25 feb 2015

JANE IREDALE | COUNTRY WEEKEND REVIEW, SWATCHES & LOOK

De lente look van het minerale make up merk Jane Iredale is geïnspireerd op een weekendje weg in een rustige omgeving. Relaxen en tot rust komen doe je op het platteland. De collectie Country Weekend is compact en bestaat uit een draagbaar oogschaduwpalet, een mooie gelliner en een lip & cheek stain.


De focus ligt op het mooie Getaway Eye Shadow palet. Een compact, plat doosje met aan de binnenzijde een spiegel en vijf PurePressed oogschaduws. Het is niet de eerste keer dat ik Jane Iredale oogschaduws test. De vorige keer werd ik omver geblazen door de pigmentatie en de blendbaarheid (is dit een Nederlands woord?). Ook ditmaal zijn de oogschaduws uitstekend van kwaliteit. De kleuren onderling zijn makkelijk combineerbaar en geschikt voor diverse looks gaande van een natuurlijke dagmake up tot een stevig aangezette smoky. 


De oogschaduws verschillen in grootte onderling. Fresh Air, glanzend parelmoer, is dubbel zo groot als de overige tinten. Hoogstwaarschijnlijk omdat je deze het vaakst gaat gebruiken namelijk als highlighter, als basis over het gehele ooglid, als transitiekleur, ... .Terwijl de andere vier prachtige accentkleuren zijn. Uiterst links vind je Silence glanzend perzik goud, Footprints mat groengrijs, Tea on the Porch glanzend kopergoud en uiterst rechts Starry Nights sparkelend zwart.


Eyeliner is voor mij een product dat een look naar een hoger niveau kan tillen. Ervoor zorgt dat je look slaagt  en net een tikkeltje meer heeft. Maar ook door de week haal ik regelmatig eyeliner boven voor de single touch in combinatie met mascara. Deze Jane Iredale waterbestendige Jelly Jar Gel Eyeliner is een fijn product in gebruik. Niet te hard, niet te zacht en uniek van kleur. Ik zou Espresso het best omschrijven als bruin grijs met een subtiele afgaven aan kleur op mijn oogleden.


Tot slot bevat de Country Weekend collectie een Just Kissed Lip and Cheek Stain in de kleur Forever Peach. Deze slanke huls omvat een multitasker. De combinatie tussen jouw huid/lippen en de lip & cheek stain zorgt voor de nodige chemie. De perziktint past zich aan, aan de ondertoon van jouw huid. De voedende mix van olijfboter, avocadoboter, was van wilde rozen, bijenwas en was van rozenbloesems zorgen dat de lipstick makkelijk over je lippen heen glijdt. En daarnaast kalmerend, verzachtend, voedend en hydraterend werkt met een duurzaam kleur als eindresultaat. Het effect op mijn wangen heb ik niet getest. 


Jane Iredale stelt mij nooit teleur. De producten zijn niet goedkoop, maar van kwaliteit uitstekend en geschikt voor de gevoelige huidtypes. Doordat het merk streng gecontroleerd wordt op gevoeligheids- en veiligheidstesten. County Weekend is een fijne productlijn met draagbare make up zowel voor overdag als 's avonds. Het Getaway palet past perfect bij de eyeliner. Terwijl de lip and cheek stain voor mij een buitenbeetje is. De kleuren (het oogschaduwpalet en eyeliner versus de lip & cheek stain) onderling passen naar mijn mening minder goed samen, maar zijn afzonderlijk wel prachtig.

Te koop vanaf maart 2015 bij een Jane Iredale verkooppunt.
Getaway Eye Shadow Kit - 59.90 euro (limited edition)
Jelly Jar Gel Eyeliner in Espresso - 28 euro
Just Kissed Lip and Cheek Stain in Forever Peach - 25 euro


Beauty Treasures

4 opmerkingen:

  1. Wauww mooie Eyeshadow Palette & mooie ooglook :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh waauw, wat is dit een mooie look :-O Heb drie keer terug gescrold om 'm opnieuw te bewonderen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ohh wauww, je ogen zijn super mooi opgemaakt hier xx

    groetjes Imke x

    BeantwoordenVerwijderen