23 dec 2015

DIOR STATE OF GOLD REVIEW & SWATCHES

Rood, goud en glitters. Niet heel erg spannend of uniek, maar toch grijpen we er allemaal tijdens het eindejaar naar. Dior State of Gold bevat heel wat glans, goud, glitters en roodaccenten. Hoewel de collectie grotendeels aan me voorbij gegaan is, is en blijft het een mooie kerst collectie. Feestelijke producten en luxueuze verpakkingen die we ieder jaar opnieuw mogen verwelkomen tijdens het eindejaar. 

Dior State of Gold

Diorific Mat lipstick

Deze easy to ware lipstick geeft een semi matte finish aan de lippen en is verrijkt met drie voedende oliën. Waardoor het draagcomfort een stuk hoger is dan bij de gemiddelde matte lipstick. De textuur is ultra zacht en romig,  de lipstick glijdt zoals goede boter over de lippen heen. Een plezier om te gebruiken en om naar te kijken. 

Dior State of Gold

Magique is een vrolijke, zomerse koraal tint. Niet meteen een kleur die ik zou verwachten in een holiday collectie. Hiermee lap je makkelijk en snel alle "kerst make up regels" als je laars.

Fascinante is een klassieke houtenroze lipstick. Niet erg speciaal, maar wel een kleurtje waar ik snel overdag naartoe grijp. Goed gepigmenteerd en mooi vol van kleur. 

Dior State of Gold swatches


Diorific Vernis nagellak

Mocht ik awards kunnen/mogen uitreiken voor schattigste nagellak verpakking, dan zou ik deze Diorific Vernis bekronen. De kleur Gris-Or is een verzameling van metaalgrijs met een vleugje groen en lila afhankelijk van de lichtinval. Het handvat is vrij kort en het zou net een tikkeltje makkelijker werken mocht het 'steeltje' wat langer geweest zijn. De kwaliteit van het borsteltje is prima, breed en plat voor een makkelijke nagellak applicatie. 

Dior State of Gold

Dior State of Gold

Eens aangebracht op mijn nagels valt het speciale effect met de lichtinval weg, best jammer. De kleur is moeilijk te omschrijven. Het is geen puur goud noch zilver, maar een gulden middenweg tussen de twee. Een feestelijke topper als je houdt van een parelmoer finish. De houdbaarheid is ongeveer twee dagen, maar wordt sterk bepaald door de kwaliteit van je nagels. Mijn nagels zijn broos en fragiel. Het is letterlijk een hoogmis als ik twee dagen rond loop met perfect gelakte nagels. Net voldoende om de eerste reeks etentjes te overleven! 

Dior State of Gold

Diorblush blush

Het product wat mij het meeste aanspreekt en wat ik totaal niet verwachtte, is de Diorblush blush in de kleur 866 Rose Sublime. Een voltreffer met een uitzonderlijke kwaliteit. Het is lang geleden dat ik nog zo onder de indruk was van een blush. Deze warme bessenroze blush bevat ontiegelijk veel gouden glansdeeltjes die de huid weelderig sublimeert. De blush is intens gepigmenteerd. Je hoeft slechts zachtjes met je kwast over de blush heen te swypen. Aanbrengen op de appeltjes van de wangen en je hebt instant een frisse uitstraling. Overdag gebruik ik Rose Sublime alleen, 's avonds voeg ik graag een vleugje extra highlighter toe. Voor mij de perfecte fruitige blos met een prachtige glans. De meeste producten uit de Dior State of Gold kerstlook zitten in een gouden verpakking, maar deze blush heeft zijn alledaags pakje aangetrokken.

Dior State of Gold


Conclusie

Mocht ik slechts één product van de bovenstaande vier mogen adviseren, dan zou ik gaan voor de Diorblush. Als je net als mij verzot bent op blushes, is deze een aanrader! De Diorific Mat lipsticks zijn leuk en goed van kwaliteit. Ze zorgen voor een mooie kleurintensiteit op de lippen en zijn niet standaard klassiek rood.  Wat velen toch wel verwachten van een eindejaarscollectie. Met de lancering van de koraalkleurige lipstick heeft Dior mij aangenaam verrast en nogmaals bewezen dat ze out of the box durven te denken. De Diorific Vernis spreekt mij het minste aan. De kleur is niet geheel mijn ding, mede door de parelmoer glans. Het blijft tricky om deze 100% streepvrij aan te brengen. De verpakking daarentegen is to die for. Deze krijgt een duimpje omhoog voor schattigste verpakking. 

Last minute nog opzoek naar een kerstcadeautje? Bekijk dan vandaag/morgen bij de parfumerie de Dior State of Gold look. Ook de limited edition highlighters zijn twee pareltjes die een plaatsje onder de kerstboom verdienen. 

Dior State of Gold is te koop bij de parfumerie.
Diorific Mat lipstick 540 Magique en 580 Fascinante - 42 euro (limited edition)
Diorblush 866 Rose Sublime - 47 euro (limited edition)
Diorific Vernis 227 Gris-Or - 30 euro (limited edition)

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

8 opmerkingen:

  1. Ah, die blush lijkt me zo mooi! Prachtige kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow de lippenstiften zien er mooi! Ik heb een gloss gekocht van de kerstcollectie, ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Foert aan de traditionele kerstkleuren, ik ga voor dat koraal! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie blush ! Hij doet me wat denken aan Nars Orgasm en Sleek Rose Gold :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De gouden shimmertjes zijn identiek, maar NARS en Sleek hebben meer een perzikkleurige ondertoon terwijl deze een bessenroze tint heeft.

      Verwijderen