12 aug 2013

REVIEW DROGISTERIJ NAIL POLISH REMOVER

Het verwijderen van nagellak kan soms een lastig klusje zijn. Daarom ben ik steeds opzoek naar goede dissolvants die toch in aankoop niet te duur zijn. Ik spendeer namelijk niet zo graag veel geld hier aan. Ik investeer liever in goede nagelverzorgingsproducten of leuke nagellakjes. Momenteel heb ik twee verschillende nail polish removers in gebruik. Een gewoon klassiek flesje van Essence uit de Studio Nails lijn 3 in 1 remover en het überhippe potje van Bourjois Magic Nail Polish remover 1 Second.
 
 
De Bourjois dissolvant heb ik al een hele tijd in gebruik. Volgens mij was Bourjois het eerste merk dat zo'n potje introduceerde bij de drogisterij. Het principe kennen de meesten intussen wel. Je steekt je vinger in het potje, je draait je vinger tegen het sponsje aan en hupake. Je nagellak is verdwenen. Het principe is eenvoudig en snel. Het werkt prettig en gewoon goed. Maar ik moet toegeven dat glitter nagellak toch geen evidentie is. Vaak grijp ik dan terug naar een klassieke dissolvant met watje zodat ik wat meer kracht kan uitoefenen. Groot voordeel is de geur. Als je aan het potje zelf ruikt dan is het nog steeds een klassieke dissolvant geur. Maar als je na het verwijderen van je lak aan je vingernagels ruikt is het inderdaad een zachte geur van vanille met rode vruchten. Persoonlijk vind ik zo'n potje fijn in gebruik doordat het niet zo'n gedoe is met watjes. Bourjois 1 Second bevat geen parabenen, geen aceton maar wel amandel olie.
 
 
De Studio Nails 3 in 1 remover is geschikt voor het verwijderen van French nail tips, nagellak en nagellijm. Ikzelf heb deze enkel getest voor het verwijderen van nagellak zelf, aangezien ik geen valse nagels draag of heb. De flacon is niet heel erg groot (125 ml) wat maakt dat je deze eventueel ook nog zou kunnen meenemen op vakantie. Hoe leuk ik de Bourjois dissolvant ook vind, je hebt nog steeds een klassieke dissolvant in huis nodig voor het verwijderen van nagellak op je tenen. En daar gebruik ik meestal deze voor of  voor het verwijderen van glitter nagellak. Het nadeel van deze remover is dat deze aceton bevat. Na het gebruik smeer ik meestal mijn nagels even in met een laagje nagelcrème ter verzorging. Hoe je het draait of keertje, een dissolvant droogt altijd een beetje de nagels uit vind ik. Persoonlijk zou ik deze Essence nail polish remover niet meer kopen. Ondanks dat 'ie qua werking prima is, maar ik gebruik liever eentje zonder aceton.
 
De prijs van de Bourjois nail polish remover vind ik al aan de prijzige kant. Maar het systeem van deze nagellak remover maakt het zo praktisch. De Essence Studio Nails 3 in 1 remover is heel budget vriendelijk. Werkt goed, maar bevat aceton. 
 
Intussen heb ik ook nog enkele andere nagellak removers in de kast staan, klaar voor uitgeprobeerd te worden. Ik ben erg benieuwd naar de Golden Rose remover pads.
Les Cosmétiques Design Paris expres remover - Rituals remover - Golden Rose remover pads - Les Cosmétiques Design Paris minute manicure

 
Bourjois Magic Nail Polish Remover - 7.20 euro
Essence Studio Line 3 n 1 Remover - rond de 2 euro

9 opmerkingen:

 1. Amai, veel nagellakremovers, heel handige post! :-) Heb net nog zitten vloeken bij het verwijderen van mijn roze nagellak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die van bourjois en ik vind het echt een super product! De gewone dissolvant gebruik ik enkel nog om mijn nagels te ontvetten voor het lakken en om foutjes bij te werken (en om nagellak van mijn tenen te verwijderen omdat een potje daar niet zo handig is ;)) en verder gebruik ik altijd het potje van bourjois! Ik vind het super dat het zo lekker ruikt achteraf en dat je niet die vieze dissolvant geur hebt. En dat het je nagels ook nog eens verzorgt. Ik heb al een 2e potje gekocht, maar ik doe erg lang met het eerste... Zijn geld zeker en vast waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad een aanrader! Ben er zelf ook erg blij mee en je doet er inderdaad lang mee.

   Verwijderen
 3. Ik ben ook groot fan van de potjes, heb ze al zowat allemaal geprobeerd buiten die van Bourjois denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan moet je die de volgende keer zeker eens kopen om te testen :-).

   Verwijderen
 4. Ik heb deze van Les Cosmetiques uit Carrefour en vind 'm wel goed! Hopelijk jij ook!

  Grtjs!

  BeantwoordenVerwijderen