15 jul 2015

REVIEW CIEN ZONNECREME & AFTERSUN

Of je nu richting een zonnige vakantiebestemming trekt of gewoon de zomer doorbrengt in België. Het maakt niet uit, een goede bescherming tegen de zon blijft belangrijk. Daarom heeft discount supermarkt Lidl een betaalbaar gamma Cien zonnecrèmes en aftersun lotions in hun assortiment gedurende de zomermaanden. 


Met prijzen gelegen tussen 1.69 euro en 4.99 euro zijn de producten geschikt voor ieders budget. Vorig jaar testte ik de producten reeds uit op vakantie in Turkije. Dit jaar vlogen de Cien productjes mee met het Beauty Treasures testpanel richting de Portugese zon.

Het eerste wat opvalt is de make over die de producten gekregen hebben. Een nieuw, frisser jasje dat mij meer aanspreekt. In het gamma zitten verschillende soorten crèmes en sprays met zowel een lage als een hoge SPF. Hiermee komt het merk tegemoet aan verschillende wensen en noden.



Het Beauty Treasures testpanel was unaniem. De zonneproducten en aftersun lotion hebben een aangename geur (een zoet randje), hebben een lichte textuur en smeren makkelijk uit. Zelfs een gevreesde zonneallergie bleef uit. Desondanks raadt het Beauty Treasures testpanel aan om regelmatig je lijf opnieuw in te smeren om te vermijden dat je verbrandt. De indruk werd geschept dat de SPF net iets minder werkzaam is dan een gelijkaardige zonnecrème van een drogisterij merk. Smeren, smeren en nog eens smeren is de boodschap.

Meer SUN tips & tricks vind je hier terug

Te koop bij Lidl.
Cien Sun invisible zonnespray SPF 20 - 3.99 euro
Cien Sun aftersun lotion - 3.79 euro
Cien Sun zonnebrandcrème sport SPF 30 - 3.99 euro
Cien Sun classic zonnecrème SPF 20 - 1.69 euro


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

2 opmerkingen:

  1. Waarom geen SPF50 meer voor volwassenen.

    Maakt Cien ook van die onverwijderbare vuile plekken op de kleding ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik denk dat ze ook een SPF 50 hebben voor volwassenen, maar ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen.

      Cien is een standaard zonnecrème gamma. Ik heb in het verleden geen last gehad van vlekken, maar ik denk wel dat de kans bestaat.

      Verwijderen