3 jun 2019

NO BUY & GRAVEYARD PAN PROJECT

De afgelopen maanden heb ik enorm veel beauty spullen en make up gekocht. Ik ging eind maart naar Londen waar ik een aantal items kocht die ik meteen van mijn wishlist kon schrappen. Echter hield het niet op bij de Londen aankopen. Er kwamen nog meer producten op mijn pad terecht. Die vervolgens ook in mijn badkamer belandde. Had ik ze werkelijk nodig? Om eerlijk te zijn, neen. En dat vind ik jammer. Daarom ga ik op no buy. Graag vertel ik jou hier meer over en ook over het graveyard pan project.

graveyard pan project

Mijn doel is vanaf juni (deze maand) minder beauty en make up producten aan te kopen. Ik ben op het punt gekomen dat ik van zowat alles een flinke voorraad aangelegd heb. De voorraad is zodanig omvangrijk geworden dat het mij niet langer gelukkig maakt. Klinkt mogelijks raar. Overzicht hebben over je eigen collectie is fijn en bij mij is dat laatste regelmatig zoek. Daarom las ik een no buy in te samen met het verder opruimen en uitzuiveren van mijn eigen stash. Een soort herontdekking doen van hetgeen ik heb en het genot eruit halen van de producten te gebruiken. Een slechte gewoonte van mij is dat ik soms producten koop voor de heb. Zonder dat ik ze nodig heb en meestal blijven die producten onaangeraakt in mijn make of beauty collectie liggen. Dat is gewoon puur zonde.

De regels zijn simpel en eenvoudig. Ik ga tot eind augustus een no buy doen waarbij ik geen beauty/make up producten ga aankopen. Tenzij het noodzakelijk is. Met andere woorden als het product op is en ik heb geen vervang product. Enkel dan en alleen dan mag ik een nieuw beauty product aanschaffen. Ervaringen vallen hier niet onder. Waarmee ik wil zeggen dat ik mezelf wel nog behandelingen gun. Zoals naar de kapper of schoonheidsspecialiste gaan. Daarnaast ontvang ik af en toe een beauty PR pakket. Dit pakket ga ik niet weigeren, omdat het interessant is om nieuwe producten te reviewen hier op mijn blog. Echter na de review zal ik de producten met een kritisch oog bekijken en nagaan of ik het product zelf hou of doorgeef aan familie/vrienden. Om op die manier de hoeveelheid producten onder controle te houden. De no buy is gericht op make up en beauty producten. In alle eerlijkheid, ik koop niet veel en niet vaak kleding of schoenen. Ik ben graag mooi aan, maar ik ben geen fashion girl die elke trend opvolgt. De no buy is voor mij geen financiële noodzaak, wat mogelijks voor anderen wel een goede insteek kan zijn. Bij mij is dat niet het geval en vandaar dat de no buy gericht is op één bepaalde categorie.


graveyard pan project

graveyard pan project

Ten tweede ga ik ook een graveyard pan project doen. Heb je je hier al over gehoord op Youtube? Het graveyard pan project bestaat uit twee delen. Producten die reeds in een project pan gezeten hebben, maar waarbij je het gewenste doel niet behaald hebt. Of de 'cobweb' producten. Ik focus mij in het graveyard pan project op de laatste categorie. Ik ga starten met vijf producten die al een hele poos in mijn collectie vertoeven en die op de achtergrond gekomen zijn doorheen de tijd. Om meerdere redenen: nieuwe producten, nieuwe favorieten, ... . Het is niet de bedoeling om extra te consumeren, maar wel om de producten opnieuw op te pikken en het volle genot eruit te halen. Want tenslotte vind ik alle vijf de producten heel erg fijn. Ik plak geen tijd op dit project. Omdat ik weet dat andere producten klaarstaan ter review er tussendoor fietsen. De bedoeling is wel dat je deze vijf producten op termijn terug ziet in mijn beauty trash video's.

graveyard pan project samples juni 2019

Ik heb vijf producten gekozen en daarnaast voeg ik maandelijks nieuwe samples toe aan het project. De bedoeling is dat deze op zijn tegen het einde van de maand en dat er in de maanden juli en augustus naast de vijf vaste producten enkele nieuwe samples aan het project toegevoegd worden. Dit is een eigen twist die ik geef aan het project. Puur optioneel, mocht je graag zelf mee willen doen.

De producten zijn:
 • The Body Shop Secrets of the World Mediterranean Sea Salt scrub
 • The Body Shop Secrets of the World African Ximenia Scrub
 • Bio Beauté by Nuxe Vitamin-Rich detox masker
 • The Body Shop Chocomania body butter (niet meer te koop)
 • Issey Miyake L'Eau d'Issey eau d'ete limited edition eau de toilette

Mocht je het leuk vinden, dan kan ik een update plaatsen over het verloop van de no buy en het graveyard pan project. Laat het mij zeker weten, mocht je hier interesse in hebben!

Wie doet ermee aan een zomer no buy?


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

10 opmerkingen:

 1. Je mag zeker en vast een update doen over het verloop van de no buy en het graveyard pan project. Ik ben erg benieuwd of de no buy je goed gaat lukken ;-) Voor mijzelf vind ik dat een heel moeilijk puntje. Ik herken mij in hetgeen je schrijft :-) Wat kleding betreft volg ik ook niet elke trend. Ik probeer grotendeels kwaliteitsvolle en tijdloze kleding te kopen. Mijn kleding moet makkelijk met elkaar combineerbaar zijn en het moet kleding zijn dat ik zeker dragen zal. Voor mij kwaliteit boven kwantiteit. Misschien heeft het met mijn leeftijd te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Qua kleding en schoenen gaat bij mij kwaliteit de laatste jaren ook boven kwantiteit. Ik moet ook echt in de mood zijn om kleding of schoenen te kunnen kopen. De ene keer gaat dat super goed en de andere keer niet.

   Verwijderen
 2. heel veel succes met de no buy. ik ga dit ook proberen. heb de afgelopen maanden veel gekocht. ik hoop dit tot d september vol te houden, omdat ik dan weer naar Engeland ga. ik wil alleen producten kopen die ik echt nodig heb of als er wat op is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel veel succes met jouw no buy! Hou me op de hoogte hoe het bij jou loopt.

   Verwijderen
 3. Heel herkenbaar. Niet dat ik zoveel spullen bijkoop, maar ik merk ook van mezelf dat ik vaak een nieuwe bodylotion of scrub opendoe, om dan uit te testen voor de blog, terwijl er nog zoveel andere zijn die nog niet op zijn en dan blijven staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt. En het is zeker niet mijn bedoeling om de komende maanden niks nieuws meer te gaan testen. Maar wel om mezelf daar weer wat meer bewust van te worden.

   Verwijderen
 4. Ik ben superbenieuwd naar je no buy. Ik had een low buy ingelast voor het hele jaar en ik moet zeggen dat ik mij daar toch al redelijk goed aan heb kunnen houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super om te horen! Ik ben gestart met 3 maanden en we zullen zien hoe het gaat. Het is me toch al 9 dagen gelukt (hihi).

   Verwijderen
 5. Hoe gaat het met je no buy momenteel? Nog steeds vol gehouden? Ik kan het nog niet 1 maand volhouden. Misschien moet dit alvast mijn eerste doelstelling worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed eigenlijk! Ik zal binnenkort een update doen en ook over het graveyard project. Het enige dat ik gekocht heb ik een speciale creme van Uriage. Omdat ik in de zomer veel rokjes en kleedjes draag en die crème smeer je specifiek op je binnen tegen het schuren. Dus ik weet niet of dat valt onder een fail. In mijn ogen niet echt.

   Verwijderen