9 apr 2019

HAARVERZORGING TEGEN HAARVERLIES

tips tegen haaruitval

Er zijn diverse factoren die invloed kunnen hebben op je haren. Denk maar aan stress, een nefast slaappatroon, hormonale veranderingen, seizoenswisseling, ... . Stuk voor stuk kunnen deze factoren ervoor zorgen dat je haren een moeilijke periode doormaken. Vandaag deel ik producten die je haarverlies helpen inperken.

Dagelijks verlies je haren en dat is normaal! De haargroei gebeurt gefaseerd en er zijn elke dag haren die aan het einde van hun levensduur zijn. Abnormaal is dat zeker niet. Tot 100 haren verlies je dagelijks. Natuurlijk kan je dit niet tellen, want je verliest haren tijdens het slapen, op moment dat je je haren gaat borstelen, tijdens het wassen , ... . Het valt in principe niet op, doordat de hoeveelheid niet abnormaal veel is. 

Een richtlijn om te weten of je last hebt van haarverlies is de volgende. Slaap een nacht op een vers hoofdkussen. Tel 's morgens het aantal haren dat je terugvindt op je hoofdkussen. Zijn dat er meer dan 10 gedurende meer dan drie maanden, dan heb je last van haarverlies.

Begin november startte ik met de Phyto Phytophanère vitaminekuur gevolgd door de Phyto Phytocyane ampullen. Deze combinatie zorgt voor een powerboost van het haar. Je gaat werken op twee fronten. Met de vitamines van binnen naar buiten en met de ampullen net andersom. 

Phyto Phytophanère vitamines *

In het verleden heb ik regelmatig vitamines ingenomen voor haar en nagels. De Phyto Phytophanère zijn kleine capsules die makkelijk te verdragen zijn. Zeker niet onbelangrijk. In vergelijking met Omnivit vind ik deze veel fijner. Doordat ze niet zwaar op de maag zijn. Het beste resultaat heb je nadat je drie maanden vitamines inneemt. Dus je moet wel even geduld hebben. 

De samenstelling bestaat uit een combinatie van vitamines B, C en E, bernagieolie (essentiële vetzuren) en plantenextracten. Het versterkt het haar, stimuleert haargroei en voorkomt het haarverlies. Als je lang genoeg doorzet met je dagelijkse dosis vitamines, zal je op termijn ook merken dat je haren meer glanzen en aan volume toenemen. Dat laatste heb ik niet meteen opgemerkt. Maar dat zou ook wel te maken kunnen hebben met het feit dat mijn haren eerst door een soort herstel/stabilisatieperiode moesten gaan en erna pas echt kunnen toenemen in aantal en volume. Ook je nagels zullen de nodige voordelen ervan ondervinden. De mijne zijn een stuk minder broos, schuren minder snel en zijn minder droog.

's Morgens neem ik de twee tabletjes in met een glaasje water. Eén flesje is een kuur van twee maanden. TIP: ga opzoek naar de duo verpakkingen. Phyto biedt 1 + 1 gratis, wat een mooie deal is!

Phyto Phytophanère

Phyto  Phytocyane

In de doos zitten 12 ampullen. Je kan zelf bepalen op welke manier je de ampullen gebruikt. Je kan ze in kuurvorm toepassen door 3 ampullen per week te gebruiken. Dan is de doos na één maand opgebruikt. Dit is de meest intense vorm en geeft een onmiddellijke powerboost. Ofwel gebruik je eentje per week na het wassen op vochtig haar en is het een onderhoudsbeurt voor een cosmetisch effect. De formule op basis van zwavelaminozuren, Ginkgo Biloba, vitamine B, zijdeproteïnen, druivenprocyanidolen en viburnumschors stimuleert haargroei, remt haarveroudering van de haarbulbus af, remt verschijning van grijze haren af en geeft volume en glans.

Je breekt de ampulle en brengt met de doseerdop (zit in de doos) het product aan rechtstreeks op je hoofdhuid scheiding per scheiding. Zachtjes met de vingertoppen inmasseren. Het effect voelt verfrissend op je hoofdhuid. 

Het is moeilijk te zeggen of dit product individueel zeer krachtig is omdat ik de combinatie gemaakt heb met de bijhorende Phyto vitamines. Ik geloof wel in de kracht van dit duo en waarbij de werking van de producten elkaar versterken.

Phyto Phytocyane ampullen

Phyto Phytocyane shampoo*

Uit hetzelfde gamma is er ook nog een versterkende shampoo. Die samen met het serum het haar gaat revitaliseren en haarveroudering gaat afremmen. Voorlopig heb ik de shampoo nog niet getest. Als deze in de lijn ligt van het serum en de vitamines kan het niet anders dan veelbelovend zijn 

Natura Siberica Deer Moss shampoo

Dit is tevens een anti haaruitval shampoo die ik een poos terug leerde kennen op een DI event. Natura Siberica wordt exclusief bij DI verkocht en is een biologische cosmeticalijn. Tenminste 95% van de ingrediënten zijn van plantaardige oorsprong. Alle producten zijn vrij van synthetische conserveringsmiddelen, minerale oliën, siliconen, parabenen, SLS, SLES en de producten zijn uiteraard niet op dieren getest!

De Deer Moss shampoo komt in een handige pompflacon. Hygiënisch en makkelijk in gebruik onder de douche. De ingrediënten hertenmos en ceder stamboekheester (wat een leuke en bijzondere ingrediënten) bevatten zuren en etherische oliën die het haarzakje voeden en stimuleren voor groei van het haar. 

Het is een vrij dunne shampoo die verfrissend aanvoelt op de hoofdhuid en aangenaam ruikt. Er bestaat een bijhorende conditioner, maar deze kocht ik niet. Met de simpele reden dat anti haaruitval producten naar mijn idee enkel betrekking hebben als ze aangebracht worden op het hoofdhuid. Ik breng conditioner uitsluitend aan op mijn lengtes en nooit op mijn hoofdhuid. Vandaar dat ik een bijhorende conditioner niet kocht.

haarverzorging tegen haarverlies

René Furterer Tonucia shampoo*

De Tonucia shampoo is geen anti haaruitval shampoo, maar leerde ik kennen dankzij een René Furterer ontdekkingskit. Het is een versterkende shampoo met een vleugje anti-age. Voor voller haar met meer body. Als je fijn haar hebt zoals mij en er bovenop last van een periode met het nodige haarverlies, is het fijn om een ondersteunende shampoo te gebruiken. De geltextuur is bijzonder en de bolletjes met etherische oliën exploderen tijdens het wassen van je haar. Ik merk dat ik graag wat extra water toegevoeg om de shampoo te doen schuimen. In vergelijking heb je minder shampoo nodig van de Tonucia dan van de Deer Moss shampoo. Dat was een opvallend kenmerk.

Ik geloof in de kracht van de producten te combineren voor een optimale werking. Ze gaan elkaar versterken qua werking waardoor je een beter effect kan bekomen. 

Nog enkele kleine tips die je in je achterhoofd kan houden als je haarverlies wil reduceren.
  • draag je haar minder vaak in een strakke staart of dot
  • kam je haren voor je ze gaat wassen, voor extra stimulatie van je hoofdhuid
  • kam je haren liefst niet als ze nat zijn, omdat ze dan extra breekbaar zijn
  • gebruik een borstel die zacht is voor je haar zoals een Tangle Teezer

Phyto Phytophanère vitamines 2 maanden - 35 euro
Phyto Phytocyane ampullen - 42 euro
Phyto Phytocyane anti haaruitval shampoo 200 ml - 14.50 euro
Natura Siberica Deer Moss shampoo 300 ml -  9.50 euro
René Furterer Tonucia shampoo 200 ml - 15.10 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
 De sample in deze blogpost is aangeduid met een  *.

 *

5 opmerkingen:

  1. Wat een fijne tips geef je ook! Ik ga deze producten zeker onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer leuke en interessante blogpost. Ik gebruik momenteel gedurende enkele maanden de fortica shampoo van RF. Mijn haren zijn de laatste maanden opgestoken omwille van tijdsgebrek, maar ook door een volledig badkamer renovatie. Voor een goed en merkbaar resultaat combineer ik gedurende 3 maanden vitamines, shampoo en ampullen (1x/week) samen. Bij Farmaline betaal je voor Phyto:
    - vitamines 2x120 capsules 25,20€
    - anti-haaruitval shampoo 250ml 11,61€
    - ampullen 12x7,5ml 36,12€
    Fijn dat jij ook merkt dat producten combineren elkaar versterkt waardoor je een beter effect kan bekomen. x

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Online kan je heel wat korting bekomen! Ik bestel zelf ook regelmatig via Farmaline, maar ook andere online apotheken vind ik interessant. Misschien moet ik daar ook eens een blogpost overmaken "mijn favoriete online apotheken".

      Thanks voor je reactie!

      Verwijderen
  3. Dat zou ook en heel goed idee zijn! ;-) Is altijd fijn om prijzen te kunnen vergelijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb al jaren last van haarverlies en moet er dringend eens iets aan doen. Bedankt voor de tips. Ik ga eens een kijkje nemen naar de producten

    BeantwoordenVerwijderen