3 feb 2018

RAU COSMETICS GETEST

Heb je al gehoord van het hoogwaardige huidverzorgingsmerk RAU Cosmetics? Heel toevallig ontdekte ik het merk via Instagram. Hun prachtige feed sprak me meteen aan. Afgelopen zomer bestelde ik voor het eerst producten via de webshop en vandaag bespreek ik enkelen.

Rau Cosmetics

RAU Cosmetics is een relatief nieuw merk ontstaan in 2009. De producten van RAU zijn op basis van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen minerale oliën, geen parabenen en zijn grotendeels vrij van PEGs en kleurstoffen. Ze worden ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland volgens de hoogste kwaliteitseisenHet merk wilt uitblinken op inhoud en biedt een betaalbaar alternatief voor de massaproductie binnen de cosmetica wereld.

Doordat de focus ligt op inhoud, zijn de verpakkingen eenvoudig, clean en hygiënisch. De meeste producten zitten in tubes of pompflacons. Geen fancyness, maar dat verwacht ik ook niet bij dit merk. 


BB cream

 5ml - 3.90 euro/30 ml - 16.90 euro/75 ml - 29.80 euro

BB crème combineert make up met huidverzorging. Een product dat ik in het weekend eerder links laat liggen, maar door de week is het een trouwe compagnon. Ik vind het prettig om een BB crème te gebruiken. Het camoufleert oneffenheden, roodheid, wist tekenen van vermoeidheid, beschermt de huid tegen de zon (SPF 15) en werkt hydraterend. Deze BB crème is rijk aan natuurlijke ingrediënten: druivenpitolie, bijenwas, amandelolie, zink, vitamine E en sojaboonolie. Verwacht geen ultra dekking, maar voor mij is dit voldoende voor overdag. De teint oogt fris en gezond. In totaal zijn er drie tinten verkrijgbaar: light, medium en bronze. Ik val tussen light en medium in. Vandaar dat ik ze mix voor de perfecte match. 

RAU Cosmetics BB cream

RAU Cosmetics BB cream

RAU Cosmetics BB cream
 light - medium - bronze

AHA Tonic

200 ml - 19.95 euro
Een verfrissende tonic op basis van milde fruitzuren. In principe een product dat je dagelijks kan en mag gebruiken enkel tijdens de zomerperiode niet. De AHA fruitzuren (wijnsteenzuur, appelzuur en citroenzuur) peelen op milde wijze de huid. Daarnaast zorgt het product voor een betere opname van je serum en dag/nachtverzorging. Witte thee helpt fijne lijntjes te bestrijden en sorbitol werkt hydraterend. Heel wat goeds in één flesje. Ik gebruik de tonic na het reinigen om de laatste restjes make up en onzuiverheden te verwijderen en om mijn huid op milde wijze te exfoliëren. Ik heb geen gevoelige huid, waardoor ik dit product prima dagelijks kan gebruiken (met uitzondering tijdens de zomermaanden). Wel is het aan te raden om overdag een SPF te gebruiken. Op dit eigenste moment is mijn huid rustig. Ik wou dat ik dit product ontdekt had voor mijn zwangerschap. Toen had ik enorm veel last van hormonale acné. De AHA tonic zou ongetwijfeld geholpen hebben mijn huid tot rust te brengen.

RAU Cosmetics AHA Tonic

Detox Cure ampullen

 3 stuks (2 ml) - 9.95 euro/10 stuks (2 ml) - 29.95 euro
Naar deze ampullen was ik zo benieuwd! Ze doen mij denken aan de Klapp bifase ampullen. Of toch tenminste van uiterlijk. Ik gebruik ongeveer één keer per week een ampul 's avonds onder mijn nachtverzorging. Om mijn huid te boosten. De benaming zegt het zelf al, het zijn detox ampullen. Met andere woorden een twee fase serum dat de huid gaat ontgiften van afvalstoffen afkomstig uit het milieu. Het werkstoffencomplex stimuleert de huid tegen huidveroudering, helpt de huid te kalmeren en vermindert roodheid. De ampul bestaat uit een olie en serum gedeelte dat je goed moet schudden voor gebruik. Enkel dan vermengen de werkstoffen zich met elkaar tot de ultieme boost cocktail. Enkele mooie ingrediënten zijn: duindoornolie, amandelolie, panthenol, hyaluron, vitamine E en C en squalanen. Dit mini flesje is in principe voor eenmalig gebruik, maar dit is echt veel te veel. Ik gebruikte de hoeveelheid in één keer op en smeerde hiermee royaal mijn gelaat, hals en decolleté in. Mijn huid had moeite om het product op te nemen. Doordat het teveel was. Daarom zou ik adviseren het flesje half te gebruiken en de andere helft de volgende avond. 's Morgens was mijn huid heerlijk zacht en glowy. 

RAU Cosmetics Detox Cure ampullen

Conclusie

Heerlijke producten die mij stuk voor stuk goed bevallen zijn. Ik testte in het verleden het Hyaluron Ultimate Lifting concentraat uit.  Het is een merk dat prijs kwaliteit zeer goed zit. Weinig tralala heeft, maar focust op zuivere skincare. I love it.

RAU Cosmetics is online te koop. Gratis verzending vanaf 30 euro.

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

8 opmerkingen:

  1. De AHA tonic lijkt me heel fijn, ik ben wel benieuwd naar RAU Cosmetics

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog geen ervaring met dit merk, maar het lijkt me een heel mooi merk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohh, ik vind hun feed ook heel erg mooi! De producten zien er goed uit. Ik ben er zelf nog niet bekend mee. Maybe soon!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kende dit merk nog niet, maar het ziet er wel een mooi en veelbelovend merk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk artikel! Ik heb nog geen ervaring met dit merk. AHA Tonic + Detox Cure ampullen spreken mij het meest aan. De goede prijs kwaliteit is een plus!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij waren al fan en verkochten een klein assortiment online...nu verkopen we het gehele assortiment online en vooral de ampullen zijn toppers. Nu heb ik sowieso een enorme voorkeur voor serums...haha

    BeantwoordenVerwijderen