29 dec 2015

3x MAKKELIJKE RECEPTEN VOOR EEN FEESTJE

Nog enkele dagen en we springen het nieuwe jaar in. Tijd om de laatste benodigdheden in huis te halen voor het feestmaal. Zelf vind ik het fijn om lekker te eten samen met familie en/of vrienden, maar spendeer ik het liefste zo weinig mogelijk tijd in de keuken op het moment zelf. Des te meer kan ik genieten van de eindejaars gezelligheid. Vandaag drie makkelijke recepten die je op voorhand kan klaarmaken om te serveren tijdens een nieuwjaarsbrunch of als dessert. 

♥ Nutellabrood

recept nutellabrood


Een tijdje geleden kwam mijn lief vriendinnetje Karolien op bezoek en ze vertelde mij over Nutellabrood. Wat, Nutellabrood? Spontaan begonnen vriendlief en ik te watertanden. Ik hoor de hartjes van de nutella fanaten al sneller slaan, terecht dit is overheerlijk. Griet en ik gingen aan de slag en leggen adhv een video uit hoe je zelf dit overheerlijke dessert kunt bakken. Ik noem het een dessert, maar evengoed kan je Nutellabrood 's morgens als ontbijt (yummie sunday brunch time) of als tussendoortje eten. 





♥ Versierde Pretzels 

Pretzels of zoutstokjes kan je makkelijk oppimpen door ze te omhullen in een chocolade jasje en ze vervolgens te versieren. Gelijkaardig aan een mikado stokje.

versierde kerst pretzels

Benodigdheden? Chocolade, zoutstokjes en versierseltjes.

Hoe begin je eraan? Smelt au bain marie jouw favoriete chocolade (witte, melk of fondant chocolade) en voeg er een klein scheutje melk aan toe zodat het geheel net een tikje vloeibaarder wordt. Eens de chocolade gesmolten is, giet je het geheel in een grote koffiemok. Sop het zoutstokje tot ongeveer 3/4 in de chocolade en versier ze met gekleurd poeder, smarties, versierseltjes of dop een vork in een andere kleur (gesmolten) chocolade en beweeg heen en weer over de pretzel voor een speels zebra effect. De versierde pretzel leg je neer op bakpapier zodat de chocolade kan stollen en versnel het proces door ze in de koelkast te zetten gedurende een uur. 

♥ Glühwein

De winterdrank bij uitstek is toch wel Glühwein of Mulled Wine. Kant en klaar te koop in flessen in de supermarkt, maar ook makkelijk thuis zelf te maken. Dus mocht je de bubbels beu zijn, dan kan je tijdens het nagerecht in plaats van koffie en thee een huisbereide glühwein aan je gasten presenteren.

recept glühwein

Benodigdheden? Goedkope rode wijn, kaneelstokjes, kruidnagel, steranijs, kristalsuiker, sinaasappel. Optioneel: een theezakje GlühFix.

Hoe begin je eraan? Verwarm op een laag vuurtje per persoon een kop rode wijn te samen met een opgehoopte koffielepel kristalsuiker, een kaneelstokje, drie kruidnagels en twee steranijs (+ optioneel GlühFix). Gedurende 15 minuten tot het zachtjes begint te pruttelen. Serveer in een mok met een dikke schijf sinaasappel.  Voor de alcohol liefhebbers kan je nog een scheutje Amaretto toevoegen voor een extra winterse toets. 

recept glühwein

Smakelijk!

Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

8 opmerkingen:

  1. Dat nutellabrood moet er binnenkort komen! Leuke en lekkere recepten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die versierde pretzels zijn zo schattig.

    x Karen
    http://dressinginlabels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. YUMMMMM.
    Alleen anijs: bweik. Een van de enige dingen die ik écht niet moet, zelfs niet 100% fan van mijn Jo Malone anijs-vanille bath oil, het word me uiteindelijk toch te veel anijs :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je geen liefhebber bent van steranijs, kan je deze natuurlijk weglaten en zonder de glühwein maken. Ook lekker ;-).

      Verwijderen
  4. Ah tof filmpje :) Mooie keuken!
    Vorige kerst maakte ik een variant van het nutellabrood, nl met Pesto en pijnboompitjes. Dat was echt een hit bij de schoonfamilie ;) Ik had toen een pakje wittebroodmix gebruikt ipv bladerdeeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt!

      Oh waw, ja dat klinkt ook super lekker! Dat ga ik zeker ook eens uitproberen.

      Verwijderen
  5. Hmm, yummie! Ik heb zelf een Nutella-kerstboom voor mijn verjaardag gemaakt, zo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen