12 okt. 2015

CIEN: BUDGETVRIENDELIJKE HERFST LIPGLOSSJES

Cien, het huismerk van Lidl, heeft voor dit najaar acht tinten lipgloss voor een zacht prijsje. De kleuren zijn gevarieerd en passen perfect in het thema van het najaar. 

Cien lipgloss herfst collectie
Cien lipgloss herfst collectie

In het voorjaar reviewde ik de frisse glossjes voor de lente. Destijds was ik positief over de lipglossen van Cien en ook nu weer kan ik een gelijkaardig verhaal brengen. De tubes zijn niet meteen luxe of spectaculair maar de gloss an sich is fijn in gebruik. Licht plakkerig wat door sommigen als vervelend ervaren kan worden. Persoonlijk houd ik hier wel van aangezien de houdbaarheid hierdoor verlengd wordt. 

Cien lipgloss herfst collectie

De herfst collectie bestaat uit: Diamond Rose, Sparkling Champagne, Nude Lips, Bronze Shimmer, Mahagony Shimmer, Plum Shimmer, Romantic Kiss en Berry Cocktail. Een gevarieerde cocktail tussen nude, bronze en roze tinten. 

Cien lipgloss herfst collectie swatches

Sommige tinten zijn een herhaling van de lente look en bijgevolg niet nieuw. Deze oude bekenden zijn Diamond Rose, Sparkling Champagne en Nude Lips. Bronze Shimmer is een nieuwkomer. De koperkleurige gloss oogt warm en staat leuk voor het najaar. Hoewel het toch even wennen is. Ik heb nog nooit eerder een soortgelijke kleur gebruikt.

Cien lipgloss herfst collectie swatches

Mahagony Shimmer lijkt enigszins op Bronze Shimmer maar ipv bruin is de ondertoon rood. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Mahogony Shimmer. Plum Shimmer is een subtiel roze kleur die door veel vrouwen als standaard "werk" glossje gebruikt zal worden.   

Romantic Kiss oogt in de tube opvallender dan wanneer je de kleur aanbrengt op de lippen. Een groot deel van de pigmentatie valt weg, met als resultaat een shimmery oud roze gloss. Berry Cocktail is de kleur die ik de afgelopen tijd het meeste gebruikt heb. Een non-shimmery lipgloss met een goede pigmentatie en kleurafgave.

Cien lipgloss herfst collectie swatches

Hoewel ik de lipglossen fijn vind voor de prijs die je ervoor betaalt, bevallen de tinten mij niet allemaal. Mijn favorieten zijn Diamond Rose en Berry Cocktail. Nude Lips en Sparkling Champagne zou ik overslaan tenzij je houdt van een milky kleur of een parelmoer glans.

Te koop bij Lidl.
Cien lipgloss Fall 2015 kleuren (8 tinten) limited edition 11 ml - 1.99 euro 

Beauty Treasures   
   bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

7 opmerkingen:

 1. Mooie kleuren! Ben alleen bang dat ze zo plakkerig zijn... Zo zien ze er namelijk wel uit..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de glossjes zijn kleverig. Ik vind dat persoonlijk wel fijn, maar als je daar niet van houdt, skippen.

   Verwijderen
 2. Hmmm, enkel de allerlaatste spreekt me aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het zijn ook niet zo mijn kleuren, maar wel echte herfst tinten vind ik. Die laatste vind ik heel mooi, maar is niet erg herfst achtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee niet echt herfstachtig, maar staat volgens mij het hele jaar door leuk!

   Verwijderen
 4. Ow wauw voor zo een prijs nog ook heel leuk :D Ik ben alleen niet zo een fan van lipgloss wegens dat plakkerig gedoe. Maar zoals je al zei het is best wel plakkerig dus dan skip ik het.

  BeantwoordenVerwijderen