4 jun. 2017

MIJN DARPHIN HUIDVERZORGINGSRITUEEL

Darphin

2016 was het jaar waarin ik kennismaakte met het merk Darphin. Het is een Frans merk dat botanische ingrediënten combineert met innovatieve technologieën, professionele expertise en sensorische technieken. Ik startte met het Lumière Essentielle olie serum en de bijpassende dagcrème uit te proberen en voor ik het goed en wel besefte had ik nog drie extra Darphin producten in mijn badkamer staan. 


In België is Darphin te koop bij de apotheek en gelukkig de apotheek waar ik ga, verkoopt Darphin. Hoera! Echter geen paniek als je geen plaatselijke apotheek hebt die Darphin verkoopt, je kan ook online Darphin bestellen via online apotheken. Meestal kan je links en rechts leuke aanbiedingen scoren en mooie kortingen meenemen.

In het najaar van 2016 lanceerde Daphin de Lumière Essentielle lijn. Ik maakte ermee kennis tijdens een leuk event in Antwerpen dat volledig in teken stond van verwennerij. Het gamma bestaat uit een olie serum en een gel dagcrème met als doel de huid opnieuw te laten stralen, te voorzien van een hydra shot en een beetje extra plumping.

Darphin Lumière Essentielle

Het Lumière Essentielle illuminating oil serum ziet er apart uit doordat er meer dan 7000 micro parels essentiële olie in de flacon zichtbaar zijn. De zeven blend van essentiële olie is samengesteld uit neroli, rozen, ylang ylang, cederhout, gember, tangerine en sinaasappel. Wat maakt dat de geurbelevenis zeer citrusachtig is. Fris met een pittig toetsje vanwege het cederhout en de gember. Daarnaast bevat het serum een lichte verzorging op basis van hyaluronzuur. Zodra je begint te pompen, mengen de twee componenten tot één geheel.

De pompflacon is praktisch, hygiënisch en makkelijk doseerbaar. Het serum is qua textuur iets lobbiger dan wat ik van een serum gewoon ben en komt wellicht vanwege het hoge percentage toegevoegde verzorgende en verhelderende oliën. Aanbrengen doe je volgens het Darphin ritueel. Voor de nieuwsgierigen onder ons houdt dat in dat je het serum aanbrengt met zachte bewegingen te starten op gelaat, hals en decolleté. Vervolgens met lichte druk van de handpalmen op wangen, kin en voorhoofd en eindigen met een tokkelende beweging. Het serum transformeert naar een lichte textuur die zeer makkelijk in de huid indringt en niet plakkerig of vet aanvoelt. De combinatie tussen pure essentiële oliën en het hyaluronzuur zorgt voor een goede basis van hydratatie en glowyness

Darphin Lumière Essentielle

Ook de Lumière Essentielle gel dagcrème bevat dezelfde tweevoudige werking. De cocktail van essentiële oliën, zoals hierboven beschreven, geven éclat aan de huid terwijl de cashmeren zachte gel hydrateert en de huidbarrière versterkt. Opnieuw breng je de dagcrème aan via het gekende Darphin ritueel waardoor de gel transformeert in een lichte olie. Instant comfort, hydratatie en een gezonde gloed. Mijn huid voelt soepel aan en ik kan niet ontkennen dat het licht weerkaatst op mijn naakte huid. 

De combinatie van deze twee olie rijke producten kan too much zijn voor een gemengde huid en al zeker voor de vette huid. Door de zwangerschap is mijn huid genormaliseerd en behoor ik eerder in de categorie thuis van normaal tot gemengd. Waardoor ik tegen de late namiddag overtollige glans opmerk. Vandaar gebruik ik regelmatig de gel dagcrème in combinatie met het HydraSkin serum overdag en 's avonds het Lumière Essentielle duo. Heb je een droge huid dan krijgt dit duo waarschijnlijk heel veel hartjes van jou.

Darphin Lumière Essentielle

Darphin Lumière Essentielle

Van het HydraSkin serum gesproken, dit serum is intussen een zeer trouwe compagnon van mij geworden. Het is een ultra dunne water textuur die je oppompt, aanbrengt en instant verfrissing en dorstlessing geeft aan de huid. Het herstelt de nodige vochtreserves in de huidcellen en doet gewoon wat het moet doen. In mijn ogen een zeer fijn en goed product waar iedere huid baat bij heeft.

Darphin HydraSkin serum

Darphin HydraSkin serum

Tot slot hecht ik veel belang aan een goed gereinigde huid. Je kan de beste en duurste skincare producten in huis hebben, als je huid niet grondig gereinigd is, kan geen enkel product optimaal inwerken. Bij Darphin hebben ze verschillende reinigers afgestemd op verschillende huidtypes. Ik heb er twee verschillende. De Intral Air Mousse Cleanser is er eentje voor de gevoelige huid op basis van kamille. Een zeer luchtige reinigingsmousse die in alle zachtheid de huid reinigt. Deze vind ik plezant om te gebruiken in de ochtend.  Na het reinigen voelt mij huid comfortabel aan en niet trekkerig. 

Darphin Intral Air Mousse Cleanser

Darphin Intral Air Mousse Cleanser

De Cleansing Foam Gel is een schuimende gelreiniger met waterlelie extract. Ik blijf reinigen in combinatie met water een fijn gevoel vinden. Deze gel gebruik ik vaker 's avonds na een micellair water om de laatste restjes make up etc te verwijderen. Een fijn product voor de normaal tot gemengde huid en met een lekker fris geurtje. Heerlijk!

Darphin Cleansing Foam Gel

Darphin

Intussen ben ik zo'n drie maanden intensief de Darphin producten aan het gebruiken. Af en toe probeer ik wel eens iets anders, maar ik ben tamelijk honkvast geweest de laatste tijd. Ik merk dat ik lang toekom met de producten. Budgetgewijs zijn de producten duurder dan een standaard apotheekersmerk, maar de producten zijn verrijkt met natuurlijke ingrediënten. Niet 100% natuurlijk, maar Darphin probeert zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en essentiële oliën te verwerken in hun producten. Wat de kostprijs natuurlijk beïnvloedt. De producten gebruik ik nu al een tijdje en sommigen zijn intussen ver gevorderd, maar op zijn ze nog niet. Doordat je vaak maar een kleine hoeveelheid nodig hebt.


Darphin is te koop bij de (online) apotheek.
Darphin Lumière Essentielle gel crème 50 ml - 49 euro
Darphin Lumière Essentielle oil serum 30 ml -  59 euro
Darphin HydraSkin serum 30 ml - 48 euro
Darphin Cleansing Foam Gel 125 ml - 18 euro
Darphin Intral Air Mousse Cleanser 125 ml - 27 euro


Beauty Treasures

2 opmerkingen:

  1. De Lumière Essentielle producten trekken mijn aandacht wel! Darphin staat nog op mijn lijstje van graag te proberen producten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zien er inderdaad hele fijne producten uit, het proberen eens waard.

    BeantwoordenVerwijderen