14 apr 2018

LES JARDINS SOTHYS LENTE/ZOMER LOOK - REVIEW, SWATHCES & LOOK

Vorig weekend genoot ik optimaal van de eerste lentekriebels en zonnestralen. Het was heerlijk buiten. Het ideale moment om te starten met bloggen over de nieuwe lente/zomer collecties. Laten we van start gaan met Les Jardins Sothys make up collectie.

Sothys liet zich inspireren door de ongerepte en weelderige botanische tuinen van Les Jardins Sothys in Auriac (Frankrijk). De lente/zomer look bestaat uit een kleurrijk oogschaduwpalet, een kalligrafie eyeliner, een blush- en zonnepoeder, een nagellakje en twee lipsticks. Benieuwd naar mijn review, swatches & make up look?

Les Jardins Sothys

Het oogschaduwpalette Jardin de Constellations is een quatro met vier zeer verschillende kleuren. De verpakking van het palette is stevig en degelijk van kwaliteit met aan de binnenzijde een spiegel. Bovendien zeer mooi en stijlvol vormgegeven. De kleurcombinatie zelf vind ik verrassend en roept bij mij niet meteen lentekriebels op. Zelf zou ik voor een andere samenstelling gekozen hebben. Desondanks zijn de kleuren goed gepigmenteerd en degelijk van kwaliteit. De blauwe kleur heeft net wat meer opbouw nodig tijdens het aanbrengen en heeft de neiging om kleurintensiteit te verliezen tijdens het blenden.


Sothys Jardin de Constellations oogschaduwpalette
Sothys Jardin de Constellations oogschaduwpalette
Sothys Jardin de Constellations oogschaduwpalette

Eyeliner vind ik prachtig, maar is voor mij weekend make up. Ik heb in de ochtend geen tijd om mij bezig te houden met eyeliner. Toch ligt de Sothys kalligrafie eyelinerstift met spitse punt makkelijk in de hand. De pen is gevormd. Weet je nog die knobbels die je op je balpen kon steken om te leren schrijven in de lagere school?  Wel, de vorm van deze eyeliner doet mij daar sterk aan terugdenken. Waardoor de stift mij makkelijk lijkt zelfs voor eyeliner newbies of eyeliner klungels (zoals mij). De kleur Papyrus is een taupe tint. Geen zwart, geen bruin maar tussenin. Oogt zachter desondanks weet het de ooglook te intensifiëren. 


Sothys kalligrafie eyeliner

De ster uit de collectie is voor mij het blush & zonnepoeder duo in de kleur Escapade Soleil. Komt in dezelfde verpakking als het oogschaduwpalette. Een stevig plastieken doosje met op de voorzijde het Sothys logo. Heel mooi! Het duo bestaat uit een abrikoos blush en bronzing poeder. Beiden goed gepigmenteerd en dien je met de nodige voorzichtigheid aan te brengen. De bronzer geeft een subtiele éclat aan de huid. Her en der vind je een glinstertje terug. Meestal hou ik van een matte bronzer, maar dit effect is niet glanzend. Het sublimeert de huid zachtjes. De blush bevat net wat meer glanspartikels maar ook hier overheersend mat. Een mooi duo dat zeer veel gebruikt wordt. 

Sothys blush & zonnepoeder duo

Sothys blush & zonnepoeder duo


Voor de lippen en de nagels blijft Sothys klassiek. Ze kiezen voor roodtinten. Logisch aangezien het aanleunt bij veel vrouwen hun voorkeur. De nagellak Rouge Roseraie is een soort framboos rood. Het kwastje is standaard, weinig poespas. Werkt gewoon oké. Ik werd niet meteen omver geblazen door de houdbaarheid. De nagellak bleef twee dagen goed zitten. Vanaf de derde dag begon de nagellak af te bladeren. Anderzijds ben ik niet de vrouw die extra voorzichtig is tijdens het uitvoeren van huishoudelijke taken. Misschien dat er iets mee te maken heeft?


Sothys nagellak Rouge Roseraie


Sothys nagellak Rouge Roseraie swatch

Voor de lippen heb je keuze uit een matte of glanzende lipstick. Ik blijf nog steeds in team glans zitten. De matte trend heeft me nooit helemaal weten te begeesteren. Dus ik ben zeer blij dat merken niet alles inzetten op mat.


Sothys lipstick
Sothys lipstick

In de huls lijken de twee tinten sterk op elkaar. Eens aangebracht is er een duidelijk onderscheid. De Rouge Mat in de kleur Orange Escapade Velours is duidelijk meer bruinrood. De lipstick brengt makkelijk aan, is goed gepigmenteerd en heeft een lange houdbaarheid.

Sothys Rouge Mat lipstick

De kwaliteit van Rouge Intense Rouge Roseraie is 100% vergelijkbaar. Enkel is de finish verschillend en neigt de kleur op de lippen naar het koraal. De formula doet me denken aan Clarins Joli Rouge Brilliant.


Sothys Rouge Intense lipstick

Les Jardins Sothys is voor mij geen frisse, frivole lente/zomer look. Desondanks vind ik het wangen duo een voltreffer. Samen met de Rouge Intense lipstick. Het oogschaduwpalette is van kwaliteit dik oké, maar spreekt me minder aan qua kleursamenstelling.


Les Jardins Sothys lente zomer look

Voor de look maakte ik gebruik van alle producten uit de collectie. Zoals je kan zien is de blauwe oogschaduwkleur tijdens het blendingproces minder intens geworden. Je kan er voor kiezen om de kleur meer diffused te laten (zoals hieronder) of op te bouwen tot indigo blauw. De lipstick op mijn lippen is de Rouge Intense in de kleur Rouge Roseraie. Met een glanzende finish.


Les Jardins Sothys make up look
 Les Jardins Sothys make up look

Te koop bij Sothys schoonheidssalons.
Oogschaduwpalette Jardin des Constellations (10 gram) - 49 euro
Eyeliner Papyrus - 25 euro
Duo blush & zonnepoeder Escapade Soleil (6 gram) - 44 euro
Nagellak Rouge Roseraie (5 ml) - 15 euro
Rouge Mat lipstick Orange Escapade Velours - 29 euro
Rouge Intense lipstick Rouge Roseraie - 26.10 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

4 opmerkingen:

  1. De kleurencombinatie van het palette vind ik ook iets minder, maar in de look vind ik hem wel mooi! De lipsticks en eyeliner zien er super uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie producten! Met die felle nagellak en lipkleuren krijg ik echt weer zin in de zomer!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waauw, wat een mooie look! En prachtige kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen