28 jan 2018

DR HAUSCHKA PURPLE LIGHT LIMITED EDITION

Dr. Hauschka Purple Light

De nieuwe Purple Light limited edition make up look van Dr. Hauschka is adembenemend. De verpakkingen vind ik super. De make up producten zijn stijlvol en hedendaags. Daarmee ontdoet het merk zich van haar neutrale imago en toont zich van een geheel andere kant. Heel leuk!


Dr. Hauschka werkte samen met de Zweedse kunstenares Emma Lindström voor  de prachtige kleurrijke verpakkingen. Net na de feestdagen kreeg ik het perspakket binnen en ik was instant verliefd. Het merk toont hiermee dat ze fris en hedendaags zijn. De make up look is geïnspireerd  op het paarse licht. Dat net verschijnt voor de dag start. Schijnbaar een magisch moment. Ik moet je het antwoord schuldig blijven, want dan lig ik waarschijnlijk nog te knorren. Het is niet eenvoudig om een natuurlijk make up merk te vinden dat ook leuke producten heeft. Vaak zijn de producten die terug te vinden zijn binnen een zuiver merk klassiek en standaard. Dat is hier zeker niet het geval.

De limited edition make up look bestaat uit een oogschaduw palette, een oogpotlood, twee kleuren liquid lipstick en een finishing powder. Ik testte de producten uit en maakte er een look mee. 

 Liquid Lip Colour

Het is hip om een liquid lipstick (ook wel vloeibare lipstick genoemd) te gebruiken. Vaak hebben liquid lipsticks een matte finish. Dat is ditmaal niet het geval en eigenlijk ben ik daar blij om. Ik vind een matte finish mooi, maar mijn voorkeur ligt bij glans. Precies wat deze vloeibare lipsticks hebben. Een fijne sponsapplicator brengt de lipstick makkelijk en nauwkeurig aan. Er zijn twee kleuren verkrijgbaar: een subtiele nude of rijke bessenkleur. Beiden erg mooi. Hetgeen mij meteen opviel was het draagcomfort. De textuur voelt ultra zacht en verzorgend aan op de lippen. Zeker op dagen dat de wind schraal is buiten, zijn verzorgende texturen heerlijk. Als ik een blik werp op de ingrediëntenlijst herken ik enkele verzorgende oliën waaronder castor olie, abrikozenpitolie en mango boter. Extra pluspunt: het lekkere geurtje afkomstig van de natuurlijke essentiële oliën die verwerkt zitten in deze lipstick.

Dr. Hauschka Purple Light liquid lip colour

Dr. Hauschka Purple Light liquid lip colour

De bessenkleur is een plaatje. Een kleur die makkelijk te combineren is en perfect past binnen een dag- en avond make up. 

Dr. Hauschka Purple Light liquid lip colour

Teint Powder 

Drie harmoniserende pasteltinten vormen de limited edition Teint Powder. Een mineralen poeder verrijkt met toverhazelaar en wondklaver. Te gebruiken als subtiele highlighter, als je enkel de lichtste kleur gebruikt, of als finishing touch over je foundation heen. Vooral de laatste optie gebruik ik. Het poeder is niet transparant, maar heeft een subtiel kleurtje en geeft vooral een mooi iriserend effect aan de huid. De kleine shimmers zijn subtiel en geven frisheid aan het gelaat.

Dr. Hauschka Purple Light Teint Powder
 
Als ik 's morgens echt weinig tijd heb, skip ik foundation en breng ik met een grote poederkwast een beetje Teint Powder aan over het volledige gelaat. Het is geen dekkend poeder, maar ik vind het effect mooi.  Het poeder egaliseert en corrigeert lichtjes de huid.

Dr. Hauschka Purple Light Teint Powder


Eyeshadow Palette

Een compact paletje met daarin vier bij elkaar passende paarse oogschadw tinten. Ik ben dol op paars en het laat het groen in mijn ogen beter naar voor komen. Paars is een voltreffer als je hazel kleurige of bruine ogen hebt. Het palette bevat twee matte en twee glanzende oogschaduws.


Dr. Hauschka Purple Light eyeshadow palette

De huid rond de ogen en van je ooglid is zeer dun en gevoelig.  Dr. Hauschka voegde zijde en zwarte thee toe aan de formule als extra verzorging. De oogschaduws zijn op basis van mineralen. Meestal zijn mineralen oogschaduws goed gepigmenteerd. Deze zijn iets minder gepigmenteerd en hebben wat meer opbouw nodig. Mede doordat ze tijdens het blenden aan kleur en intensiteit verliezen.

De bijgevoegde applicator is voor mij geen meerwaarde. Ik gebruik zelden tot nooit zulke kwastjes, omdat ik heel wat andere penselen heb. Maar ik zou geen beautyblogger zijn, mocht ik het niet uitgeprobeerd hebben. De applicator zorgt voor een intensere opbouw van de kleuren dan mijn gewone penselen.


Dr. Hauschka Purple Light eyeshadow palette


Dr. Hauschka Purple Light eyeshadow palette swatches
eyeshadow palette & eye definer

Eye Definer 

Dr. Hauschka Purple Light eyeshadow eye definer

Assorti met het oogschaduw palette een bijpassend oogpotlood in een grijs-violette tint. Het potlood heeft aan de achterzijde een sponsapplicator. Waarmee je het potlood kunt vervagen voor een smoky effect. De textuur glijdt over de huid heen, maar is niet meteen het romigste potlood dat ik al uitgetest heb. Desondanks een goede preformance qua pigment. Een goed alternatief voor bruin of zwart.


Dr. Hauschka Purple Light eye definer

Dr. Hauschka Purple Light eye definer


Voor de look gebruikte ik de volledige Purple Light collectie. Ik ben dol op paarse oogschaduw. Dit palette wordt regelmatig gebruikt, zeker in het weekend als ik wat meer tijd heb om te make uppen.

Dr. Hauschka Purple Light

Gelaat   
Maybelline The Eraser concealer
Dr. Hauschka Teint Powder finishing powder
M.A.C BlushBaby blush 

Ogen
Urban Decay Primer Potion Eden oogschaduwbasis
Dr. Hauschka oogschaduw palette 
Dr. Hauschka oogpotlood
Rimmel 24H SuperCurler mascara

Lippen
Dr. Hauschka Liquid Lip Colour nr 01


Conclusie Purple Light limited edition collectie

Dr. Hauschka heeft fantastisch werk geleverd met de introductie van de Purple Light collectie. Een goed begin van 2018! Stuk voor stuk mooie producten die fijn in gebruik zijn en vooral lief zijn voor de huid. Deze make up producten bevatten heel wat natuurlijke ingrediënten en mineralen. Meer van dat aub Dr. Hauschka! Bovendien vind ik het prettig dat de make up look Purple Light draagbaar is en gemaakt is voor de moderne vrouw. Niet teveel tralala'tjes, maar gewoon mooie make up.

De producten zijn vrij van synthetische parfums, conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen, siliconen en PEG's.

Dr. Hauschka Purple Light limited edition is te koop vanaf 1 februari 2018.
Eyeshadow palette - 30.50 euro
Eye Definer - 13.95 euro
Teint Powder - 30.95
Liquid Lip Colour - 17.95 euro



Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

4 opmerkingen:

  1. De kleuren van het oogschaduw palette vind ik heel mooi.
    Zeker fijn voor dagelijks gebruik (denk ik).
    Je hebt er een mooie draagbare dag look mee gemaakt Steffi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie review én look heb je ermee gemaakt! Deze collectie is echt een plaatje! Ik ben de producten momenteel ook aan het testen en moest voor de paarse tintjes uit het palette wel een beetje uit mijn comfort zone ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het zo een mooie collectie!! Toffe look heb je ermee gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De verpakking deed me meteen aan UD denken. Heel mooie collectie

    BeantwoordenVerwijderen