9 nov 2015

HUIDANALYSE MET VISIO FACE

Een huidanalyse vastgelegd op foto, zwart op wit, dat is waar de Visio Face voor staat. Er is geen ontkomen aan, de beelden liegen niet. Voor sommigen zijn het slechts een aantal kiekjes, voor anderen is het een ware confrontatie met hunzelf. Ik ging op pad om kennis te maken met dit innovatief fototoestel. 

huidanalyse Visio Face

De Visio Face brengt de conditie van jouw huid in kaart. Op deze manier kan de schoonheidsspecialiste die ermee werkt jouw huid grondig analyseren en een persoonlijk werkplan opstellen. Het toestel neemt een close up van je gelaat (voor- en zijaanzicht) en zoomt in op (hyper)pigmentatie, UV beschadiging, rimpeltjes en groeven, verwijde poriën, ... . Het was toch even schrikken toen bleek dat mijn lippen doorheen de jaren redelijk wat UV beschadiging hebben opgelopen. Ook mijn oogcontour blijkt een zeer gevoelige zone te zijn, met een verhoogde kans op pigmentvlekjes. Als ik erover nadenk, klopt het. Ik smeer heel trouw, zeker in het voorjaar en in de zomer, een SPF iedere dag. Maar een extra verzorging voor de lippen? Neen, terwijl dit een bijzonder tere zone is net als de oogcontouren. Qua pigmentatie, rimpeltjes en verwijde poriën viel het gelukkig goed mee. Toch pikte ik enkele belangrijke tips op uit het analyse gesprek.

 • Smeer het hele jaar door minimaal SPF 15 over het volledige gelaat en hals
 • Reinig de huid iedere dag minimaal twee keer en neem je reinigingsproduct af met een warm washandje. Hierdoor stimuleer je de bloedcirculatie
 • Versterk de huid door regelmatig te peelen
 • Smeer je lippen in met een lippenbalsem verrijkt met een SPF 

Natuurlijk interpreteerde ik niet zelf de "uitslag" van de Visio Face. Dat deed huidcoach Kathleen voor mij. Zelf zie ik de voordelen van het gebruik van zo'n toestel. Je kan namelijk na een bepaalde periode je huid hermeten en zien wat de stand van zaken zijn. Wat is er verbeterd, waar is nog werk aan en is er een nieuw probleem ontstaan? Bepaalde zaken zoals pigmentatie en rimpeltjes zie je met het blote oog, maar je weet niet hoe diep de rimpel is. De Visio Face kan in 3D beeld de diepte en lengte van een rimpel nameten. Anderzijds denk je nu misschien, waarom in hemelsnaam zou ik dat willen weten? Maar als je effectief aan huidverbetering wilt doen, is het meten en analyseren van de huid essentieel. De Visio Face brengt meer inzicht en is een snelle manier om je huid in een soort check up te analyseren. 

huidanalyse Visio Face

De analyse heeft mij opnieuw aan het nadenken gebracht en deze ochtend heb ik alvast heel trouw mijn nieuwe zonnecrème van hannah gesmeerd. Ik bezie het alvast als een nieuwe wake up call voor mezelf. Je hebt maar één huid en daar wil ik heel graag zorg voor dragen.
 
Hieronder nog enkele leuke sfeerbeelden van de opendeurdag van bij huidcoach Kathleen.  huidcoach Kathleen
hannah huidcoach Kathleen
hannah huidcoach Kathleen
hannah huidverzorgingBeauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

9 opmerkingen:

 1. Best confronterend! Ik heb zoiets soortgelijks gedaan op een persevent en dat was toen ook even schrikken, haha; Die foto's zien er best eng uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja de foto's zijn confronterend. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb :-).

   Verwijderen
 2. Ik ben de laatste tijd weer wat lakser met SPF, en heb het nochtans heel lang goed gedaan... Dit is dus ook voor mij weer een wake-up call.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet ook bekennen dat ik mijn spf de laatste tijd 'vergeet'. Ik ga hier weer werk van maken :) zo'n huidanalyse zou ik zeker ook eens willen doen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik probeer ook elke dag mijn gezicht in te smeren met SPF en gelukkig hebben de meeste lipstick ook SPF, zodat het toch je lippen beschermd :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel interesant zo'n huidanalyse!
  Ik ben altijd een beetje laks in het zonnenbrand smeren en weet daarom ook wat ik zou moeten verbeteren, toch zou ik zelf graag zo'n behandeling nemen!

  BeantwoordenVerwijderen