14 mei 2016

DIY BEAUTY TREATMENTS MET PHYTOSUN

Wie het woord aromatherapie hoort, denkt meteen aan etherische oliën die verdampt worden in een geurbrandertje. Of niet? Wist je dat je deze kleine flesjes kan gebruiken voor het creëren van heerlijke, ontspannende DIY* beauty treatments? Ik verklap vandaag enkele relaxerende beauty treats voor een me-time moment at home. Perfect voor verlengde weekends zoals deze door te brengen!
 * DIY = do it yourself

Phytosun macadamia olie en Bodysol douchegel
 

Glans treatment voor het haar

Dit is echt easy peasy! Voeg bij je favoriete shampoo een druppeltje Ylang-Ylang olie. In principe volstaat één druppeltje, maar aangezien ik houd van gezond en glanzend haar, voeg ik twee à drie druppeltjes toe. Ylang Ylang ruikt exotisch en geeft een instant zomers gevoel. 

Phytosun essentiële oliën

Anti-age treatment voor het gelaat

De Phytosun macadamia olie is van goede kwaliteit. Naast het feit dat het een puur natuurlijk product is, is deze olie op natuurlijke wijze gewonnen uit een eerste koude persing van zorgvuldig geselecteerde notenDeze olie zuivert de huid en geeft éclat. Meng 30 ml (een flesje) macadamia olie met 30 druppels rozengeranium (herstellende werking op de huid).  Dit anti-age olie serum kan dagelijks gebruikt worden 's morgens en 's avonds. Het handige pompflesje is makkelijk  te doseren. 

 Relaxerende massage

Doem denken is niet aan de orde tijdens dit verlengde weekend! Basilicum helpt de zonnige kant des levens te zien. Vermeng 5 druppels basilicum in 5 ml macadamia olie en masseer je lijf of laat jezelf masseren. Nog beter!

Phytosun essentiële oliën

Beauty aromabad

Vermeng in een dosis douchegel, bij voorkeur een neutrale geur, 5 druppels Ylang-Ylang en 5 druppels rozengeranium. Goed laten intrekken (in een kommetje) en voeg het mengsel toe aan je badwater. Etherische oliën vermengen niet met water, vandaar dat je ze voorafgaand in een douchegel of badolie vermengt. Een neutrale douchegel die zeer geschikt is voor dit aromabad is de Bodysol douchegel voor de normale huid met zoete amandelolie.

Phytosun is te koop bij de (online) apotheek. 
Macadamia olie 30 ml - 9.90 euro
Basilicum 15 ml - 9.30 euro
Ylang Ylang 5 ml - 11.60 euro
Rozengeranium 15 ml - 14.80 euro


Beauty Treasures

4 opmerkingen:

 1. Ik heb eventjes die Ylang-Ylang-olie in shampoo gedaan, maar vond de combinatie met m'n eigen shampoo's eigenlijk niet zo goed! Denk dat ik 't nu eens ga proberen te combineren met babyshampoo!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Phytosun... is dan een onderdeel van Phyto?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor zover ik weet niet. Pytosun is een merk gespecialiseerd in essentiële oliën die je kan kopen bij de apotheek.

   Verwijderen
 3. Fijne tips! Ik zou er meteen een aromabad van maken :)

  BeantwoordenVerwijderen