18 dec 2015

THE BODY SHOP FROSTED PLUM

In de laatste rechte lijn naar Kerstmis ontstaan er bij velen cadeautjes stress. De komende dagen voorzie ik jullie van een aantal leuke kerstcollectie blogposts die hopelijk bij jullie de nodige inspiratie doen opborrelen. Naar goede gewoonte bestaat de kerstcollectie van The Body Shop uit prachtige cadeauverpakkingen (voor ieders budget) en fijne individuele producten. Dé nieuwkomer van 2015 is de Frosted Plum geur aangevuld met wederkerende kerstgeuren Glazed Apple en Frosted Cranberry. 

The Body Shop Frosted Plum

Frosted Plum

Frosted Plum is een fruitige geur op basis van sappige, zoete, rijpe pruimen uit Turkije gecombineerd met een bloemige sensatie van magnolia en pioenrozen. Een onweerstaanbare, lekkere traktatie voor het lichaam. Als je fan bent van fruitige geuren, dan is dit zeker weten iets voor jou. 

Laat ik starten met hetgeen waar The Body Shop om gekend staat: body butter. Hun iconische body butters zijn niet meer weg te denken in mijn badkamer. Deze dikke, romige boter hydrateert mijn huid intens. Hoewel ik vind dat de textuur luchtiger is dan bijvoorbeeld de Cacao of Shea body butter is de Forsted Plum body butter minstens even voedend en krachtig op gebied van hydratatie. Een klein likje is voldoende waarna ik het met ronddraaiende bewegingen in de huid masseer.  

The Body Shop Frosted Plum

Op de dagen dat je minder nood hebt aan hydratatie of gewoon geen droge huid hebt, kan je kiezen voor de Shimmer Lotion. Een bodylotion die je in no time klaarstoomt voor een avondje uit. De zilveren parelglans zorgt voor een feestelijke touch, maar op een nette manier. Het is een mooi iriserend effect dat je plaatselijk kan aanbrengen op je schouders, armen, benen of waarmee je all the way kunt gaan. Liever een subtiele glans en een lekker luchtje? Kies dan voor de Shimmer Mist. Een schattig glazen bolletje, dat je al even via instagram zag voorbij komen. Even goed schudden en de shimmertjes dwarrelen net als sneeuwvlokjes heen en weer. Super leuk om te zien en om te hebben. Het is niet vergelijkbaar met een eau de toilette of een eau de parfum. Eerder met de Victoria Secret's body mist.

The Body Shop Frosted Plum

The Body Shop Frosted Plum

Voor leuke badproducten ben je tegenwoordig bij The Body Shop aan het juiste adres. Het gamma is nog niet zo uitgebreid als bij Lush of Rituals, maar stilaan lijkt The Body Shop mee op de kar te springen. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de Frosted Plum Bath Fizzers. Kleine rechthoekige blokjes die je als bruistabletje kan laten fizzen in je bad. Ik combineer een bruisbal graag met schuim, vandaar dat ik een klein geutje badschuim (maar bij gebrek daaraan douchegel) eerst in het water laat oplossen. En daarna het me-time moment compleet maak met het bruisende effect. 

The Body Shop Frosted Plum
   
De Sugar Scrub vind ik een toppertje. Een stroperige, dikke suikerscrub die je voorziet van een stevige scrubsessie. Wanneer je de textuur te hard vindt aanvoelen op de huid, maak je je handen nat waardoor de suiker gaat smelten en minder hard en stevig aanvoelt. Persoonlijk houd ik van het intensere werk. Makkelijk af te spoelen, laat geen verzorgend laagje na, maar wel een super zachte huid. 

The Body Shop Frosted Plum

De lipbalsem is voor mij persoonlijk een minder interessant product. Ik ben niet heel kieskeurig op gebied van lipbalsems. Als het doet, wat het moet doen, ben ik al zeer blij. De balsem zit verpakt in een tinnetje, wat twee nadelen heeft. Het is minder hygiënisch en anderzijds blijf je altijd zitten met een plakkerige vinger.  Als deze twee dingen voor jou geen probleem vormen, kan ik je vertellen dat de lipbalsem je lippen voorziet van een subtiel glansje en verrijkt is met fijne hydraterende ingrediënten zoals druivenpitolie, pruimextract en vitamine E. 

Tot slot sluiten we het rijtje af met een non-beauty product. The Body Shop heeft naast beauty ook een kleine afdeling geurkaarsen. Het is niet de eerste keer dat ik mijn liefde verklaar voor geurkaarsen. Maar het is wel de eerste maal dat ik een geurkaars van The Body Shop uitprobeer. In vergelijking iets goedkoper (namelijk 3.50 euro) dan de Rituals geurkaarsen, maar helaas is ook de kwaliteit minder goed. De Frosted Plum geurkaars verspreidt minder intens en brandt minder egaal op.

The Body Shop Frosted Plum

The Body Shop Frosted Plum

Conclusie

Frosted Plum is een lekkere, nieuwe geur die ik zeker heb weten te smaken! Een leuke introductie van The Body Shop. Mijn persoonlijke aanraders uit deze collectie zijn de Bath Fizzers, de Sugar Scrub en hun klassieke Body Butter. De Shimmer Lotion en Shimmer Mist zijn leuke extra's, maar voor mij minder noodzakelijk. Hoewel ze zeer geschikt zijn om de geur over je lijf heen te layeren. De verpakking van de lipbalsem vind ik minder interessant net als de geurkaars die mij niet helemaal wist te overtuigen. 

WaterAid project 

Kerstmis hoort voor iedereen een bijzondere tijd te zijn. Waar je ook woont! Als ik de tv aanzet en mijn oren openhoud, merk ik steeds vaker dat het voor niet iedereen zo is. Door het werk dat ik dagelijks doe, word ik regelmatig met mijn neus op de feiten gedrukt. Dichtbij huis en aan de andere kant van de wereld vragen mensen dagelijks om hulp. Ieder jaar kiest The Body Shop een goed doel uit, waar ze een samenwerking mee opstarten. Dit jaar ondersteunt The Body Shop het WaterAid project. Een internationale organisatie die levens verandert door schoon water bereikbaar te maken. Voor iedere prefilled gift (gemarkeerd met een waterdruppel symbool) schenkt The Body Shop ism WaterAid een familie in Ethiopië één dag schoon water. Dus weet je even niet wat te kopen voor je mama, je zus, je schoonzus, je oma, ... ga dan een keertje langs bij The Body Shop. De prijzen van de kerstcadeautjes starten vanaf 8 euro. Giving has never felt so good!  


Frosted Plum Body Butter 200 ml - 16 euro
Frosted Plum Shimmer Lotion 250 ml - 10 euro
Frosted Plum Shimmer Mist 100 ml - 12 euro  
Frosted Plum Bath Fizzers 10x30gr  - 15 euro
Frosted Plum Sugar Scrub 250 ml - 18 euro
Frosted Plum Lipbalsem 20 ml - 5 euro
Frosted Plum geurkaars - 15 euro

Beauty Treasures

4 opmerkingen:

  1. De body shop producten zijn zo lekker!!! Deze wil ik ook uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze collectie lijkt mij zo lekker :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De body butter en scrub zijn weer hemels! Ik vind het wel een lekker geurtje, is fijn dat ze hun kerstgeuren af en toe afwisselen er iets nieuws tussen gooien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Alles ziet en klink even heerlijk! De body butter wil ik zeker eens proberen!

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen