19 jul 2015

NIEUWE MAKE UP TECHNIEKEN

Er zijn weer nieuwe make up technieken. Of ja, nieuw lijkt het mij niet te zijn, maar deze twee technieken winnen op dit eigenste moment opnieuw aan populariteit. Zo gaat dat nu eenmaal. De beauty industrie evolueert zo snel, haast niet bij te houden. Vandaag vertel ik jullie over de baking techniek en de strobing techniek. 

STROBING TECHNIEK
Ik pikte zeer recent deze techniek op en ik heb geen idee of deze nieuwe trend al een tijdje de revue passeert op Youtube. Strobing betekent dat je geen gebruik meer maakt van highlighting en contouring, maar louter gaat highlighten. Je gaat je voorhoofd, neus, cupidoboog, kin, wenkbrauwen, ogen, jeukbeenderen accentueren. Daarnaast breng je ook highlighter aan net onder de zone waar je normaal een contour powder zou aanbrengen.  Door deze techniek toe te passen breng je frisheid in je gelaat. 


Persoonlijk lijkt mij deze techniek leuk om te doen voor dames die gezegend zijn met een natuurlijk mooie huid. Zoals in de tutorial wordt aangegeven skip je best deze techniek wanneer je last hebt van acné of een vette huid. Ik bestelde vorige week de nieuwste Bobbi Brown shimmerbrick in Sunset Pink. Ik ga er alvast mee aan de slag om de strobing techniek een keertje uit te proberen. Zeer benieuwd welke resultaat dat oplevert!

BAKING TECHNIEK
Deze techniek is zeker niet nieuw, eerder een herlancering zou ik het noemen. Baking betekent dat je door middel van (veel) los poeder je make up gaat setten. Je brengt een royale hoeveelheid transparant poeder aan bijvoorbeeld onder het oog. Vervolgens laat je het gedurende een tiental minuutjes zitten en het overtollige poeder borstel je weg. Op deze manier zet je je make up muurvast en ziet er ook perfect uit. 



Ik heb met deze techniek al een paar keer geëxperimenteerd, maar het mooiste resultaat bekom je door een grote hoeveelheid poeder aan te brengen. Ik merkte dat niet iedere kwast hiervoor geschikt is en misschien is het gebruik van een poederdons of een latex foundation sponsje een betere optie. Ik ga nog even door met experimenteren en oefenen.


Beauty Treasures

6 opmerkingen:

  1. Ja amai.. Ik ben toch stiekem blij dat ik m'n eigen ding doe in de beautywereld..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Op zich vind ik beide technieken wel leuk. Ik heb intussen zelf wat zitten te experimenteren met baking en ik ben er verzot op! Niet voor dagelijks gebruik, maar wel mooi voor een feestje.

      Verwijderen
  2. Dat stroben vind ik er wel heel mooi uitzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik weet niet of strobing iets voor mij is, maar ik vind het wel leuk om naar dergelijke tutorials te kijken :-)

    BeantwoordenVerwijderen