18 feb 2017

L'OCCITANE ROSE COLLECTOR KIT & SOLIDARITY BALM

L'Occitane


Om hopelijk de laatste winterprik dagen door te komen stel ik je voor L'Occitane Rose Collector kit en hun Solidarity Balm. De perfecte bondgenoten tijdens de winter. Kijk snel mee voor meer info en een volledige review.

L'Occitane Rose Collector kit

L'Occitane werkte samen met gekende illustrator Soledad Bravi voor het creëren van drie leuke kits in de geuren Roses et Reines, Karité en Fleur de Cerisier. Ieder doosje bevat een 30 ml handcrème en een 12 ml lipbalsem. Ik ontving de geur Roses et Reines om uit te proberen.

De handcrème bevat een geparfumeerde bloemengeur met extracten van rozen uit Grasse, Bulgarije, Marokko en Turkije vermengd met een uniek extract van rozen uit de Haute-Provence. De thuisbasis van L'Occitane. De geur wordt bekomen volgens een traditioneel procedé. De vers geplukte rozenblaadjes worden in een oliebad gelegd. De geur van de rozen trekt vervolgens in de olie en geeft de olie een fruitig aspect. Naast de rozengeur bevat de handcrème vitamine E en karitéboter als verzorgende werking. De textuur is licht en trekt makkelijk in. Net als de handcrème is ook de lipbalsem verrijkt met karitéboter en geeft de lippen een roze tintje. Ik vind de producten fijn in gebruik, maar ik ben geen grote liefhebber van de geur van rozen. Waardoor ik in de toekomst eerder zou kiezen voor de karité variant. Echter over geuren en kleuren valt niet te discussiëren en heeft alles te maken met je persoonlijke voorkeur.

L'Occitane Solidarity lipbalm

Een product waar ik super enthousiast over ben, is de Solidarity Balm. Het is een lipbalsem op basis van karitéboter waarbij de opbrengst integraal naar het goede doel gaat. L'Occitane gebruikt al 40 jaar lang karitéboter (ook wel sheabutter genoemd) in hun producten en momenteel zorgen zo'n 17 000 Afrikaanse vrouwen voor de productie van karitéboter. Dit jaar wil L'Occitane hun dankbaarheid uiten en ontwikkelde de Solidarity Balm met de geur van viooltjes. De Afrikaanse print verwijst naar de vrouwen en hun kleurrijke jurken. Als je deze lipbalsem koopt, draag je een steentje bij aan vrouwenleiderschap in Burkina Faso. De geur van deze lipbalsem is zo heerlijk. Aanrader!

L'Occitane is te koop via een L'Occitane boutique, zelfstandig verkooppunt of de e-shop.
L'Occitane Rose Collector hand cream & lipgloss kit - 16.50 euro
L'Occitane Solidarity balm - 5 euro


Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

6 opmerkingen:

  1. Ik hou van de verpakking en rozengeur, ik zal toch eens moeten op zoek gaan naar deze producten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De producten zijn te koop via de L'Occitane winkels en hun eshop, Holland&Barett verkoopt het ook en daarnaast vind je het af en toe ook terug bij biowinkels.

      Verwijderen
  2. wauw de verpakkingen zien er echt mooi en schattig uit <3

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke verpakkingen. Die lipbalsem klinkt goed

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ben echt doooool op de geur van de Solidarity Balm. Vam die duootjes heb ik zelf de shea versie.

    BeantwoordenVerwijderen