12 aug 2015

NAGELVERZORGING EN ROUTINE VOOR BROZE & DUNNE NAGELS

De kwaliteit van mijn nagels is niet bepaald goed. Integendeel zelfs! Ze zijn dun en broos. Een juiste nagelverzorging aangepast op mijn dunne, broze nagels helpt mij op weg. Vandaag toon ik welke producten ik de laatste tijd gebruik om mijn nagels te helpen versterken en vertel ik iets meer over mijn routine.


Ik start met het terugduwen van mijn nagelriemen met een metalen duwer en vervolgens knip ik voorzichtig mijn nagelriemen bij. Knip echter niet teveel weg, want je nagelriem is de natuurlijke bescherming van je nagel tegen bacteriën en andere viezigheid. Als je twijfelt, skip je best het knipgedeelte. Of ga een keer langst in een nagelstudio of schoonheidssalon. Weetje: wanneer je nagelriemen soepel en goed verzorgd zijn, ogen je nagels optisch langer en zijn ze in de mogelijkheid om beter te groeien. 


Na de verzorging van de nagelriemen ga ik aan de slag met een glasvijl. Ik heb niet bepaald een voorkeur voor een merk. Zelfs de meest budgetvriendelijke glasvijl werkt voor mij. Momenteel gebruik ik er eentje van Hema, maar ik heb al even goed glasvijlen gehad van merken zoals Unity Cosmetics en Vitry. Ik probeer zoveel mogelijk zigzag bewegingen te vermijden als ik mijn nagels vijl. Als je in één richting je nagels vijlt, seal je, je nagels en voorkom je dat je nagels splitsen.

Na het knippen en vijlen breng ik een nagelverzorging aan specifiek gericht op nagelverbetering. Daarvoor gebruik ik Sally Hansen producten. Ik wissel af tussen twee producten: Nail Rehab en Diamond Strength. Beide producten heb ik al in tijdje in huis, dus ik weet niet goed of ze nog verkocht worden bij Planet Parfum. Ik gok van wel. Zowel Nail Rehab als Diamond Strength zijn gericht op het verstevigen van de nagelplaat en het voorkomen van afschilfering en het afbreken van de nagels. Het grote verschil zit namelijk in de kleur. Nail Rehab geeft een subtiele roze glans aan de nagels, terwijl Diamond Strength transparant is. In principe kan je deze lakjes gebruiken in kuurvorm door om de twee dagen een nieuw laagje aan te brengen.


Voor mijn nagellak te verwijderen kies ik meestal voor een nailpolish remover in een potje. Makkelijk en snel! Gewoon je vinger in het potje stoppen, even ronddraaien en voilà je nagellak is verdwenen. Eén van mijn favorieten is de Bourjois Dissolvant Miraculeux. Deze is tegenwoordig verkrijgbaar in een kleiner en compacter formaat om mee te nemen op vakantie: de holidays versie (5.99 euro).  Het grote voordeel van deze dissolvant is de zalig, zoete geur die je nagels krijgen en de acetonvrije formula. Een must voor broze, dunne nagels. 

Zodra de nagellak droog is, ga ik over tot nagel- en handverzorging. Sinds kort voegde ik een nieuw soort nagelverzorging toe aan mijn routine. Het lijkt op de dissolvant miraculeux, maar dan een echte verzorging. Bourjois lanceerde dit voorjaar de Soin Miraculeux (8.99 euro). Hetzelfde principe als de dissolvant maar dan om je nagels te soigneren. Het massagesponsje is verrijkt met jojobaolie en zorgt dat je volledige nagelplaat en nagelriem voorzien wordt van olie. Meestal dip ik slechts een paar vingers (niet mijn volledige hand) in het potje en vervolgens verdeel ik de olie over mijn volledige hand. Dit verzorgingsproduct is een leuke extra. 


Naast mijn nagels hebben ook mijn handen nood aan hydratatie. Twee favorietjes: Jane Iredale Handdrink (29 euro) en Les Couvent des Minimes eau de mâtines handcrème (5 euro verkrijbaar via Ici Paris XL).


Welke manicure tips heb jij voor broze en dunne nagels?


Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

4 opmerkingen:

  1. Mijn nagels zijn nu sterker dan vroeger, maar toch krijg ik nog vrij snel scheurtjes en ook mijn nagellak chipt altijd snel. Alle tips zijn dus welkom, bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk idee van bourjois dat nieuw potje maar vind ze wel altijd prijzig! bij Zeb hebben ze er nu met fruit geurtjes en die zijn 4 euro ofzo :)

    BeantwoordenVerwijderen