12 nov 2015

NIEUWE MAKE UP TECHNIEKEN

Ik ga graag opzoek naar nieuwe technieken en manieren om mijn make up aan te brengen. Onlangs ontdekte ik twee nieuwe beauty technieken om make up aan te brengen. Ik ben zeer benieuwd wat jouw gedacht hierover is.

AFTERSHAVE BALSEM ALS PRIMER

Je leest het goed, tegenwoordig is het een hype om een klassieke aftershave balsem te gebruiken als foundation primer. Bij voorkeur de Nivea variant voor de gevoelige huidtypes. Waarom is wellicht jouw volgende vraag. De samenstelling van de Nivea aftershave balsem voor de gevoelige huid bevat enorm veel glycerine wat ervoor zorgt dat je foundation, concealer, poeder, ... een soort sticky basis heeft. Hierdoor blijft je make up beter en langer zitten. Naast het feit dat het budgetvriendelijk (7 à 8 euro) is, kan je deze Nivea aftershave balsem makkelijk terugvinden bij de supermarkt en drogisterij

Youtube guru NikkieTutorials zweert hierbij. Zelf heb ik het nog niet getest en uitgeprobeerd, maar ik ben wel zeer benieuwd. Momenteel gebruik ik als primer de Garnier Perfect Blur 5 Sec  afgewisseld met enkele duurdere primers.  


RODE LIPSTICK ALS CONCEALER

Dit vind ik zelf de meest gekke make up techniek die ik tot nu toe gezien heb. Je kan een rode lipstick gebruiken als basis concealer om donkere kringen onder de ogen te camoufleren. Nadien breng je om de rode kleur weg te werken een normale concealer of een beetje foundation aan. Deze techniek is gebaseerd op color correctors. Bijna elk merk heeft een groene, zalmroze, paarse, ... concealer in het assortiment. Het gebruik van een rode lipstick is gebaseerd op dit principe. Geen extra make up product, maar gewoon een (mat) rode lipstick die je in huis hebt. 

Onlangs las ik ook dat je een oranje lipstick kunt gebruiken als je blauwe kringen onder de ogen hebt en een vuurrode lipstick werkt vooral goed bij groene verkleuringen. Net als de aftershave balsem heb ik deze techniek nog niet geprobeerd. Maar ik kan niet wachten om ermee aan de slag te gaan en te experimenteren.


Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

13 opmerkingen:

 1. Ik gebruik beide technieken niet :P Ben toch meer van de traditionele primers, maar vind het wel knap dat Nikkie zo'n hype veroorzaakt heeft. Nivea zal vast heel blij met haar zijn :) En gelukkig heb ik geen donkere kringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind die techniek met rode lipstick maar vreemd. Die aftershave balsem als primer wil ik nog proberen, ik geloof dat mijn vriend hem wel in de kast heeft staan :) !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whuuuuuut, lipstick als concealer gebruiken zou ik toch maar raar vinden, haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De aftershave balm wil ik ook al een tijdje uitproberen, maar ik heb nog niet zo lang 2 dure primers van MUFE gekocht en wil die eerst een beetje vaker gebruiken voor ik weer een nieuwe primer koop :p

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind die rode lipstick nog steeds zo gek! :) De aftershave balsem wil ik toch ook wel ooit eens testen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De aftershave balm werkt echt. Die heb ik al geprobeerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga het ook eens proberen, benieuwd of het voor mij ook werkt.

   Verwijderen
 7. WoW, wat een gekke technieken! Ga ze zeker dit weekend allebei eens uittesten :D

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die aftershave balsem werkt echt super! Gebruik hem nu ook op dageljikse basis, echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waw, ik hoor er echt zoveel goeds over. Bedankt om jouw mening te delen hierover!

   Verwijderen
 9. Dat van die lipstick had ik al gezien, maar nee... dat ga ik zelf niet proberen. Denk ergens ook niet dat het zou werken met mijn lichte huid, dan vervang ik mijn donkere kringen gewoon door rode kringen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zou inderdaad wel eens gelijk kunnen hebben :-). Ik ga het zelf eens een keertje proberen eerder voor de fun en om te zien welk resultaat het oplevert.

   Verwijderen