3 nov 2015

RITUALS ORIENTAL LIGHT CANDLE

Een geurkaars is de perfecte manier om je woonkamer om te toveren tot een aangename, gezellige plek. Ieder seizoen wanneer Rituals een nieuwe geurkaars lanceert, haast ik mij naar de Rituals store om ermee kennis te maken. Sacred Fire, limited edition geurkaars 2013 en 2014, is sinds kort opgenomen in het vaste assortiment. Wat een goed nieuws! Het lijkt alsof Rituals mijn smeekbeden aanhoord heeft. Ook de nieuwste limited edition Oriental Light vind ik geweldig lekker ruiken.

Rituals Oriental Lights Candle

Eerst en vooral is de kwaliteit van de geurkaarsen van Rituals goed. Ze branden ongeveer een 50 tal uren en smelten egaal naar beneden toe. Waardoor je geen last hebt van lelijke randen zoals je wel eens tegenkomt bij goedkope geurkaarsen. De kaars brandt bijna helemaal op, tot op de bodem. Met als gevolg dat je geen overschot, noch restjes hebt. Nadien kan je de houder schoon maken met behulp van kokend water en een mesje. Het glas doet vervolgens dienst ter decoratie, als houder van pennen, make up kwasten, ... of om verder te gebruiken als theelichthouder.

De Oriental Light Candle is gebaseerd op de geur van mirre en karadamon. Een warme, winterse geur met een bloemige ondertoon vanwege de kardamon. Hoe zeer ik Sacred Fire ook lekker vind, deze nieuwe geur mag er best wezen. Een geduchte concurrent. Je merkt na een half uurtje branden dat de geur zich langzaam aan begint te verspreiden en de hele woonkamer (of waar je de geurkaars plaatst) begint op te vullen met een zalig parfum. 

Rituals Oriental Lights Candle
Rituals Oriental Lights Candle

Op de achterzijde van de kaars staat een inspirerende spreuk als leuke extra.

Accept what is, let go of what was and have faith in what will be

Rituals Oriental Light Candle - 18.50 euro


Beauty Treasures

11 opmerkingen:

 1. Ii heb deze laatst in de winkel geroken, hij is echt heerlijk! Heb ook goede ervaringen met Rituals kaarsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De geur is inderdaad heerlijk! Rituals heeft het weer eens goed gedaan, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oehh...klinkt als een heerlijke Geurkaars van Rituals :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het altijd heel lastig zoveel geld uit te geven aan een kaars. Tenminste ik vind 18,50 voor een kaars best veel. Maar als je het dan om gaat rekenen naar de prijs per branduur en het gegeven dat deze ook helemaal op brand.. dan wordt het ineens wel weer interessant :) Je hebt me in ieder geval aan het twijfelen gebracht dus bij mijn volgende bezoekje aan Rituals zal ik vast en zeker nog eens kijken naar de kaarsen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, de kaarsen branden veel langer dan goedkopere varianten. Plus ze branden egaal op wat niet het geval is bij geurkaarsen van Ikea, Action, ... .

   Zeker eens proberen. Misschien leuk om te vragen onder de Kerstboom of bij je verjaardag ;-).

   Verwijderen
 5. Ik heb nog geen Rituals kaars gehad, maar ze lijken me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou wel van een geurkaars, alleen niet te lang, ik krijg er soms ook wel hoofdpijn van.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie en lekkere kaarsen hebben ze, wil ook nog wel eens een nieuwe gaan kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh ik ben zo'n fan van Rituals kaarsen! Ik heb er ooit eentje gehad, en die was heer-lijk! Wel jammer dat ze vrij prijzig zijn, maar dan heb je wel een kwalitatief goede kaars!

  BeantwoordenVerwijderen