12 nov 2013

FOOD | CRUMBLE MET APPEL EN RODE VRUCHTEN

Opzoek naar een nagerechtje dat eenvoudig klaar te maken is? En daarnaast ontzettend lekker smaakt? Dan moet je zeker eens een crumble met fruit uitproberen. Je kan zelf kiezen welk soort fruit je gebruikt, maar hard fruit (appels - peren) en bessen lenen zich hier het beste voor.
Benodigdheden recept voor ongeveer 4 à 5 pers
- 120 g bloem
- 60 g boter op kamertemperatuur
- 60 g cassonade suiker
- 3 grote appels
- 1 zak diepvries rode vruchten (of je kan ook verse vruchten gebruiken al zijn deze in het najaar nogal aan de prijzige kant)
- kristalsuiker of zoetstof
De Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 graden
- Meng de bloem met de suiker.
- Versnij de boter in kleine blokjes en voeg deze aan de mengeling toe
- Kneed de mengeling met je handen tot je een kruimel textuur bekomt
- Neem een bakplaat met bakpapier, strooi het mengsel op de bakplaat en bak dit geheel af in de oven tot het licht gekleurd is.

de bakplaat met de uitgestrooide crumble
de gebakken crumble (reeds verkruimeld)

- Schil de appels en verwijder het klokhuis.
- Versnij de appels in kleine blokjes
- De rode vruchten voeg ik samen met zoetstof (of kristalsuiker) in een kookpot om het vervolgens lichtjes te laten indikken.
- Voeg de appels erbij en laat kort even sudderen.
- Gebruik een ovenschaal om het geheel af te bakken in de oven. Eerst een laag fruit en hier over strooi je de crumble
- Gedurende 10 minuten afbakken in de oven.

TIP de crumble kan je zo eten, maar is ook zeer lekker met ijs.

Een lekker winter dessert en zeker niet duur. Een gemakkelijk recept om in het achterhoofd te houden voor bij de feestdagen aangezien je dit perfect op voorhand kan maken. Ik vier aanstaande zaterdag mijn 25ste verjaardag! En mijn broer en schoonzusje komen 's avonds eten dus ik denk dat dit op het menu komt! Wat denk je? Zou het in de smaak vallen?

9 opmerkingen: