24 jan. 2016

WAXKISS WENKBRAUW WAXSTRIPS

Ik epileer sinds mijn 17de regelmatig mijn wenkbrauwen. De allereerste keer ging ik langs in een schoonheidssalon om het professioneel te laten uitvoeren. Ik kon mijn ogen niet geloven. Wat een eye opener.  Ook de Benefit Brow Waxing Treatment testte ik uit na er zoveel goeds over gehoord te hebben. Het resultaat was subliem en de treatment werd bijzonder hygiënisch uitgevoerd. Het grote nadeel voor mij was de prijs! De exacte kostprijs weet ik niet meer, maar je betaalde al snel 25 euro. Dat is écht veel geld!  Intussen heb ik zelf al menig wenkbrauwen geëpileerd (ik heb een diploma schoonheidszorg) wat maakt dat ik een geoefende hand heb. Het liefste combineer ik warme hars met een pincet. Ik stap niet snel van mijn 'ritueel' af, tot ik de Waxkiss wenkbrauw waxstrips ontving ter review.  

Waxkiss Wenkbrauw Waxstrips

Het is de eerste keer dat ik koude wasstrips voor het gelaat uitprobeer. In een ver verleden heb ik weleens Veet strips gekocht voor de benen. Maar het liefst van al, wil ik aan die pijnlijke, mislukte ervaring niet meer terugdenken... . Met enige argwaan haalde ik de Waxkiss wenkbrauw waxstrips uit het doosje. In totaal ontvang je 24 stuks, goed voor 12 waxbeurten. Het voordeel is dat je de strips kunt gebruiken voor meerdere zones (bikinilijn, bovenlip en wenkbrauwen). 

Waxkiss Wenkbrauw Waxstrips

Een nadeel vind ik dat de strips voorgevormd zijn in de vorm van een wenkbrauw. Tricky, omdat niet iedere wenkbrauw hetzelfde is.

Hoe werkt het precies?
 • Verwarm de strip even voor tussen de handen. 
 • Duw de vorm uit de vierkante waxstrip.
 • Plaats de strip onder je wenkbrauw. 
 • Trek de strip tegen de haargroei er vanaf.

Al bij al moet ik toegeven dat de vorm relatief goed overeenkomt met mijn natuurlijke wenkbrauw.  Na het verwijderen van de strip waren niet alle haartjes weg. Her en der nog een verdwaald stug haartje. Gelukkig makkelijk op te lossen door even je pincet boven te halen en de wenkbrauwen verder in vorm te brengen. De rest van de strip waar ik de wenkbrauw vorm uitdrukte, heb ik gebruikt voor het ontharen van mijn bovenlip. Op deze manier verspil ik niets van de harsstrip.

Waxkiss Wenkbrauw Waxstrips

Het resultaat is prima. De strips zijn makkelijk in gebruik, zelfs onderweg doordat ze individueel verpakt zitten. Hoewel ik de waxstrips niet helemaal gebruikt heb, zoals het moest. Ben ik er best tevreden over. In principe druk je de wenkbrauwvorm uit, om vervolgens de rest te gebruiken rond je wenkbrauw. Om boven en onderkant je wenkbrauw te waxen. Aangezien dat een totale no-go voor mij is, heb ik het op mijn eigen manier gedaan. Warme hars vind ik persoonlijk iets krachtiger qua werking, maar voor het verwijderen van fijne wenkbrauwhaartjes en donshaartjes zijn deze strips prima. De echte stugge wenkbrauwharen blijven staan en dien je te verwijderen met een pincet. Ik mis wel een kalmerend doekje om na het ontharen te gebruiken. De huid ziet er nadien een tikje rood uit, maar pijnlijk vind ik het niet.

Te koop via de webshop Bestbeautysecrets
Waxkiss wenkbrauw waxstrips 24 stuks - 9.95 euro

Beauty Treasures

5 opmerkingen:

 1. Een rode huid zul je altijd wel hebben met ontharen als epileren/harsen, dat vind ik niet zo gek. Ze klinken best wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn wenkbrauwharen zijn redelijk dik dus ik vrees dat ik ze hier moeilijk mee weg zou krijgen. Ik ben ook altijd bang dat ik teveel weg zou waxen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb altijd zo'n schrik voor wax bij m'n wenkbrauwen :D Ik ben echt zo ne schrikschijter XD
  Kga ze gewoon blijven epileren en zelf controle hebben over de pijn :D

  Ilona
  www.artthisisart.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waxen vind ik toch een beetje eng, ik blijf voorlopig wel veilig bij mijn pincet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou het ook liever op een pincet voor mijn wenkbrauwen. Ik zou schrik hebben om per ongeluk mijn hele wenkbrauw mee te hebben met die strips :)

  BeantwoordenVerwijderen