22 mei 2015

EUCERIN | ZONBESCHERMING VOOR IEDER HUIDTYPE

Dankzij de zon zijn we in de mogelijkheid om vitamine D aan te maken. Onmisbaar voor een gezond beendergestel. Maar diezelfde zon richt ook een onomkeerbare schade toe aan de huid. Daarom is het o zo belangrijk om ons goed te beschermen! Eucerin weet dankzij 100 jaar onderzoek wat onze huid nodig heeft. Afgestemd op de verschillende huidtypes en pathologieën bieden ze een zonbescherming aan die uiterst doeltreffend is en tegelijk goed verdragen wordt. Ik testte de Sun Crème SPF 30 en hun nieuwste zonnecrème Oil Control Gel-Crème Dry Touch SPF 50.


Een uniek tandem, van licochalcone A (extract uit zoethoutwortel) en glycyrrhetinezuur,  berpekt de celschade veroorzaakt door UV-straling, beschermt de huid tegen radicalen en stimuleert het huideigen herstelproces. 

Sun Crème SPF 30 is aangewezen voor de normale tot droge huid. Naast beschermen gaat de Sun Crème ook effectief hydrateren. Pluspunten: smeert makkelijk open, trekt vrijwel onmiddellijk in, voelt niet vet aan en laat geen witte waas na. Hierdoor kan je deze zonnecrème zonder probleem combineren met een maquillage. Bevat geen parfumstoffen en is waterbestendig.


Een vette of acné gevoelige huid staat niet te springen om een SPF te gebruiken. Vaak zijn de crèmes dik en vet van textuur waardoor ze de huid afsluiten met als gevolg dat bacteriën vrij spel hebben. Toch is het belangrijk dat ook een vette/acné gevoelige huid een goede zonnebescherming gebruikt. Eucerin biedt een oplossing met de lancering van Oil Control Gel-Crème Dry Touch SPF 50. Desondanks dat ik geen vette noch een acné gevoelige huid heb (ik heb een gemengde huid), onderwierp ik deze crème aan een uitgebreide test. En ik moet toegeven, dit is een fijn product! De lichte gelcrème voelt niet dik, noch plakkerig aan en laat geen witte waas na. De crème matteert de huid en voorkomt hyperpigmentatie. Mijn voorkeur gaat uit naar deze gelcrème ipv naar de Sun Crème voor de droge tot normale huid.  Ik durf de Oil Control Gel-Crème deze zomer te gebruiken als vervanger van mijn dagcrème in combinatie met een goed werkend serum. Eucerin Oil Control Gel-Crème is vrij van parfumstoffen, parabenen, waterbestendig en is niet comedogeen. Raadpleeg zeker ook je huisarts of dermatoloog wanneer je medicatie gebruikt. Want medicatie en de zon gaan niet altijd hand in hand.


Beide zonnecrèmes zijn een goed werkend product, afgestemd op de tolerantie van de huid, voelen aangenaam aan op de huid en zitten in een hygiënische verpakking. 




Enkele belangrijke SUN tips & tricks op een rijtje.
  • Vermijd de zon tussen 11 en 15 uur
  • Smeer 20 minuten voor je in de zon gaat jezelf in
  • Herhaal dit om de 2 uur
  • Drink voldoende water om uitdroging tegen te gaan
  • Make up dient niet als bescherming tegen de zon
  • Vermijd de zon wanneer je geneesmiddelen gebruikt
  • Opgepast met (kleine) kinderen, gebruik steeds een hoge factor
  • Je hebt ongeveer 7 koffielepels zonnecrème nodig per keer voor je volledig lichaam

Eucerin Oil Control Gel-Crème Dry Touch SPF 50 acné gevoelige huid 50 ml - 17.50 euro
Eucerin Sun Crème SPF 30 50 ml - 16.50 euro
Verkrijgbaar bij de (online) apotheek.

Beauty Treasures
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram 

4 opmerkingen:

  1. Ik ben zo benieuwd naar die Oil Control Gel-Crème! Tot nu toe vond ik hem nog niet in de apotheek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit product is beschikbaar sedert januari. Misschien eens vragen aan de apotheek. Wie weet kunnen ze de crème wel voor je bestellen :-).

      Verwijderen
  2. Oh cool, had nog niet aan Eucerin gedacht voor SPF, nog niet op gelet! Maar 't is een van mijn favoriete apotheekmerken, dus de volgende keer ga ik zeker eens zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit klinkt goed! Ik kende dit merk nog helemaal niet, maar ben er wel onder de indruk van.

    BeantwoordenVerwijderen