3 okt 2015

YVES ROCHER - REVIEW, SWATCHES & LOOK OOGPOTLODEN, VOLUME MASCARA EN TOPCOAT

Yves Rocher al jaren een gevestigde waarde in mijn badkamer. Ik groeide ermee op. Als kind bestelde mijn mama maandelijks producten van Yves Rocher per post (via zegeltjes plakken op een bestelbon - wie kent dit nog? #nostalgie). Anno 2015 is alles gedigitaliseerd en kan je simpel producten online kopen of naar je plaatselijk Yves Rocher filiaal gaan. 

Nieuw in het assortiment zijn de Ultra Color Crème oogpotloden en de topcoat. Overigens zit de mascara Ultra Volume Sexy Pulp tijdelijk in een pink edition verpakking. Ik testte de producten uit. 

Yves Rocher make up

Ultra Color Crème oogpotlood

Het goed gepigmenteerde oogpotlood heeft een zachte crèmetextuur waardoor het makkelijk aan te brengen is. In totaal zijn er 15 verschillende tinten te koop en kan je ermee toveren om speelse effecten te bekomen. De houdbaarheid van de oogpotloden zijn goed, zeker als je ze gebruikt als eyeliner. Aangebracht op de waterlijn heeft de kleur minder houvast en loop je de kans dat de kleur doorheen de dag gaat vervagen. Echter ben ik nog geen enkel oogpotlood tegen gekomen dat op mijn waterlijn all day perfect blijft zitten.

Yves Rocher oogpotloden
Yves Rocher oogpotloden

Yves Rocher oogpotloden swatches

Glossy topcoat 

De topcoat is verkrijgbaar in drie verschillende effecten: glossy, pearly en metallic. Net zoals je een nagellak topcoat als laatste aanbrengt, breng je deze topcoat ook pas aan nadat al je oogschaduw, eyeliner, ... erop zit. Het doel van dit product is om je ooglook een glossy finish te geven en tegelijkertijd je make up te fixeren. To be honest, eens aangebracht voelde het raar aan op mijn oogleden. Nadien droogde de gloss op en zorgde de topcoat voor een subtiele glans. Wellicht als je meer aanbrengt, zal het effect groter zijn. Ik sta nogal kritisch tegenover dit product. Een glossy product hoopt gemakkelijk op in de arcadeboog. Hoe kan dan in hemelsnaam je make up nog goed blijven zitten? Nope, niets voor mij. Ik durf het risico niet te nemen. Bye, bye wetlook.

Yves Rocher topcoat

 

Ultra Volume Sexy Pulp mascara 

De Pink Edition is slechts tijdelijk verkrijgbaar, maar past deze maand volledig in thema van Think Pink. De mascara, verrijkt met carnaubawas, omhult elk wimperhaartje met een laagje mascara om extra volume te creëren. Het grote borsteltje is gevormd naar de ronding van het oog waardoor je zonder veel moeite volume en een krul kunt verkrijgen. Ik hou er niet van als mijn wimpers aanvoelen als stekels. Gelukkig houdt de Sexy Pulp mascara je wimpers soepel en dat heeft als grote voordeel dat je wimperhaartjes minder snel afbreken. 

Yves Rocher Sexy Pulp mascara
Yves Rocher Sexy Pulp mascara

Conclusie

De oogpotloden en de mascara vind ik de moeite waard om uit te proberen. De topcoat geniet minder mijn voorkeur. Het is geen musthave in mijn ogen. 

Alle bovenstaande make up producten (mascara, oogpotloden en topcoat) zijn gebruikt voor deze rainbow inspired look. 

Yves Rocher make up look
Yves Rocher make up look

TIP: Vergeet zeker de website SnipSnip niet te bezoeken. Hier vind je tal van kortingscodes terug die je een onmiddellijke korting oplevert bij je (online) bestelling. Momenteel loopt er een actie waarbij je 50% korting kan bekomen bij Yves Rocher. Mooi meegenomen, niet waar?


Te koop bij een Yves Rocher filiaal of online via de webshop.
Ultra Color Crème oogpotlood (15 kleuren) - 9.90 euro
Topcoat - 9.90 euro
Ultra volume Sexy Pulp Pink Edition mascara - 17.90 euro


Beauty Treasures
bloglovin'
- twitter - facebook - youtube - instagram

7 opmerkingen:

 1. De potloden vind ik er mooi uitzien, de mascara heb ik ook maar moet het nog uitproberen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de mascara heel fijn, ik ben benieuwd wat jij ervan zal vinden!

   Verwijderen
 2. De potloden zouden echt wel wat voor mij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sexy Pulp is echt een fijne mascara hé! Ik ben er zelf ook al jaren fan van :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben helemaal te vinden voor de oogschaduwpotloden, ik hoop deze te kunnen testen!

  BeantwoordenVerwijderen