10 mei 2016

RITUALS AYURVEDA

Vlak na nieuwjaar werd ik uitgenodigd door Rituals voor een sfeervol, kleinschalig event. Waarbij de mogelijkheid aangeboden werd om kennis te maken met de Ayurveda lijn. De laatste tijd heb ik veel aan mijn hoofd en dan is het fijn om even een me-time moment in te bouwen. Om even op adem te komen in gezelschap van enkele fijne Ayurveda producten. Geïnspireerd op een eeuwenoud ritueel met als doel lichaam en geest opnieuw in evenwicht te brengen. Ik kan je verzekeren deze producten zijn een feest om te gebruiken. 

Rituals Ayurveda

De blend van Indische Roos en zoete amandelolie is warm, maar tegelijkertijd lichtjes zoet. Door meerdere producten uit dezelfde lijn te gebruiken, layer je de geur en kan je lang nagenieten van dit perfecte geurhuwelijk. 

Rituals is gekend om zijn fantastische shower foams. Yogi Flow is daar geen uitzondering op. In contact met water transformeert de gel tot een romige schuimlaag waarmee je zalig jezelf kan inzeepen. Een restje over? Niet wegspoelen aangezien deze schuim uitstekend werkt als scheerschuim op de benen.

Rituals Ayurveda

De absolute topper uit deze Ayurveda lijn is voor mij de Himalaya zoutscrub. Waarom heb ik deze geweldige zoutscrub niet eerder leren kennen? De pot bevat oeroude kristalzouten uit de Himalaya met een verkwikkende en zuiverende werking op je lijf. Meng voor je van start gaat het geheel want standaard drijven de verzorgende oliën bovenaan. De mix van verse munt, zoete amandelolie en Indische Roos laten een verzorgend laagje na waardoor ik in de zomer zelfs geen nood heb aan een bodylotion nadien. De huid krijgt een stevige boost. Dode huidcellen worden verwijderd en de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Na het douchen blijft mijn huid nog even natintelen en dit vind ik zo'n ontspannend gevoel. Alsof de lange werkdag letterlijk van mijn schouders afvalt. 

Rituals Ayurveda

Rituals Ayurveda

De combinatie van aloude Ayurvedische ingrediënten: Himalaya honing en Indische Roos hebben een verzachtende en relaxerende werking op de huid. Honey Touch is een fluwelige bodycrème die lekker smeert. Het lijkt net zachte boter die de huid soepel en zacht maakt en tegelijkertijd intens hydrateert. De geur die uit deze pot komt is zeer herkenbaar.

Rituals Ayurveda

In de traditionele Ayurvedische geneeskunde staat (dagelijkse) massage centraal. Een massage bevordert het algemene welzijn en voert afvalstoffen af. Shanti Chakra body oil is een verzorgende lichaamsolie om het vochtniveau in de huid op peil te houden. De transparante olie zit verpakt in een handige pompflacon en sublimeert de huid prachtig. Ideaal voor het aankomende seizoen. Op zich trekt de olie relatief snel in de huid, maar zelf prefeer ik deze om 's avonds te gebruiken. Als ik weet dat ik vervolgens mijn slaapoutfit kan aantrekken

Rituals Ayurveda

En van slaapoutfit gesproken. Op mijn beddengoed verstuif ik het Chakra Water voor een volmaakte afwerking van mijn eigen Ayurveda ritueel. Heerlijk ontspannend om in slaap te vallen, hoewel manlief de geur net een tikje te overweldigend vindt. Of zou dat liggen aan het feit dat ik royaal in het rond spuit met dit kleine flesje #knipoog? Je kan dit geurend water ook gebruiken op je kleding en op het lichaam. 

Tot slot sluiten we het rijtje af met de Shikakai Secret conditioner. Een lichte conditioner die het haar zacht maakt, makkelijk doorkambaar en extra glans toevoegt. Ik vind het geen slechte conditioner, maar ik ren hier niet speciaal naar Rituals voor.

Rituals Ayurveda

Een zalige lijn als je opzoekt bent naar innerlijke rust en puur genot. De geur is ontspannend en warm. Mijn aanraders uit de collectie zijn Yogi Flow shower foam, Himalaya scrub en Honey Touch bodycrème. 
 
Te koop bij Rituals, Inno en Ici Paris XL.
Yogi Flow shower foam 200 ml - 8 euro
Himalaya scrub 450 gram - 19.50 euro
Honey Touch bodycream 200 ml - 15.50 euro
Shanti Chakra body oil 100 ml - 16.50 euro
Chakra Water 50 ml - 16.50 euro
Shikakai Secret conditioner 200 ml - 9.50 euro

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

13 opmerkingen:

 1. Yogi Flow staat in onze douche nu, maar hij is bijna op, nooooo! Ruikt zo lekkerrrrr...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door een mix van goede naam met een aziatisch ritueel maakt dit deze lijn meteen zo interessant. Ze staalt ook zo luxe uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oehh...klinkt als heerlijke producten, vooral naar de scrub ben ik benieuwd :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt allemaal erg hebberig :) Ik ben nu vooral benieuwd naar de Himalaya Scrub!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héérlijke producten hé! Rituals is echt zo'n fijn merk hé! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Himalaya scrub is echt zalig!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alle producten van deze lijn klinken zo fijn en heerlijk :D Die scrub! Vind de andere lijnen van Rituals ook zo fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeer fijne producten zijn dit, ik moet dringend ook nog eens een me-time moment inlassen :)

  Ilona
  www.artthisisart.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb al deze producten van Rituals, inclusief geurkaars en geurstokjes. Ik woon in Spanje en ze gaven dit lot met een jaarabonnement van Marie-Claire voor maar 35 euro. Ja daar kan je moeilijk aan weerstaan dan. Ilk vind persoonlijk het chakrawater niet ruiken zoals de bodycreme. Ruikt meer zoals de geurstokjes naar rozen en ceder , wat ik niet zo lekker vind...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is een goede deal! Niet alle producten ruiken inderdaad hetzelfde. De Himalaya scrub ruikt ook anders. Soms is het even zoeken wat je precies lekker vindt! Veel plezier met de producten.

   Verwijderen
 10. LOVE deze lijn ook! Rituals kan bij mij precies weinig mis doen, houd van zoveel van hun geuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Rituals geuren zijn hemels net als de producten en texturen.

   Verwijderen