21 mrt. 2019

REVIEW SAFORELLE BEBE

Als moeder wil je het beste voor je kind. Het aanbod aan babycare is tegenwoordig zo groot, dat je wellicht de bomen door het bos niet meer ziet. Ik ontdekte onlangs het merk Saforelle Bébé. Een nobele onbekende voor mij. Ik testte het gamma uit.


Saforelle Bébé

Het is een merk waar online niet veel over terug te vinden is. Het lijkt een merk met weinig poespas. Het merk bestaat intussen 30 jaar en is ontwikkeld door twee apothekers en een dokter om de intieme hygiëne van de vrouw te respecteren. Saforelle Bébé garandeert maximale tolerantie van de delicate baby- en kinderhuid. Dagelijks te gebruiken voor reiniging en hydratatie. Het gamma bestaat uit vochtige doekjes, een zachte wasgel, een verzachtende melkcrème en een liniment.

Alexia is natuurlijk geen platte baby meer. Intussen is ze bijna 21 maanden, maar ik gebruik nog steeds babycare producten om haar te verzorgen. Ze heeft een gevoelig huidje en niet alles kan ze verdragen. Waardoor we sneller geneigd zijn farmaceutische babycare producten te gebruiken. Toen ik Saforelle tegenkwam via Pazzox, was ik heel erg benieuwd. Farmaceutisch en toch met een fijne prijs. Zo zijn de producten allemaal goedkoper dan 10 euro per stuk.

Saforelle vochtige doekjes

De verpakking is fijn! Het is een goed afsluitbare verpakking, waardoor de doekjes langer en beter vochtig blijven. De doekjes zijn vochtig, maar niet ultra vochtig, zoals Waterwipes bijvoorbeeld. De formule is zonder zeep en verrijkt met kliskruid extract. Voor het verzachten, kalmeren van de billetjes. Hypoallergeen, zonder alcohol, zonder parabenen, zonder kleurstoffen en zonder fenoxyethanol. Tevens goed voor het milieu, want ze zijn 100% biologisch afbreekbaar. Ik gebruik graag een vochtig doekje bij de luierwissel van een grote boodschap en ook in de luiertas vind ik vochtige doekjes praktisch om mee te nemen. De Saforelle vochtige doekjes worden goed verdragen. 


Saforelle Bébé vochtige doekjes
Saforelle Bébé vochtige doekjes

Saforelle Liniment oléo - calcium balsem

Thuis op mijn luiertafel staat standaard toiletmelk om te gebruiken tijdens de luierwissel. Persoonlijk vind ik toiletmelk veel zuiniger in gebruik dan vochtige doekjes en  bovendien is de verzorgende factor voor mij belangrijk. Liniment is gelijkaardig aan toiletmelk, maar dan natuurlijker. Een zeer eenvoudig product bestaande uit water en olie, meestal olijfolie. Als ik naar de ingrediënten kijk, stel ik vast dat het liniment bestaat uit slechts vier ingrediënten. Goed schudden voor gebruik en dan breng ik het aan op een baby wattenschijfje. Nadien voelen de billetjes schoon, heerlijk zacht en gehydrateerd aan. De dop is niet volledig kidsproof. Na enkele dagen stel ik vast dat Alexia erin geslaagd is om het deksel van de dop af te breken.


Saforelle Bébé


Saforelle zachte wasgel

De plantaardige wasgel bevat overvette natuurlijke ingrediënten en is geschikt voor dagelijkse reiniging. Je kan eventueel de wasgel ook als shampoo gebruiken. Ik wissel af tussen babyshampoo en een all-over-wash. Ik voeg een geut toe aan het badwater voor schuim. Alexia houdt van schuim en bubbels in bad en dan was ik haar door middel van een washandje in combinatie met deze wasgel. Geen last van een droge of geïrriteerde huid. De wasgel is zonder zeep, zonder parabenen, zonder fenoxyethanol, zonder kleurstoffen. De verpakking bevat geen ftalaten. De geur is zeer mild en ruikt heel erg aangenaam.

Saforelle Bébé


Saforelle verzachtende melk crème

Tot slot de verzachtende bodylotion in de vorm van een ultra lichte, dunne emulsie. Of naar mijn aanvoel is dit een lichte textuur. Ik ben gewoon vollere, rijke balsem crèmes te gebruiken. Deze is net wat dunner, trekt snel in en laat geen laagje na. Na het bad verkies ik een rijk product. Natuurlijk iedere baby of kinderhuid is anders. Daarentegen vind ik deze tube heel gemakkelijk 's morgens om haar gezichtje en beentjes extra te hydrateren tijdens het omkleden. De geur is heel aangenaam en ruikt voor mij naar een pasgeboren baby'tje. Heerlijk!

Saforelle heeft me aangenaam verrast. Een leuk merk om te ontdekken en uit te proberen. Het liniment vind ik een absolute topper. Het gamma is mild, lokte geen irritatie of roodheid uit en kon goed verdragen worden.

De producten zijn te koop bij de (online) apotheek. De online apotheek Pazzox biedt gratis levering aan vanaf 20 euro en je ontvangt 5 euro korting op je eerste bestelling. 

Saforelle vochtige doekjes 60 stuks - 8.39 euro (prijs Pazzox 6.54 euro)
Saforelle Liniment oléo-calcium balsem 450 ml - 9.29 euro ( 7.25 euro)
Saforelle zachte wasgel 250 ml - 8.19 euro (prijs Pazzox 6.39 euro) 
Saforelle verzachtende melk crème 125 ml - 9.18 euro (prijs Pazzox 7.16 euro)   Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram
samples

Geen opmerkingen:

Een reactie posten