30 mrt 2015

GARANCIA | REVIEW DAGCREME DIABOLIQUE TOMATE

In mijn opgemaakte video van december/januari heb ik enkele samples van het merk Garancia laten voorbij komen. Met als belofte dat er nog een uitgebreide review online zou komen. Belofte maakt schuld!


Garancia is een Frans huidverzorgingsmerk met een sprookjesachtige verhaallijn achter ieder product. Magische benamingen en mysterieuze ingrediënten maken dit merk spannend en interessant om uit te proberen. Ik testte de Diabolique Tomate watercrème (light versie). 


Laten we beginnen met het feit dat deze pompflacon niet alleen handig in gebruik is, maar ook hygiënisch. Ik gebruik gemiddeld 2 à 3 pompjes per keer voor mijn gelaat en hals. Dit tovermiddeltje is een bron van hydratatie en bevat vijf antiverouderende extracten voor een mooie teint. De opmerkelijk rood gekleurde textuur verandert onmiddellijk in water vanaf de eerste aanraking. Ik kan je verzekeren, dit is een vreemd gevoel (in het begin). De watercrème voelt fris en licht aan op de huid. 

Een oleomoleculair plantenextract reactiveert je eigen hydratatiegenen. De huid leert opnieuw lipiden in de opperhuid aan te maken die een belangrijke rol spelen op gebied van hydratatie. De 100% natuurlijke kleur is afkomstig van het lycopeen extract uit tomatenpulp. Het verheldert instant je teint en beschermt de huid tegen vrije radicalen. Mijn huid voelt de hele dag door comfortabel en gehydrateerd aan. Iets wat ik niet verwacht had vanwege de textuur.
 

Globaal gezien kan ik alleen maar enthousiast zijn. Ik analyseer nooit heel uitgebreide de ingrediëntenlijst hier op mijn blog. Maar uiteraard is dit wel iets wat ik per product goed nakijk voorafgaand aan het schrijven van een review. Een formule gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zoals biologische citroenen, biologische galamboter, rijsthuls en -kiemen, drakenbloed en tomatenpulp (stuk voor stuk hoog genoteerd in de ingrediëntenlijst) zorgen voor een aangenaam hydraterende dagcrème met de nodige anti-aging werking voor jonge vrouwen. De watercrème is vrij van parabenen, siliconen en allergische parfumstoffen. De Diabolique Tomate is verkrijgbaar in twee versies. Ik testte de light versie voor de normaal tot gemengde huid. De rijke versie is eerder aangewezen voor de droge huidtypes. Je kan ook perfect afwisselen het hele jaar door. Bijvoorbeeld de light versie in het voorjaar en de zomer en in het najaar en de winter de rijke variant. Als ik toch een minpuntje mag vermelden, dan had ik graag gehad dat er een SPF verwerkt zat in deze dagcrème. Vermoedelijk zal dit niet mogelijk zijn vanwege de textuur, want een SPF  zorgt meestal voor een dikkere formula.Garancia Diabolique Tomate watercrème light 30 ml - 32.67 euro via Farmaline.be


Beauty Treasures

4 opmerkingen:

 1. Ik heb hier een staaltje van gehad en inderdaad, ik was er ook wel over te spreken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook zeer benieuwd naar andere producten van het merk Garancia.

   Verwijderen
 2. Ik heb enkel de lichtere variant gehad vorige zomer en beviel heel goed, de geur is wel effe wennen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, de geur is apart, maar het ruikt wel heel natuurlijk vind ik. Een aanrader!

   Verwijderen