1 jun. 2019

GARANCIA PSCHITT MAGIQUE GELAAT & LICHAAM

In 2015 schreef ik voor het eerst een blogpost over het merk Garancia. Ik reviewde destijds de Garancia Diabolique Tomate Light dagcrème. Meteen was het duidelijk voor mij. Dit merk had mij benieuwd gemaakt naar meer. En waarom? Het Franse merk is mysterieus en spannend. De benamingen (spooktranen bijvoorbeeld) en de bijpassende woordspelingen zijn bijzonder en een tikkeltje sprookjesachtig. Om het dan nog niet te hebben over de magische ingrediënten zoals drankenbloed.

Garancia Pschitt Magique

Oprichtster van het merk, Savéria Coste, is vierde generatie apotheker en heeft een grote voorliefde voor dermo cosmetica. Voor Garancia bestaat een goed product uit een formule dat goed verdragen wordt door de huid en met het nodige respect voor tradities en de natuur. 

Ik testte het cult product Pschitt Magique uit voor gelaat en lichaam. Pschitt Magique gelaat was het eerste product van het merk Garancia. De flacon wordt regelmatig in een limited edition jasje gestopt, maar ik kocht mijn flesje een tijdje geleden via Multipharma. De gewone versie, zonder jeans print. Het is een biologische micropeeling zonder korrel geïnspireerd op een Japans reinigingsritueel. Doordat de peeling geen korrel of scrubdeeltjes bevat, is deze geschikt voor quasi iedereen. Zelfs als je last hebt van roodheid, acné, ... . Het is een reinigingsproduct dat je aanbrengt in de ochtend of 's avonds na het ontschminken. Zelf vind ik het een fijn product om te gebruiken 's avonds. Mede omdat ik dan meer tijd heb dan 's morgens. En ook uitgebreider reinig en meer tijd ervoor neem.

Garancia Pschitt Magique gelaat

Je brengt twee pompjes schuim aan op een droge huid. Dankzij de record inwerktijd van 30 seconden verlies je niet veel tijd. Vervolgens neem ik een make up remover cloth waarmee ik de peeling afneem. Eén flacon is goed voor twee maanden indien je dit product dagelijks zou gebruiken. Zelf wissel ik graag af, maar ik merk als ik de Pschitt Magique op regelmatige basis gebruik dat mijn huid er stralender uitziet. Een frisse gloed en een zacht velletje. Logisch want dagelijks wordt op een milde wijze de huid geëxfolieerd. Waardoor producten die je nadien aanbrengt beter opgenomen kunnen worden door de huid. Win-win.

De enzymenpeeling bestaat uit 98% natuurlijke ingrediënten zoals bio korenbloem, roos, hamamelis, groene thee, citroensap en komkommerpulp. Een dagelijkse diepte reiniging zonder zeep en met een neutrale pH waarde.

Garania Pschitt Magique

Als je helemaal in het Pschitt Magique sfeertje bent, kan je ook nog de bijpassende Pschitt Magique Corps gebruiken voor het lichaam. Eveneens een micropeeling met een reinigende, exfoliërende en verzachtende werking. Het verwijdert dode huidcellen en  activeert de celvernieuwing. De ideale basis om na het douche een heerlijke bodycrème of een zelfbruiner aan te brengen. Hoe leuk en fijn ik de Pschitt Magique vind voor het gelaat, deze voor het lichaam bevalt mij minder. De werking vind ik prima. Daar niets van. Ik vind de manier van aanbrengen minder fijn. Je moet de mousse aanbrengen op een droge huid en 30 seconden laten inwerken. In mijn geval smeer ik mij volledig in voor ik onder de douche stap. Terwijl ik het heerlijk vind om gewoon even onder stromend warm water te staan vooraleer ik mezelf begin te wassen. Met dit product kan dat niet. Na 30 seconden kan je jezelf wassen met de mousse en afspoelen. Na het douchen vindt de magie plaats. De exfoliatie heeft plaatsgevonden en laat je huid zacht aanvoelen. Als je het niet erg vindt om je op voorhand in te smeren is dit een fijn product. Het reinigt de huid op een milde wijze en je moet geen moeite doen voor jezelf te scrubben. Geen tijdsverlies en doordat je jezelf op voorhand insmeert is er in mijn geval ook waterbesparing. Ik zie er de voordelen van in. Er wordt aangeraden om de Pschitt Magique lichaam in een kuur te gebruiken van 3 à 10 dagen per maand voor een optimaal effect. 

Garancia Pschitt Magique lichaam
 
Net als de micro peeling voor het gelaat bevat deze voor het lichaam ook 98% ingredienten van natuurlijke oorsprong. Geen siliconen, parabenen of phenoxyethanol.  Het is een zeepvrije basis met een neutrale pH waarde. Het tweede ingrediënt is glycerine. Een golden oldie die zorgt voor een vochtinbrengend effect op de huid. Andere verzorgende ingrediënten zijn rozenwater, toverhazelaar en komkommerpulp.  

Opnieuw een fijne kennismaking met het merk Garancia. Pschitt Magique gelaat vind ik een fijn product. De lichaam variant minder doordat ik het product op een droge huid moet aanbrengen. Ik merk dat ik hierdoor deze minder frequent gebruik. De werking ervan is dik oké.

Garancia is te koop bij de apotheek en parafarmacie.
Pschitt Magique lichaam 200 ml - 37.35 euro
Pschitt Magique gelaat 100 ml - 34.11 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
samples

4 opmerkingen:

 1. Ik heb de corps ook getest en vond deze heel fijn. ik kan je helemaal volgens dat je deze minder gaat gebruiken omdat je het product op de droge huid moet aanbrengen. Gelukkig mag je het al na 30 seconden afspoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel een effectief product. Dat wist ik zeker te appreciëren.

   Verwijderen
 2. Pschitt Magique gelaat klinkt veelbelovend!

  BeantwoordenVerwijderen