6 feb 2016

CIEN LENTE COLLECTIE - REVIEW & MAKE UP LOOK

Sinds een tweetal weken is de Cien lente look te koop bij Lidl. Een budgetvriendelijke make up collectie rijk aan vrolijke lipglossjes, lipsticks, oogschaduws, mascara's en verschillende tinten nagellak. De collectie biedt voor ieder wat wils. Ik ging aan de slag een maakte een budgetvriendelijke make up look met de producten. 

Cien oogschaduw

Ik zal beginnen met hetgeen mij niet heeft weten te overtuigen: de oogschaduws. De tinten lijken in de verpakking oké met een leuk patroontje erbij. Maar dan... . Wanneer je de oogschaduw aanbrengt over een goede oogschaduwbasis wordt de kleur lichtelijk geïntensifieerd maar het geheel blijft té subtiel voor mij. Waarbij sommige tinten zelfs moeilijk van elkaar te onderscheiden zijn. Soft Toffee en Starlight lijken op het ooglid sterk op elkaar. 

Voor de look bracht ik over M.A.C Painterly paint pot Cien Soft Toffee oogschaduw aan (het bewegend ooglid) en Starlight onder de wenkbrauwen. Onder het oog vervaagde ik een zwart oogpotlood met de oogschaduw Denim Blue. Rose Garden bracht ik aan in de binnenste ooghoek. Langs de bovenste wimperrand tekende ik met een zwart oogpotlood een eyeliner om het geheel net dat tikkeltje meer dimensie te geven. Starlight vind ik overigens een tof kleurtje om mee te spelen als highlighter op de jeukbeenderen. En dit zou bijgevolg ook de tint zijn die ik zou aanraden om te kopen.

Cien lente look 2016
 

Cien mascara 

In het verleden testte ik de Cien All in One Lash Booster mascara uit. Helaas droogde de mascara snel uit waardoor het spinnenpoten effect opduikte. Extreme Lashes is een volumegevende mascara met een polymeren kwastje. Persoonlijk houd ik van dikke wimpers dus een volume mascara past het beste bij mijn voorkeur. Deze Extreme Lashes mascara werkt fijn en zorgt voor een mooie donkere wimperaanzet.

Cien lente look 2016
 Oogschaduw: Denim Blue - Soft Toffee - Starlight - Rose Garden

Cien lipgloss en lipstick

De combinatie tussen de lipstick 36 Matt Rose en lipgloss 36 Soft Rose zorgt voor een mooi neutraal effect. Twee producten waar ik overdag naartoe grijp omdat ze makkelijk in gebruik zijn en fijn aanvoelen. De lipstick voelt zacht en romig aan op de lippen. Qua verpakking straalt de lipstick weinig karakter uit, maar de inhoud weet ik zeker te appreciëren. De gloss heeft een lange, smalle applicator. Zo eentje kom je enkel tegen bij Cien.  Een crème finish is het meest neutrale en het makkelijkste te combineren met een lipstick vind ik persoonlijk. De gloss plakt niet en voelt comfortabel aan op de lippen.

Net boven mijn cupidoboog gebruikte ik een klein beetje Starlight oogschaduw voor een vleugje highlight. Ik houd wel van dit effect. Wat vind jij ervan?

Cien lente look 2016
Cien lente look 2016

Cien nagellak 

Qua nagellak tinten zit de trend look er meestal boenk op. Afgelopen winter creëerde Cien een nagellak die identiek was aan  Givenchy Grenat Initié. In dergelijke gevallen bespaar je jezelf een stevige duit door te kiezen voor het budgetvriendelijke alternatief.

Ditmaal pikte ik er drie tinten uit die mij aanspreken. Als je houdt van de pinky kleuren dan zit je zeker goed. De formule brengt makkelijk aan en het penseeltje is breder waardoor het lakken een stuk aangenamer is. 


Cien lente look 2016
Juicy Coral - Candy Rose - Lollipop


Conclusie

Denk eraan, het betreft een trend look die gelimiteerd is. Sommige items gaan snel en op is op. De producten zijn budgetvriendelijk en kosten per stuk 1.99 euro. Het uitproberen waard lijkt mij. De nagellaken en lipsticks vind ik aanraders. De glossjes zijn leuk om te testen, maar diegenen met een parelmoer finish skip je best. Deze ogen al snel jaren '90. Tenzij je all the way wilt gaan en bewust kiest voor deze look. De mascara zou ik heraankopen omdat ik het een fijne mascara vind voor de prijs wat je er voor betaalt. Houdt er echter rekening mee dat deze mascara veel sneller uitgedroogd zal zijn dan een drugstore brand mascara. De oogschaduws zijn niet helemaal mijn ding omdat de pigmentatie aan de wensen overlaten.

Te koop bij Lidl.
Cien make up limited edition - 1.99 euro


Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

8 opmerkingen:

  1. jammer dat de oogschaduws wat tegenvallen, maar ik vind dat je er nog wel een mooie look mee hebt weten te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beetje zonde van de oogschaduw, maar je look vind ik erg mooi geworden! Leuk dat een winkel als Lidl een makeup collectie heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De lipkleur vind ik wel heel mooi moet ik zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De lip- en nagelproducten vind ik er wel goed uit zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zoek die lipproducten al vrij lang maar ik vind ze niet in Brugge. Die lipproducten lijken mij wel wat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De make up ligt meestal dichtbij de kassa ofwel bij de beauty afdeling.

      Verwijderen
  6. Ik vind de combinatie lipstick/lipgloss er het meeste uitspringen! Jammer van de oogschaduws.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De lipgloss staat je mooi! De rest van de make-up ook, natuurlijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen