26 mei 2019

MAKE UP PLAYDATE MET GERMAINE DE CAPUCCINI THE JOURNEY SEIZOENSMAKE UP

The Journey lente/zomer make up collectie van Germaine de Capuccini gooide ik in een make up playdate. Creëren, spelen, experimenteren en genieten dat is waar een make up playdate voor mij uit bestaat. De pantone kleur voor 2019 is living coral. Deze staat voor optimisme, vreugdevolle bezigheden en speelse expressie. En die zien we ook in The Journey collectie terug.  Benieuwd naar mijn review en twee looks met de producten?

Germaine de Capuccini The Journey

De bedoeling was een draagbare daglook te creëren met de focus op de lippen. Gewoon everyday en een look die geschikt is voor iedereen. Jong en oud. Je hebt er weinig make up skills voor nodig. 

Ik startte met een foundation basis van Urban Decay. Naked Skin one & done is een foundation met een lichte dekking. De combinatie tussen verzorging en dekking maakt dat ik dit een fijn product vind. Iets waar ik snel naar grijp en dat net voldoende dekking geeft om de huid te egaliseren. Puistjes stip ik aan met een concealer en ook onder de ogen kan ik een extra'tje gebruiken. PS My Perfect Colour Liquid Concealer van Primark is een echt budget product. Verwacht geen super deluxe verpakking, fancy applicator of ultra dekking. Voor drie euro werkt deze prima. De concealer geeft een frisse uitstraling en heeft een lichte tot medium dekking. Om de concealer te versterken in houdbaarheid fixeer ik met poeder. Laura Mercier Secret Brightening Powder is een fijn gemalen poeder speciaal voor onder de ogen. Het effect op de huid vind ik prachtig. Het licht de oogcontour op en is quasi onzichtbaar op de huid. Geen last van een cakey effect. De rest van het gelaat fixeer ik met het Long Cover poeder van Paese. Geeft net een beetje meer dekking en zorgt voor een gematteerd effect. Weliswaar niet de volledige dag. Echter vind ik dat niet erg en hou ik van een natuurlijk effect en een semi healthy glow.

Met het Germaine de Capuccini Tropic Sun powder breng ik kleur aan in het gezicht. De bronzer is goed gepigmenteerd. Je hebt niet veel nodig op je kwast voor een instant gebronsd effect. Het poeder is niet mat, maar oogt zeer natuurlijk op de huid vanwege het parelmoer effect. Verwacht geen glans, maar een subtiel iriserend effect dat zeer naturel oogt. Haast alsof het geen make up is. De bronzer bevat geen siliconen of mineralen oliën. De kleur bronzer vind ik ook een goede basiskleur om te gebruiken als oogschaduw in de arcadeboog.

Ik breng het Tropic Sun powder aan met de ultra fluffy kwast. Het korte handvat maakt dat je grip hebt en gecontroleerd poeder kan aanbrengen. De roze haren zijn synthetisch en zijn ultra zacht. Een fijne kwast om bronzer mee aan te brengen omdat je het poeder gelijkmatig ermee kan verdelen. Ook over hals en decolleté. Voor precisiewerk is deze minder geschikt. Eerder voor grotere oppervlakte.

Germaine de Capuccini The Journey

De oogmake up is simpel om niet te zeggen basic. Gewoon een vleugje mascara. Eventueel kan je nog een lichte kleur oogschaduw aanbrengen. Voor een speels accent kan je het Germaine de Capuccini Kohl Contour oogpotlood gebruiken als eyeliner. De kleur Fizzy Blue is prachtig. Het is een intens kobalt blauw met een shimmer. Een ultra romig potlood dat makkelijk in gebruik is, goed gepigmenteerd is en een goede houdbaarheid heeft. Doet me denken aan de M.A.C Pearlglide Intense Eye Liner. Een aanrader!

Als mascara gebruikte ik de Germaine de Capuccini Lash Hit mascara. Een waterproof formule waarbij jojoba en andere wassen zijn toegevoegd om de wimpers te verzorgen. Je kan makkelijk volume opbouwen met deze mascara zonder klonters. Het polymeer borsteltje kamt de wimpers en geeft een gesepareerd effect. Door enerzijds veel volume en anderzijds een gesepareerd effect lijkt het dat ik ineens veel wimpers heb. Dit is een hele fijne mascara en ik hou van het effect dat deze mascara geeft. Dit is de tweede mascara dat ik gebruik van het merk. De vorige keer testte ik de Vertigo. Ook dit was een fijn product. Als ik denk aan de make up lijn van Germaine de Capuccini blijven hun mascara's mij bij.

Germaine de Capuccini Lash hit

Germaine de Capuccini Lash hit

Het enige dat nog rest is lipstick aanbrengen. Ik ben een lipgloss mens in hart en nieren. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat het dragen van een lipstick buiten de comfortzone is. Integendeel. The Journey bevat twee kleuren. De favoriet is Tulip. Een prachtig koraal roze lipstick met een rijke geltextuur. De lipstick glijdt super makkelijk over de lippen heen en is goed gepigmenteerd. De kleur is fris, speels en perfect voor het voorjaar en de zomer. De kleur Smile is minder mijn ding. Het is een licht roze tint. Geeft me net wat teveel jaren 80 vibes. Je kan de twee kleuren ook mixen voor een custom created effect.

Wat mij wel enorm stoort aan de lipsticks zijn de verpakkingen. Ik vind de prijs van de lipstick te hoog in verhouding met de kwaliteit van de verpakking. De verpakking is niet stevig en lijkt hierdoor goedkoop. Terwijl de Germaine de Capuccini Dress Your Skin (vaste collectie) lipstick verpakkingen dat niet hebben. Raar dat het merk kiest om met twee soorten verpakkingen te werken. Een andere voor het vaste assortiment. Die veel steviger en degelijker aanvoelt in gebruik.


Germaine de Capuccini lipstick Tulip


Germaine de Capuccini lipstick Tulip
 Tulip

Germaine de Capuccini lipstick Smile Smile 

Germaine de Capuccini The Journey
Kohl potlood Frizzy Blue - lipstick Tulip - lipstick Smile

Het enige wat niet op foto staat, dat ik nog gebruikte was een wenkbrauwpotlood. Ik heb er meerdere in gebruik, maar vermoedelijk was het de Anastasia Brow Wiz of NYX Micro Brow Pencil.

Het oogpotlood en de mascara zijn aanraders. Beiden van kwaliteit zeer goed en dubbel en dik hun geld waard. De bronzer geeft een mooi naturel effect en je hebt weinig product nodig voor een gebronsd effect. De spiegel aan de binnenkant van het doosje is handig. De lipstick Smile wist mij van kleur niet te bekoren. Tulip daarentegen wel. Jammer van de goedkope verpakking. Daar is zeker verbetering mogelijk lijkt mij.

Als je alle stappen die ik hierboven beschreven heb, volgt kom je onderstaande look uit. Zoals ik zei een natuurlijke daytime look.

Germaine de Capuccini The Journey look

De collectie is veelzijdig en door het kohl oogpotlood in te zetten creër je instant een ander effect. Het blauw is fris en speels. Als je blauwe of bruine ogen hebt, is de kleur Frizzy Blue prachtig.

Germaine de Capuccini The Journey look


Te koop bij een Germaine de Capuccini schoonheidssalon. De producten uit The Journey collectie zijn limited edition.
Tropic Sun powder bronzer - 41.40 euro
Kwast - 31.80 euro
Lipstick - 33 euro
Kohl oogpotlood - 19.20 euro
Waterproof mascara Lash Hit - 26.70 euro

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
samples

5 opmerkingen:

 1. Prachtige looks heb je gemaakt. Ik heb nog nooi iets van Germaine de Capuccini gekocht. Je hebt me wel benieuwd gemaakt naar dit merk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie frisse looks! Ik vind de mascara er erg goed uitzien. Bij de lipsticks zou ik ook voor Tulip gaan :) en zoals je zegt vind ik de verpakking van de lipsticks (die ik toch heb liggen) er ook erg goedkoop aanvoelen, heel jammer want ze zijn zeker fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie looks, staan je super! Toffe producten ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie looks, maar de onderste foto is echt verbazend mooi! Een klein verschil met een groots effect. Prachtig! Ik heb nog nooit iets van Germaine de Capuccini gekocht, maar ik ben ervan overtuigd dat het zeker een heel goed merk is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een professioneel merk dus als je houdt van goede skincare dan moet je hier zeker eens een kijkje naar nemen. Naast hun vaste make up lijn hebben ze ook twee keer per jaar een seizoensmake up. Het oogpotlood verandert de hele look compleet.

   Verwijderen