15 mei 2017

LIERAC LUMILOGIE SERUM

Mijn huid heeft het laatste anderhalf jaar serieus puberaal gedrag vertoond. Daar waar ik tijdens mijn puberteit geen enkel puistje had, wist ik op mijn 27ste perfect wat puistjes zijn. Geloof me, dat is geen fijne ervaring. Soit, intussen is mijn huid opnieuw stabiel maar blijf ik achter met rode littekentjes. Allemaal ten gevolgen van mijn nare acné periode. Tijdens een Lierac event, intussen een paar maanden geleden, ontdekte ik hun nieuwste serum Lumilogie.  Een intensieve dag- en nachtbehandeling die alle soorten vlekken de klok rond aanpakt. Ik ging aan de slag met het testen van het serum. 

Lierac Lumilogie serum

Het serum pakt drie soorten vlekken aan: vlekjes in wording, zichtbare vlekken en hardnekkige vlekken. Het kan gaan over pigmentvlekken, maar ook litteken restanten kunnen behandeld worden via Lumilogie. Wist je dat pigmentvlekken de vijand nummer drie van schoonheid is in Europa? Deze intensieve dag- en nachtbehandeling is gebaseerd op een LED en peeling techniek.

Lierac Lumilogie serum

Het serum bestaat uit twee delen namelijk een serum voor overdag en een serum voor 's nachts. De drie basisingrediënten zijn hexyl R., waterlelie en extract van weegbree en daarnaast heeft elk serum zijn eigen specifiek ingrediënt. Zo is het dagconcentraat verrijkt met vitamine E en vitamine B3 (niacinamide) voor een preventieve en verhelderende werking. Er zit een lichte parelmoer in het serum dat de huid instant stralender maakt. 's Nachts mag het allemaal wat krachtiger en zijn er zeven hydroxizuren (glycol, salicylzuur, melkzuur, ...) toegevoegd. Het doel van het nachtconcentraat is celvernieuwing op gang brengen en een peeling effect. Vergissen is bijna onmogelijk, want bovenop de pomp wordt door middel van een zonnetje en een maantje aangegeven welk serum wanneer te gebruiken is. Het serum is geparfumeerd (witte muskus en magnolia). Zelf heb ik er geen last van. Toch is het misschien opletten als je een gevoelige huid hebt.

Lierac Lumilogie serum

Intussen heb ik vandaag het laatste druppeltje opgebruikt en ben ik dus ook klaar om een definitief eindoordeel te vellen. Het Lumilogie serum bevalt mij qua textuur, smeerbaarheid, geur, ... . Maar... de belangrijkste vraag is, maakt het Lierac Lumilogie serum een verschil? Het antwoord hierop ligt tussen ja en neen. Pigmentvlekjes en roodheid van littekens verminderen niet op 1,2,3. Dat is een proces dat over meerdere maanden (jaren?) heen gaat. Toch merk ik dat enkele vlekjes lichter en minder opvallend geworden zijn. Verdwenen zijn ze niet, maar minder opvallend wel. Ik geloof er dan ook in als je dit serum op lange termijn gebruikt dat het een corrigerende werking heeft.

De flacon bevat twee keer 15 ml wat niet super veel is (te vergelijken met de inhoud van de meeste oogcrèmes). Lierac geeft aan dat het goed is voor één maand van intensieve behandeling. Zelf heb ik er toch bijna twee maand meegedaan omdat ik het eerder lokaal gebruikte. Prijsgewijs kan je dit serum zeker vergelijken met parfumerie prijzen.

Lierac Lumilogie serum

Lierac Lumilogie serum 30 ml - 55 euro
Te koop bij de (online) apotheek.


Beauty Treasures

2 opmerkingen:

  1. Eigenlijk kwam je artikel als geroepen 😘
    Ik was net op zoek naar iets nieuws 😉 Ook ik heb door acne last van plekjes en ik krijg er nu nog soms bij 😭
    Ik heb het Vital Light Serum van Clarins gebruikt, maar niet altijd consequent 😞.
    Toch merk ik dat langdurige plekjes iets lichter en iets kleiner zijn geworden.
    Misschien moet ik toch maar eens consequent gaan smeren 😉
    Ik was aan het lezen over Even Better Clinical Dark Spot Corrector van Clinique.
    Is het Lierac serum alle huidtypes ? En erna doe je nog een dag/nachtcrème op?
    Mijn nieuwsgierigheid is wel hiermee gewekt 😃

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt. Dit serum is geschikt voor alle huidtypes. Is ook van textuur licht en trekt makkelijk in zowel het ochtend als avondserum. Erna breng ik gewoon mijn dag/nachtverzorging aan. Wel raad ik aan als je een anti pigment serum gebruikt, dat je je goed beschermt tegen de zon. Dus vergeet je SPF niet te smeren.

      Verwijderen