29 apr 2018

HET VERSCHIL TUSSEN SETTING EN FINISHING

Er zijn zoveel trends aan de gang in beautyland. Nieuwe merken schieten als paddenstoelen uit de grond, nieuwe technieken vliegen je om de oren. De beauty vraag die ik vandaag ga beantwoorden is: wat is het verschil tussen setting en finishing? En de daarbij horende producten. 

setting versus finishing

Hoewel het gelijkaardig lijkt, is het doel van de techniek en de producten zeer verschillend. Het is dan ook een veel voorkomende beauty fout. Maar wat houdt setting van je make up precies in? Waar gebruik je finishing poeders en sprays voor?

Setting van je make up

 

Setting betekent het fixeren van je foundation waardoor de houdbaarheid verlengt wordt. Je foundation blijft beter zitten. Als je het gevoel hebt dat je foundation een beetje plakkerig aanvoelt na het aanbrengen, dan is de setting techniek je beste vriend. Een setting spray of poeder absorbeert olie die doorheen de dag kan ontstaan en neemt glans weg.

setting powders

Er zijn zowel setting poeders als sprays op de markt. Ze doen hetzelfde, maar welke vorm van setting het meeste effectief is, hangt deels af van je huidtype. Als je een gemengde tot vette huid hebt, heb je meer baat bij een poeder. Een droge of verouderde huid vindt een spray vaak aangenamer werken. 


setting powders

Bijkomend is er nog een onderscheid te maken in de poeders. Er worden poeders verkocht in compact vorm en losse vorm. Compact is makkelijk mee te nemen onderweg, terwijl een los poeder nogal messy kan zijn. 


setting spray

De techniek: een setting poeder breng je aan met een grote, fluffy poederkwast. Je neemt een beetje (los) poeder op de kwast, tikt het overtollige af en brengt het poeder aan met een rollende beweging. Je rolt letterlijk de kwast over de huid heen waardoor het poeder in de huid gedrukt wordt. Of je gebruikt een klassieke poeder puff. De spray breng je aan met een X beweging. 

Finishing van je make up

 

Een finishing powder of spray is ontworpen om aan te brengen als finaal product over je make up heen. In tegenstelling tot setting biedt finishing een effect aan. Een finishing product breng je aan over een setting spray of poeder. Finishing kan een egaliserend, opvullend, glowy, ... effect geven aan de huid. Fijne lijntjes of grove poriën worden minder zichtbaar. Finishing sprays zijn soms verrijkt met skincare bestanddelen om de huid te boosten.


finishing powders

De techniek: je neemt een kleine hoeveelheid poeder op een poederkwast en dust het poeder over het gelaat. Een spray breng je net op dezelfde manier aan als een setting spray. Met een grote X beweging. 

finishing powders

Finishing poeders en sprays zijn relatief nieuw. Bekende voorbeelden zijn: Hourglass Ambient Lighting Palette of Tatcha Dewy Skin Mist spray. De producten zijn niet bestemd om de houdbaarheid van je gezichtsmake up te versterken of om glans weg te nemen.

Urban Decay All Nighter setting spray 118 ml - 27.50 euro (Ici Paris XL)
NYX Matte Finish setting spray 60 ml - 8.35 euro (NYX winkels)
Gerard Cosmetics Slay All Day setting spray 100 ml - 16.95 euro (Beautybay webshop)
Artdeco  Claudia Schiffer No Colour Setting powder - 36 euro (Artdeco schoonheidssalon)
Catrice Prime and Fine Mattifying Powder 9 gram - 4.99 euro (Kruidvat)
Paul & Joe Pressed Face Powder 7 gram - 35.50 euro (Paul & Joe instituut)
Clarins Kit Pores & Matité 6.5 gram - 41.90 euro (Planet Parfum)
Lottie London Ready Set! Go True Translucent Finishing Powder 15 gram - 5.99 euro (Kruidvat)
Make Up Forever Ultra HD los poeder finishing 4 gram - 20.90 euro/8.5 gram - 36.90 euro (Planet Parfum) 
M.A.C. Mineralized Skinfinish 10 gram - 32.50 euro (M.A.C stores en Ici Paris XL)
Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

2 opmerkingen:

  1. Ik gebruik de Urban Decay All Nighter setting spray. Een finishing poeder of spray nog niet 🙂 Komt mss later verandering in 😊 Was ook nog nieuw voor mij! Zeer interessante blog Steffif en mooie foto's! I like it 👍

    BeantwoordenVerwijderen