28 dec 2015

RITUALS ORIENTAL NIGHTS

Rituals Oriental Nights review

Speciaal voor de feestdagen heeft Rituals een warme, winterse collectie gelanceerd, geïnspireerd op de levensstijl van Arabische woestijnbewoners en hun hartverwarmende ceremonies rond inheemse ingrediënten. Beeld je in een klare sterrennacht in het Verre Oosten en een heerlijke geur afkomstig van pittige specerijen en aromatische kruiden. Het perfecte sfeerbeeld dat bij deze collectie past. De verpakkingen zien er alvast veelbelovend uit met rode, paarse en gouden accenten. 

Oriental Cream Shimmering Body Cream

De bodycrème is lekker romig en vol van textuur zonder dat het lobbig aanvoelt op de huid. Het is geen body butter, maar een echte volle crème die razendsnel in de huid trekt. Mijn huid voelt nadien zacht en gehydrateerd aan. De formule is verrijkt met zonnebloemolie, amandelolie en cacao extract en subtiele gouden shimmertjes die de huid sublimeren. Een stuk subtieler dan The Body Shop Frosted Plum shimmering bodylotion. Maar net genoeg om het licht te reflecteren en je look extra feestelijk te maken zonder dat het over de top is. Ook na de feestdagen kan je gerust deze body cream verder gebruiken overdag en 's avonds.

Rituals Oriental Nights review
Rituals Oriental Nights review

De geur is fantastisch lekker, zoals alle producten uit deze collectie. Romig met een zoet randje en een licht kruidig hintje erdoor heen. Geen pure mystiek noch een bedwelmende Oosterse geur, maar wel enorm lekker.

Oriental Dream Shower Foam

Als ik mag kiezen, grijp ik naar een shower foam voor te gebruiken onder de douche. Het gevoel van een schuim op de huid voelt fijn en luxueus aan. Rijk en romig en ik heb het idee dat het minder uitdrogend is voor de huid dan een douchegel. Zelf gebruik ik deze douche mousse graag in combinatie met een douchepuff, maar even goed schuimt dit product weelderig in combinatie met een washandje of gewoon met je handen.

Rituals Oriental Nights review
Rituals Oriental Nights review

De geur is gelijkaardig aan de body cream maar sterker geparfumeerd en een tikje zwoeler en Oosterser. Natuurlijk blijven dezelfde verzorgende basisingrediënten (amandel en cacao) aanwezig. Na het douchen blijft de geur nog even doorzinderen. 

Oriental Magic tassels

Het meest originele uit de Oriental Nights collectie van Rituals zijn deze Oriental Magic Christmas Tree Perfumed Tassels. Het zijn geparfumeerde kwastjes die je kan ophangen in je kerstboom, maar natuurlijk ook elders. Zelf heb ik er twee aan de kast opgehangen en de overige drie in de kerstboom. Ze ruiken heerlijk naar mirre en kardamon en verspreiden de geur langzaam door de hele ruimte. Het ziet er niet alleen super leuk uit, maar ze geven karakter, sfeer en gezelligheid aan de woonkamer. 

Rituals Oriental Nights review

Rituals Oriental Nights review

Wanneer de geur begint weg te ebben, kan je er enkele druppeltjes parfumolie op laten vallen. Het is een leuke manier om je huis te parfumeren zonder dat je gebruik maakt van geurstokjes of een geurkaars. Na de feestdagen of wanneer je de tassels beu bent, kan je ze gewoon opbergen in de doos en bewaren tot het jaar nadien. De geurolie (afhankelijk van hoeveel je gebruikt) is voldoende voor ongeveer een tweetal maanden.

Oriental Night Goodnight Herbal Tea

Deze ontspannende kruidenthee is een natuurlijke mix van kamille en lavendel met een positieve invloed op de slaap en een ontspannen gevoel. Ik ben in hart en nieren een koffiedrinker, maar deze Goodnight Herbal Tea lust ik. Hij is vrij van caffeïne waardoor 'ie geschikt is om 's avonds te drinken. Het is niet mijn favoriete drankje (maar ik ben misschien ook niet de meest geschikte persoon om een thee te reviewen). Als je graag thee drinkt, is deze Goodnight Herbal Tea het proberen waard.

Rituals Oriental Nights review

Oriental Lights geurkaars


Tot slot sluiten we het rijtje af met de geweldige geurkaars Oriental Lights. Deze heb ik reeds uitgebreid gereviewd in een aparte blogpost. De link naar mijn review vind je hieronder.
 

Oriental Night collectie is limited edition en te koop bij een Rituals store
Oriental Dream shower foam 200 ml - 8.50 euro
Oriental Cream Shimmer Body Cream 200 ml - 17.50 euro
Oriental Light geurkaars - 18.50 euro
Oriental Night Tea - 4.50 euro
Oriental Magic Tassels - 29.50 euro

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

8 opmerkingen:

  1. Mmm, dit klinkt als een paar hele fijne producten!
    Liefs Iep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me zo lekker en ze zijn zo mooi, ik wil heel graag die crème!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijke geur vind ik. Ik heb de shower foam, maar zou nog graag de kaars gaan bijhalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb ook al een aantal items uit deze lijn gekocht en ben er zooo tevreden over!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit lijken mij zo fijne producten!!! Love rituals

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh, die kwastjes zijn zo leuk!! En een geurkaars, hmm!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijke lijn! Weer een schot in de roos, ik heb een paar back-ups van de kaarsen gekocht, haha!

    BeantwoordenVerwijderen