25 jan 2016

RECEPT CRUMBLE MET PEREN & VEENBESSEN

Ik hou van desserts, maar het mierzoete laat ik meestal aan mij voorbij gaan. Een dessert waarin fruit verwerkt zit, vind ik het lekkerste. Ten huize Beauty Treasures wordt dan ook zeer regelmatig crumble met fruit gemaakt. Het voordeel is dat je fruit kan gebruiken afgestemd op het seizoen. Ditmaal koos ik voor een crumble met conference peren en veenbessen, ook wel cranberries genoemd. 

crumble met peren en veenbessen

Benodigdheden
  • 3 conference peren
  • 150 gram verse veenbessen
  • 1/2 sap van een citroen
  • 140 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • snuifje zout

Bereidingswijze
  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Schil de peren en versnijdt ze in kleine blokjes.
  • Was de veenbessen. 
  • Verdeel de blokjes peer en de veenbessen in een ovenschool.
  • Besprenkel met citroensap, een snuifje zout en twee eetlepels suiker (of zoetstof).
  • Kneed de zelfrijzende bloem, suiker en boter tot brokkelig deeg. 
  • Strooi de crumble over het fruit.
  • Bak gedurende 40 minuten het geheel op 180°.
crumble met peren en veenbessen

crumble met peren en veenbessen

crumble met peren en veenbessen

Zin om te variëren? Bekijk dan ook zeker mijn crumble recept met appel en rode vruchten.



Beauty Treasures

3 opmerkingen:

  1. Jaaaaa, gimme that! Ziet er echt superlekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met peren, da's weer wat anders! Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Meestal is het met appel en rode vruchten, dit keer eens een andere variant. Maar ook super lekker.

      Verwijderen