21 mei 2017

NIEUWE PARFUMS VOOR HET VOORJAAR


nieuwe parfums voor het voorjaar

De laatste weken heb ik een aantal nieuwe geuren binnen gekregen die perfect passen bij het voorjaar. Hoogtijd om ze even op een rijtje te zetten en je de kans te geven deze newbies te ontdekken. Wie weet zit jouw nieuwe geur hier wel tussen.


Azzaro - Mademoiselle Azzaro

Laten we de spits afbijten met de nieuwe Azzaro geur voor vrouwen. Mademoiselle Azzaro is geïnspireerd op een Parisienne met tijdloze levensvreugde en elegantie. Een gefacetteerde flacon, poederroze vloeistof en een satijnen strik zijn een iconische verwijzing naar het couturehuis van Azzaro. Schattig, lief en een eyecatcher voor de jonge meiden onder ons.
Azzaro Mademoiselle Azzaro

De eau de toilette is opgebouwd uit geurnoten afkomstig van mandarijnbloesem, perzik, boerenjasmijn en irishout. Beeld jezelf een combinatie in van een fruitig boeket bloemen. Ik herken een fruitige frisheid zonder dat de geur zoet overkomt en met de nodige vrouwelijkheid. Een makkelijk te dragen geur vind ik dit. De houdbaarheid is gemiddeld.

Azzaro Mademoiselle Azzaro eau de toilette 30 ml - 45 euro/50 ml - 63 euro

Rituals - Oasis de Fleurs

Deze limited edition  eau de parfum is geïnspireerd op een reis naar het oude Arabië. Eerst en vooral kan ik zeggen dat dit een bijzondere, iets groenere geur is. Bestaande uit een frisse opener met bergamot uit Calabrië, mandarijn en Brazilliaanse munt. Een bloemig hart met roos, Arabische jasmijn, heliotroop en Indonesische orchidee en een warme basis van mos, muskuszaad en sandelhout. 

Rituals Oasis de Fleurs

Rituals Oasis de Fleurs

De geur is heel puur en apart. Niet iedereen gaat zich in deze geur herkennen. Voor mij is dit een aanrader als je houdt van pittige frisheid die langzaam aan vervormt naar een warme bloemengeur. De houdbaarheid is goed, zeker in sjaals en op kledij blijft deze geur lang nazinderen. De verpakking vind ik perfect passen bij de geur, net een tikkeltje anders.

Rituals Oasis de Fleurs eau de parfum 50 ml - 39 euro 

DKNY - Be Tempted eau so blush 

Het gekende groene appeltje was één van mijn eerste parfums en nog steeds vind je deze terug in mijn parfum collectie. Ik blijf er dol op. Ik was dan ook zeer blij om te ontdekken dat er een nieuwe DKNY appel aan de familie toegevoegd is namelijk Be Tempted eau so blush. 

De geur is sinds Valentijn te koop en is een zeer verleidelijk parfum. Speels, sensueel en uitgesproken vrouwelijk. Tussen de topnoten herken je roze pompelmoes, bloedsinaasappel, magnolia en rode bes. In het midden pioenroos, jasmijn en cederhout en in de basis romig hout, abrikoos en muskus.  

Deze nieuwe DKNY geur heb ik de afgelopen weken zeer veel gedragen. Blijft goed hangen op de huid en geeft mij een vertrouwd gevoel. Mede doordat ik al zo lang de klassieke Be Delicious geur draag denk ik. Qua verpakking geen verrassing, ditmaal een roze vloeistof in een metallic roze jasje.

DKNY Be Tempted eau so blush

 DKNY Be Tempted eau so blush eau de parfum 30 ml - 44,48 euro/50 ml - 66.74 euro/100 ml - 94.15 euro

 Salvatore Ferragamo - Signorina in fiore

Hoe mooi is deze verpakking! De geur is eveneens om instant verliefd op te worden en als je het mij vraagt een op en top lente geurtje. Een exclusiviteit bij Planet Parfum waardoor het merk je misschien minder bekend in de oren klinkt.

In 2011 werd de orginele Signorina geur gelanceerd en anno 2017 komt er een fruitig zusje bij namelijk Signorina in fiore. Als we naar de geurnoten piramide kijken herkennen we een fruitige start met nashi peer, granaatappel en appelsorbet. Een hart vol kersen- en jasmijnbloesems en tot slot een vleugje witte muskus en sandelhout. Deze eau de toilette klasseer ik onder dezelfde categorie als Mademoiselle Azzaro. Een parfum dat zeer makkelijk te dragen is en bij velen in de smaak zal vallen. Qua houdbaarheid merk je dat het geen eau de parfum is.

Salvatore Ferragamo Signorina in fiore

Salvatore Ferragamo Signorina in fiore eau de toilette is exclusief te koop bij Planet Parfum. 30 ml - 46.50 euro/50 ml - 65.50 eur0/100 ml - 91.50 euro

Carven  - Le Parfum

Een vrouw met karakter draagt Le Parfum van Carven. Toch moet je geen zware, zwoele of Oosterse geur verwachten. Integendeel. Le Parfum is opgebouwd uit een boeket delicate en schalkse witte bloemen. 

Le Parfum heeft een houdbaarheid om U tegen te zeggen. De geur opent meteen bloemig met een mix van mandarijnbloesem, witte hyacint en abrikoos. In het midden herken je pronkerwt, ylang-ylang en jasmijn. Je blijft achter met een geur op basis van sandelhout, osmanthus en patchoeli. Naar mijn idee een geur waar je op kan vertrouwen, zeker als je doorheen de dag niet graag je parfum bijwerkt.

Carven Le Parfum

Carven Le Parfum eau de parfum is te koop bij Planet Parfum. 30 ml - 46.90 euro/50 ml - 68.50 eur0/100 ml - 88.90 euro

L'Occitane - Arlésienne

Tot slot sluiten we het rijtje af met een geur van L'Occitane Arlésienne. Mocht je fan zijn van deze geur dan houdt het niet op met enkel en alleen een eau de toilette. Het gaat verder en je kan genieten van een douchegel, een zeep, een beauty milk, ... allemaal met deze Arlésienne geur. Een subtiel boeket van roos, violet en met een kruidige toets van saffraan. De verpakking is standaard en roept weinig wow effect bij mij op.

L'Occitane Arlésienne

L'Occitane Arlésienne eau de toilette75 ml - 62 euro

Zes mooie, unieke geuren op een rij die perfect zijn om te dragen tijdens het voorjaar. Het zal je niet ontglipt zijn, maar de meeste geuren zijn bloemige parfums met de nodige frisse noten. Zelf grijp ik het vaakste naar DKNY Be Tempted en Salvatore Ferragamo Signorina in fiore. De geur die mij het minst wist te bekoren is de L'Occitane Arlésienne.

Welke geur spreekt jou het meeste aan?

Beauty Treasures
 

3 opmerkingen:

  1. Je hebt weer een mooi voorraard! Die van DKNY vind ik alvast heerlijk zoet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je weet waarschijnlijk wel dat ik Mademoiselle Azzaro heerlijk vind ;) de nieuwe DKNY is wrs ook wel mijn ding

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben wel benieuwd naar de geur van DKNY en Ook wek L'Occitane. Van Rituals heb ik zo een kleintje en die vind ik ook heel fijn.

    BeantwoordenVerwijderen