je hebt er weer een prachtige look mee gemaakt Steffi! Ook prachtige foto's! Ik ben ook fan van lipgloss en ik vind het kleurtje super mooi! Ook de mascara (niet waterproof) lijkt me interessant. Misschien moet ik toch nog maar eens naar het Kruidvat gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Wat heb je een prachtige look gemaakt zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind vooral je ogen erg mooi opgemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie look vooral je ogen erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi hoor, het is altijd leuk om een beetje te experimenteren

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt een hele mooie look gemaakt! Ik zou dit ook dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je ziet er echt keurig opgemaakt uit zeg! Goed gelukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto 's ! dat oogpotloodje zou wel wat voor mij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou het staat je in ieder geval allemaal prachtig

  BeantwoordenVerwijderen