19 jun 2017

YVES ROCHER BOHEMIAN CHIC SUMMER REVIEW, SWATCHES & LOOK

Yves Rocher is een merk waar ik groot mee geworden ben. Mijn moeder was trouwe klant en bestelde regelmatig via post order (pure nostalgie) producten. Dit jaar verwelkomen we een vlotte, speelse Bohemian Chic Summer look. Een nonchalante make up look, perfect voor het festival seizoen, maar evengoed voor dagelijks gebruik. Ik testte de nieuwe producten uit en maakte kennis met de Collection Été.

Yves Rocher Bohemian Chic Summer

De limited edition zomer geur Collection Été creëert een bohemian atmosfeer. Luchtig, fris en doet je verlangen naar de zomer en naar vakantie. Binnen de geurlijn heb je een eau de toilette, een haarparfum en een geparfumeerde douchegel. Stuk voor stuk met dezelfde geur. Deze zomer cocktail bestaat uit geurnoten afkomstig van citrusvruchten, zomer fruit en icy munt. Waardoor je een blend krijgt van frisheid met een vleugje zoet erdoorheen. De douchegel en het haarparfum vind ik leuk, de eau de toilette blijft helaas op mijn huid niet hangen. Waardoor je doorheen de dag regelmatig moet sprayen. Daar ben ik geen voorstander van.

Yves Rocher Collection Été

De make up look bestaat uit een zonnepoeder, nieuwe eyeliner stiften, een verlengende mascara,  glossy lip & cheek potloden, tattoos en pastelkleurige nagellakjes.

Yves Rocher Le Vernis
 Yves Rocher Le Vernis

In totaal zijn er zes lakjes die behoren tot de Bohemian Chic Summer look. Het is mij niet duidelijk of dit nieuwe kleuren zijn of reeds bestaande lakjes die nu in de kijker gezet worden. Ik gok op het laatste. De kwaliteit is onderling zeer divers. Sommigen dekken na één laagje, anderen moet je opbouwen en blijven zelfs dan transparant. Hierbij denk ik aan Rose Doux en Abricot Pastel. Mijn favorietjes zijn Bleu Céladon en Rose Azalée, beiden hebben een zeer goede dekking na één laagje.

Yves Rocher Le Vernis swatches
Blanc Orchidée - Rose Doux - Abricot Pastel 
 Vert d’Eau - Bleu Céladon  – Rose Azalée

De duo bronzer bestaat uit twee kleuren, een lichte en donkere kleur. Ik vind het fijn om de twee kleuren te mengen, maar je kan ze evengoed apart gebruiken. Bijvoorbeeld de lichte zijde tijdens de winter en de donkere tint tijdens de hoogzomer maanden. Doordat je opties hebt, krijg je een mix & match effect, wat zeer handig is. De pigmentatie van de bronzer is oké. Je hebt niet meteen een donkere streep, maar je kan de kleur opbouwen wat ik bij een bronzer prefereer. Ook de print blijft na meermaals gebruik gewoon aanwezig. De bronzer is stevig gepressed en je hebt amper last van los poeder.

Yves Rocher duo bronzer

Twee in één met de glossy lip & cheek potloden. In totaal zijn er drie kleuren verkrijgbaar die je zowel kan aanbrengen als lipbalsem slash lipgloss en als blush slash highlighter. De chubby potloden zijn niet ultra intens gepigmenteerd waardoor ik ze voornamelijk gebruikte op de lippen. Echter als je houdt van een natuurlijke glossy, glowy look dan zijn deze perfect als blush of highlighter.


Yves Rocher Glossy Lip & Cheek potloden

Corail - Or nacré - Abricot Pastel

Yves Rocher Glossy Lip & Cheek potloden swatches
Corail - Abricot Pastel - Or nacré

Yves Rocher tattoos lichaam en haar

In de collectie zitten sticker tattoos die je kan gebruiken voor lichaam en haar. Om eerlijk te zijn heb ik ze een beetje links laten liggen omdat het mij weinig aanspreekt. Ze zien er tof uit, maar ik heb geen idee voor welke gelegenheid ik dit zou gebruiken. Een andere mogelijkheid zag ik onlangs op instagram voorbij komen en dat is deze stickers gebruiken om je manicure op te vrolijken. Dat idee vond ik meteen een stuk leuker. 

Yves Rocher Vertige eyeliner stift

De Vertige eyeliner stift is verkrijgbaar in vijf tinten. De spitse vilten tip maakt het aanbrengen van een winged eyeliner een fluitje van een cent. De kleuren zijn goed gepigmenteerd en verkrijgbaar in toffe zomerse kleurtjes. Veel blauw en een beetje groen. Maar ook een basiskleur, ditmaal geen zwart maar een zeer donker bruine kleur die ik met veel liefde de afgelopen tijd gebruik hebt. De Vertige eyeliner stiften zijn niet waterproof maar longlasting. Hoewel ik daar een kleine kanttekening bij heb. Als ik de eyeliner alleen gebruik in combinatie met mascara durft de liner wel eens te gaan vlekken. In combinatie met oogschaduw blijft de eyeliner perfect van 's morgens tot 's avonds zitten. Het lijkt dat de eyeliner een basis nodig heeft in de vorm van oogschaduw of een primer om goed te blijven zitten.

Yves Rocher Vertige eyeliner stift swatches

 Bleu Paradis - Bleu Pensée - Vert Forêt - Brun Café - Bleu Cèladon

Tot slot werk je je bohemian chic summer look af met mascara. De Vertige Longueur mascara heeft een ultra fijn borsteltje waarmee je zelfs de kleinste wimperhaartjes kan omhullen met een laagje mascara. In het begin was het even wennen aan deze mascara borstel. Zeker als je meestal een dikke masara borstel gebruikt, net als mij. Vertige Longueur geeft een intens zwart laagje mascara af en werkt verlengend. Echt separeren doet deze mascara niet waardoor je af en toe last hebt van een paar samen geplakte wimpertjes. Mijn favoriete Yves Rocher mascara is het niet. Daarvoor kies ik voor de Yves Rocher Sexy Pulp mascara waar ik niets dan lof over heb.

Yves Rocher Bohemian Chic Summer

Yves Rocher Bohemian Chic Summer

Yves Rocher Bohemian Chic Summer

Gebruikte producten voor de look
Glossy Lip & Cheek pen op de lippen in de kleur Abricot Pastel
Vertige Eyeliner pen in de kleur Brun Café
Vertige Longueur mascara
bronzer duo


De algemene conclusie van deze Bohemian Chic Summer look en Collection Été is positief. De limited edition geur vind ik lekker, maar de eau de toilette valt tegen qua houdbaarheid. Vandaar dat ik eerder de douchegel en het haarparfum zou aanbevelen. Qua make up vind ik de bronzer en de Vertige eyeliner pennen toppers. De sticker tattoos en de glossy lip & cheek pennen zou ik eerder links laten liggen.

Te koop bij Yves Rocher winkel en e-shop.

Collection Été eau de toilette 100 ml - 32 euro
Collection Été haarparfum 100 ml - 14.90 euro
Collection Été geparfumeerde douchegel 200 ml - 3.90 euro

Sticker tattoos lichaam en haar - 4.95 euro
Glossy lip & cheek pen - 13.90 euro
Nagellak Le Vernis - 5.90 euro
Vertige eyeliner stift - 15.90 euro
Vertige Longueur mascara - 19.90 euro
Bronzer duo - 25.90 euro

Beauty Treasures

2 opmerkingen:

  1. Ah postorder, ja thuis ook!! Zien er leuke producten uit. Ik wil de jaarproducten wel eens testen en de nagellakjes hebben ook toffe kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een vrolijk ogende collectie! Past goed bij het seizoen. Mooie producten, vooral die eyeliners vind ik tof :D

    BeantwoordenVerwijderen