27 dec 2013

FOOD | CRUMBLE VAN SPECULOOS, MANGO EN MASCARPONE

Je zag misschien mijn dessertje van mango, mascarpone met een crumble van speculoos al voorbij komen op Facebook. Diegenen die instant begonnen te watertanden, goed nieuws, want vandaag deel ik dit eenvoudig recept voor een heerlijk dessert.
Nodig
- 400 ml volle room
- 250 gr mascarpone
- 1 vanillestokje
- 30 gr rietsuiker
- 2 rijpe mango's
- ongeveer 20 speculoosjes
Bereindingswijze
- Start met de volle room op te kloppen tot slagroom. Zorg ervoor dat deze volledig luchtig en stijf opgeklopt wordt.
- Meng vervolgens de mascarpone en de rietsuiker hieronder.
- Snij het vanillestokje in twee en schraap de bourbon van vanille uit het stokje. En meng het erbij.
- Schil de mango's en versnij deze in kleine blokjes.
- De crumble van speculoos kan je maken met je handen, met een blender of een deegrol. It's up to you. Af en toe een groter stukje mag erbij zitten.
- Haal je dessertglaasjes boven en vul deze op met een laagje crumble, mascarpone mengsel, blokjes mango, mascarpone mengsel en van bovenop nog wat crumble.
Heel erg eenvoudig om te maken en toch lekker. Kan je ook gemakkelijk op voorhand maken en gewoon in de koelkast wegzetten. Bespaart je op het moment zelf veel tijd en ook vooral veel stress.
Moeilijkheidsgraad: 1/5

TIP: stop je vanillestok in een pot met suiker, na enkele weken heb je een heerlijke homemade vanillesuiker.

8 opmerkingen: